Wednesday, September 18, 2013

Η πανούκλα των άκρων διαλύει την ελληνική κοινωνία

Θλίψη για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από έναν εγκληματία, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Θλίψη και πάλι θλίψη. Κι επειδή ξέρω ότι θ' αρχίσουν ξανά οι ανακοινώσεις των κομμάτων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, διαφόρων προσωπικοτήτων, που θα καταδικάζουν και θα καλούν σε εκδηλώσεις εναντίον του φασισμού και τα γνωστά, ενώ τα μέσα ενημέρωσης και οι τηλε-εισαγγελείς θα το έχουν ψωμοτύρι για αρκετές μέρες, αρχίζω να μη νιώθω καλά.

Είναι φανερό πλέον ότι η πανούκλα έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα και κατατρώγει την ελληνική κοινωνία. Έχει θεριέψει, κι έχει πάρει τη μορφή επιδημίας και σιγά-σιγά, αλλά σταθερά παραλύει τη ζωή της χώρας. Τα εγκληματικά στοιχεία που μαχαιρώνουν ή εκείνα που βάζουν φωτιές και πυρπολούν ξένες περιουσίες και κατακαίνε και ανθρώπους, δεν έχει σημασία πια πού ανήκουν. Ανήκουν στο περιθώριο και έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μισανθρώπων. Κι επειδή τώρα όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Χρυσή Αυγή, δεν βλέπω ν' αναρωτιέται κανείς από τους πολιτικούς πώς γιγαντώθηκε η εγκληματική αυτή οργάνωση και πως έχουν θράσος να μιλάνε δημόσια τα μέλη της που αυτο-αποκαλούνται Ελληνες!!! 

Πώς η Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στη Βουλή;;; Ποιες πολιτικές δυνάμεις δημιούργησαν ευνοϊκό γι' αυτήν κλίμα ώστε να διεκδικήσει και, τελικά, να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού;;; Όλα τα κόμματα τώρα βρήκαν άλλοθι την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών για να αποστρέψουμε την προσοχή μας από τα έργα τους και να διεκδικήσουν τίτλους δημοκρατικότητας. Πάντως κάποιους βόλευε να υπάρχει και ν' ακούγεται αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Κάποιοι τηλε-δημοσιογράφοι για να κάνουν τηλεθέαση έκαναν εκπομπές στην τηλεόραση και τώρα τηρούν σιγήν ιχθύος.

ΕΠΕΙΔΗ η πολιτική που είναι ένα παιχνίδι, πρέπει κάποτε να πάψει να παίζεται ερήμην του ελληνικού λαού, αυτός ο ίδιος ο λαός με τη φρόνηση που διαθέτει, ας αναλάβει το ξεκαθάρισμα του τοπίου, δηλαδή να εκπαραθυρώσει από τη Βουλή τη Χρυσή Αυγή και όσους παίζουν παιχνίδια κομματικά και θέλουν απλώς τη διάλυση της κοινωνίας που αυτή τη στιγμή βάλλεται πανταχόθεν. Η πολιτική φρόνηση φαίνεται πως έχει πάει περίπατο και οι πολιτικοί σήμερα, στην πλειοψηφία τους επιδιώκουν την πολιτική προσωπική τους επιβίωση και δευτερευόντως την ηρεμία του τόπου. 

Προχτές βγήκε δημοσίως ο Καμμένος, αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και κραύγαζε στο πλήθος να λιντσάρουν τον δήμαρχο Χρ. Πάχτα. Ο Τσίπρας καλεί τον ελληνικό λαό σε μια συνεχή, αέναη και καθημερινή κινητοποίηση για να γκρεμίσει την κυβέρνηση την οποία ελεεινολογεί σε όλους τους λόγους του. Η πολιτική ζωή του τόπου έχει προσλάβει πολεμικό χαρακτήρα. Η αντιπολίτευση έχει οργανώσει κατά τέτοιο τρόπο την πολιτική δράση της που δημιουργεί κλίμα ευεπίφορο σε ακραίες συμπεριφορές. 

Ο αντίλογος είναι πως η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές. Θα το δεχτώ και αυτό. Αλλά, ΕΜΕΙΣ είμαστε δημοκράτες, είμαστε αριστεροί και επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε τα ίδια ευτελή και πιο απαράδεκτα μέσα, αδιαφορώντας αν συμβάλλουμε κι εμείς στον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού και στο σμπαράλιασμα της χώρας;;; Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης και συνεχίζει ακάθεκτη, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες..

Όλοι τώρα κρατάνε ένα μαχαίρι στα δόντια και κάνουν παλαβομάρες. Δεν φτάνει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα... Να ψοφήσει κι ο ίδιος ο γείτονας. Τι ανθρωποφαγία είναι αυτή;;; Η βία  κυριαρχεί, οι διάφορες ομάδες, είτε πολιτικές είναι είτε συνδικαλιστικές είτε εκφράζουν κάποια οργανωμένα συμφέροντα, με απίστευτη βουλιμία επιδιώκουν καθημερινά να διαμορφώσουν κλίμα για να εξοντώσουν τους άλλους [αφίσες: "Προχωράμε χωρίς αυτούς", "Ή εμείς ή αυτοί"]. Και ισχυρίζονται ότι κάνουν πολιτική!! Όπως ο Καμμένος που δικαιολογήθηκε κατόπιν εορτής ότι εννοούσε λιντσάρισμα... πολιτικό!!!!

Δηλαδή, να φωνάξουμε αυτούς που προκρίνουν τη βία και την αυθαιρεσία για να διαμαρτυρηθούμε μαζί και να καταδικάσουμε τη Χρυσή Αυγή;;; Μα δεν γίνεται. Εμείς έτσι κι αλλιώς τη Χρυσή Αυγή την έχουμε γραμμένη στα μαύρα κατάστιχα.

Ξαναρωτώ: Πού πάμε;;;; Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει άλλη απάντηση πέρα από εκείνη που ο ίδιος ο λαός θα δώσει κι αυτή θα ανοίγει δρόμο σε μια κοινωνία δημοκρατική και όχι κοινωνία βίας και αυθαιρεσίας.

No comments: