Sunday, September 1, 2013

Συμπόσιο για το ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ γίνεται;;;;

Ολοι αυτοί που θα μαζευτούν εκεί για να αποτελέσουν το άλλοθι της προεδρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε με [και από] τον ΑΝΔΡΕΑ.
Διαβάστε τους τίτλους των ομιλιών από τους διαφόρους πανεπιστημιακούς και τους συνταξιούχους της πολιτικής, αλλά και τους νεότερους, για να καταλάβετε ότι είναι σε άλλο μήκος κύματος.
Το αν θα γίνει αναφορά στο όνομα του Ανδρέα σε κάποια από τις ομιλίες, μου είναι αδιάφορο.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του μεγάλου οικοδομήματος του ΠΑΣΟΚ, ήταν η κινητήρια δύναμη που ήρθε στη ζωή της ελληνικής κοινωνίας και την τράνταξε συνθέμελα.
  • Ο Ανδρέας και ο σοσιαλισμός
  • Ο Ανδρέας και η κεντροαριστερά
  • Ο Ανδρέας και η συμβολή του στην Αλλαγή
  • Ο Ανδρέας και η Ευρώπη
  • Ο Ανδρέας δεν ήταν λαϊκιστής
  • Ο Ανδρέας και η σχέση του με την παραδοσιακή αριστερά
  • Ο Ανδρέας και η συμβολή του στην παγκόσμια ειρήνη
  • Ο Ανδρέας και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας, της οικονομίας και των θεσμών
Άπειρα τα θέματα...
Κι έρχονται όλοι αυτοί οι σκερβελέδες να μιλήσουν περί ανέμων και υδάτων!!
Ή θα μας πουν ότι μπορούσε να γίνει οτιδήποτε χωρίς τον Ανδρέα!!!
ΠΑΣΟΚ και ΑΝΔΡΕΑΣ είναι δυο λέξεις αξεδιάλυτα δεμένες με τον ιστορία του τόπου. Δεν μπορείς να μιλάς για ΠΑΣΟΚ χωρίς να αναφέρεις τον Ανδρέα.

Στο συμπόσιο θα καταλάβει κανείς ότι τελικά ο Ανδρέας είναι στις δικές μας καρδιές και όχι κρεμασμένος στους τοίχους της Χαρ. Τρικούπη για να κοκορεύεται ο Βενιζέλος ότι πήρε τη θέση του στην προεδρία του Κινήματος.

Διότι αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με εκείνο που έφτιαξε ο Ανδρέας, όσο κι αν κάποια απομεινάρια μιας άλλης εποχής θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν συναισθηματικές εκρήξεις.
Ο Ανδρέας είναι στις καρδιές εκείνων που τον πίστεψαν και ήταν οι συνοδοιπόροι στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ, δηλαδή τα εκατομμύρια των Ελλήνων και όχι εκείνοι που προσκολλήθηκαν δίπλα του για να γίνουν υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι, πρόεδροι και διευθυντές οργανισμών κ.λπ.
Λυπάμαι για τον ΓΑΠ που θα συμμετέχει μαζί με τους εχθρούς του Ανδρέα σ' αυτό το μνημόσυνο. Συνηθίζεται όμως σε τέτοιες εκδηλώσεις να πηγαίνουν εχθροί και φίλοι...

No comments: