Saturday, August 31, 2013

Σε αποσύνθεση το ΠΑΣΟΚ - Μνημόσυνο το μεθαυριανό συμπόσιο

Είδα και τη νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, όπου πλέον φαίνεται ότι το "ΠΑΣΟΚ" δεν πρόκειται ν' ανακάμψει με όσα συνέδρια κι αν κάνει ο Βενιζέλος. Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 29,0%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,7% και ακολουθούν, το ΚΚΕ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%  και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί που υποτίθεται είναι καθ' ύλην αρμόδιοι να πολιτεύονται και να το κουλαντρίζουν, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ότι το όχημα οδηγείται στο γκρεμό. Με τον Βενιζέλο το υπάρχον ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη αποσύνθεση και σε αδυναμία να ξανασηκώσει κεφάλι... Το συνέδριο που οργάνωσαν και θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο δεν είναι παρά ένα μνημόσυνο και τίποτε περισσότερο. Λυπάμαι, ωστόσο, γιατί οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, ο Σημίτης και ο ΓΑΠ θα συμμετάσχουν σε ένα πανηγυράκι του ανθρώπου που είχε φιλοδοξίες οι οποίες ξεπερνούσαν τις αντοχές του. Αυτή η διήμερη εκδήλωση δεν είναι συμπόσιο αλλά ένα μνημόσυνο. Συμμετέχουν άνθρωποι που έφαγαν την εξουσία με το κουτάλι και τώρα βαριούνται που ζουν, πανεπιστημιακοί που είναι εκτός τόπου και χρόνου, νεαροί που σχεδιάζουν επί χάρτου κι ο Βενιζέλος που νομίζει ότι θα επικυρώσει την πρωτοκαθεδρία του αλλά και το νέο ξεκίνημα...

Το θέμα του συμποσίου «Από την μεταπολίτευση στην κρίση | Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014» πιστεύουν ότι μπορεί να προσδιορίσει το στίγμα της πολιτικής του Κινήματος το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς δεν πρόκειται να προσδιορίσει τίποτε, αφού οι περισσότερες των εισηγήσεων κινούνται σε άλλα πελάγη. Να σκεφτεί κανείς ότι πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, δηλαδή το όνομα εκείνου που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και για το οποίο θα μιλήσουν διάφοροι άσχετοι. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι θα μιλήσουν και πανεπιστημιακοί που έχουν αναφερθεί απαξιωτικά για τον Ανδρέα.

Πέρα απ' όλα αυτά δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι λυπάμαι γι' αυτή την κατάντια και για την πλήρη αδυναμία των πολιτικών στελεχών που συμμετέχουν, να δουν ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μονάχα στις σελίδες της Ιστορίας. Ακόμα και για τη σιωπή του ΓΑΠ, που προφανώς εκεί θα κάνει αποτίμηση της δικής του πορείας ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού της χώρας, αλλά δυστυχώς θα είναι η μοναδική φωνή που θα υπερασπίζεται το έργο του. Και απορώ πώς δεν βλέπει το αδιέξοδο!!!!

No comments: