Monday, August 26, 2013

Η αναξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης, ο Αλέξης Παπαχελάς και η καρικατούρα του Σαμαρά!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κάποιοι δημοσιογράφοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος. Ένας από αυτούς τους δημοσιογράφους είναι ο Αλέξης Παπαχελάς και η εφημερίδα των Αλαφούζων "Καθημερινή", που με τον τρόπο τους συμμετέχουν στη διαμόρφωση των πολιτικών επιλογών της κοινής γνώμης. Ο Παπαχελάς μπορεί να είναι "καλός" δημοσιογράφος σε ορισμένα ζητήματα, μιας και έζησε στην Αμερική κι έκανε τον ανταποκριτή μεγάλων εφημερίδων, όμως πολλές φορές προσπαθώ να καταλάβω τι γράφει. Πέρα από τον τρόπο της γραφής που είναι σα να μεταφράζει τις σκέψεις του που γίνονται στην αγγλική γλώσσα, έχει πάρει παραμάσχαλα τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και τον στηρίζει με τρόπο δήθεν "επιστημονικό"!!! Γράφει στο τελευταίο άρθρο του:

Αν είχα να διαλέξω, θα έλεγα για τον κ. Σαμαρά και τον κυβερνητικό πόλο πως παίζει με επάρκεια και αρκετή αυταπάρνηση τον τρίτο ρόλο. Η χώρα κρατήθηκε όρθια από το περασμένο καλοκαίρι όταν η παραμονή της στο ευρώ και η κατάρρευση είχαν πλησιάσει απειλητικά. Ο πρωθυπουργός ακολουθεί ένα παλαιοκαραμανλικό στυλ διοίκησης, που τελικά ίσως να είναι απαραίτητο σε μια χώρα όπου δεν δουλεύουν διοίκηση και θεσμοί. Γίνονται πολλά πράγματα σε επίπεδο αλλαγών και νοικοκυρέματος του Δημοσίου. Η χώρα έχει αποκτήσει πάλι αξιοπιστία διεθνώς και το επενδυτικό κλίμα έχει αλλάξει αισθητά.

Αναρωτιέμαι αν αυτά που γράφει τα πιστεύει ή του... ξεφεύγουν!!! Δεν θα πιάσω τώρα λέξη-λέξη αυτές τις ανοησίες που γράφει και που απέχουν από τον πραγματικό Σαμαρά. Θα χάσω τον καιρό μου αν ασχοληθώ ν' αποδείξω ότι ο Σαμαράς έχει συμβάλει στο ελάχιστο ώστε η χώρα [άκουσον-άκουσον] ν' αποκτήσει αξιοπιστία διεθνώς, να κρατηθεί όρθια, ότι νοικοκυρεύει το Δημόσιο κι άλλες τέτοιες ανοησίες. Και το γράφω αυτό διότι ο Παπαχελάς προφανώς ζει στο γυάλινο πύργο του και δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν συζητάει με τον κόσμο και διαβάζει μονάχα κάποιες συγκεκριμένες αγγλόφωνες εφημερίδες

Σήμερα κόντεψα να προβώ σε πράξεις που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου γιατί η επίσκεψή μου στο ΙΚΑ για την τακτοποίηση κάποιας υπόθεσης του γιού μου, συνάντησε την πλήρη διάλυση. Δεν ξέρω αν φταίνε οι υπάλληλοι, ή το σύστημα που αυτή η άχρηστη κυβέρνηση το αλλάζει συνεχώς γιατί δεν υπάρχει όραμα, αλλά είμαι πεπεισμένος πλέον ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Είναι λυπηρό αυτό που γράφω, αλλά δυστυχώς όλοι βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με άπειρα προβλήματα που έχουν τη ρίζα τους στην κακή διακυβέρνηση και δεν απορούμε που αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να βάλει ένα λιθαράκι στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, αλλά αντιθέτως την έχει αποδιοργανώσει. Και τα λέω αυτά επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι, όπως ο Αλέξης Παπαχελάς, επιχειρούν να μας δείξουν μια διαφορετική εικόνα και να μας παρουσιάσουν έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είναι παρά μια καρικατούρα πολιτικού που κλασαυχενίζεται ότι κυβερνάει.

No comments: