Thursday, May 9, 2013

Από τον έναν ολοκληρωτισμό στον άλλον και η ιστορία συνεχίζεται!!!!

Πρέπει κάποια στιγμή κι εκείνοι που έχουν αφήσει "χώρο" για τους κάθε λογής τυχοδιώκτες, να εγκαταλείψουν τη μοιρολατρία.
Παρά το γεγονός ότι έχουμε τόσους πολλούς Ελλαδοσωτήρες (έτσι μου ήρθε η λέξη), θα πρέπει να δυσπιστούμε  και προς τις συνταγές.
  • Δεν γυρίζω στο παρελθόν, δεν πιστεύω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά ότι συνεχίζεται.
  • Για σκεφτείτε ότι κάποτε στη Ρωσία η κατάληψη της εξουσίας από τους μπολσεβίκους το 1917, μετατόπισε τη διαβίωση από την απολυταρχία του τσάρου στη διαβίωση κάτω από την απολυταρχία της γραφειοκρατίας του κόμματος.
Δηλαδή από τον ένα ολοκληρωτισμό στον άλλον ολοκληρωτισμό!!! Ωστόσο, δεν μπορώ  να παραβλέψω τον συνδικαλιστικό ολοκληρωτισμό, τον αντιπολιτευτικό ολοκληρωτισμό, τις εμμονές του ολοκληρωτισμού των μέσων ενημέρωσης, τον ολοκληρωτισμό της δεξιάς… Αυτό που λείπει από την μικρή μας κοινωνία είναι η διάθεση για συνδιαλλαγή. Όλοι είναι ταμπουρωμένοι στις δικές τους αλήθειες και δεν κουνιούνται ούτε βήμα από τις θέσεις τους.
  • Κάποιοι μιλάμε για τον «κοινό τόπο» που πρέπει να βρούμε και δεν κουνιέται φύλλο.
Ο ένας προσπαθεί να υπονομεύσει τον άλλον. Όλοι υποκρίνονται και όλοι ενορχηστρώνουν την τακτική τους στην απαίτηση για τιμωρία και καταδίκη όλων εκείνων που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία χρόνια, αλλά συνάμα υπάρχει και μια εκλογίκευση ως προς την ενοχοποίηση ορισμένων για να ικανοποιηθεί το κοινό της ρωμαϊκής αρένας.
  • Αλλά έχει κανείς την αίσθηση ότι ζούμε την περίοδο που έζησε η αμερικανική κοινωνία με τον μακαρθισμό.
Δυστυχώς, δεν είμαστε σε καλό δρόμο…

No comments: