Friday, May 31, 2013

ΣΥΡΙΖΑ, Βούτσης, ''ο τελευταίος μπάτσος'', ο ρατσισμός και η υποκρισία

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ αντιδράσεις η δήλωση που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, σχετικά με το θέμα της οπλοφορίας, λέγοντας: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ' ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας». 

Ο βουλευτής υποχρεώθηκε να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση, αλλά όμως δεν αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό του για τους αστυνομικούς. Είναι φανερό ότι έχει καταλάβει τη σημασία αυτών που είπε αλλά κατά το κοινώς λεγόμενο ''κάνει την πάπια''.

Φυσικά και αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία. Σα να παίζουν μεταξύ τους μπάλα. Ο ''δικομματισμός'', βλέπετε, που πάντοτε ήταν στο στόχαστρο της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς: «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί ("μπάτσοι" κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα... Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον "αδειάσει" άμεσα».

Στη διευκρινιστική του δήλωση μετά την αντίδραση της ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σύγχυση» που προκλήθηκε από την προηγούμενη δήλωσή του. «Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων».
  • Ο Βούτσης μας περνάει για χαχόλους. 
Από τη μια νομίζει πως μπορεί να λέει ό,τι θέλει σα να βρίσκεται στην πλατεία Εξαρχείων κι από την άλλη θέλει να μεταφέρει το πνεύμα της πλατείας στο κοινοβούλιο. Και ασφαλώς προκύπτει και το ερώτημα εάν υπάρχει πρώτος και ''τελευταίος μπάτσος''.  Δεν εμπίπτει ο λόγος του Βούτση στην κατηγορία της ρατσιστικής συμπεριφοράς;;; Από τη στιγμή που οι αστυνομικοί είναι όργανα του κράτους, πάει και τέλειωσε. Εάν κάποιος αστυνομικός παρανομεί, αυτό νομίζω ότι η πολιτεία είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει. Δεν βρισκόμαστε στην εποχή της χούντας... Είναι πολύ φτηνή η συμπεριφορά του να ισοπεδώνει τις εποχές. Αλλά βέβαια όλοι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ του ιδίου φυράματος είναι.

No comments: