Saturday, May 11, 2013

Μαφιόζοι κουλαντρίζουν τις τύχες μας!!!!

Και θ' αναρωτηθεί κανείς: Μα τώρα το κατάλαβες;; ΟΧΙ, δεν το κατάλαβα τώρα, αλλά το κακό παράγινε! Μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες, μέτριοι πολιτικοί με ελαστική συνείδηση, κάποιοι δημοσιογράφοι που είναι και επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι που μοιράζονται τα δημόσια έργα, και κάποιοι συμποσιαστές που συμπληρώνουν την εικόνα... 
  • Πλέον δεν έχει νόημα να παραθέσω ονόματα, διότι είναι γνωστά τοις πάσι. 
Αλλά και διότι πάντα έχω  το φόβο να με κυνηγήσουν διότι ενώ ξέρω πρόσωπα και καταστάσεις, δεν μπορώ να τ' αποδείξω! Λόγου χάρη, γνωρίζω ποιοι πρωτοστάτησαν στην εκπαραθύρωση του Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και το πολιτικό προσκήνιο! Ποιος επιχειρηματίας, ποιοι βουλευτές έπαιξαν το ρόλο του μπροστάρη, ποιοι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην απαξίωση των πάντων... Ίσως να χαμογελάτε, διότι είστε έτοιμοι να πείτε ονόματα που όλοι ξέρουμε. Έχετε δίκιο. Όμως δεν τα ξέρετε όλα, διότι οι διάφοροι μαφιόζοι καταφέρνουν να ωραιοποιούν και με ωραία λόγια να απαλύνουν τις καταστάσεις. Καλύτερα λοιπόν, να μιλήσουμε χωρίς ονόματα, αλλά ίσως να έχετε κιόλας συμπληρώσει το παζλ.
  • ΟΛΟΙ είναι βουτηγμένοι στη λάσπη. 
Δεν πρόκειται να γλιτώσουμε από τις διάφορες μαφίες που λυμαίνονται την πολιτική ζωή του τόπου και απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, ο οποίος λαός είναι (όπως έγραφε ο εθνικός ποιητής) πάντοτε ευκολόπιστος και πάντα προδομένος! Το ψέμα και η απάτη κυριαρχούν στη ζωή μας. Είναι δύσκολο πια να ξεχωρίσει κανείς το γνήσιο από το κίβδηλο.
  • ΔΕΝ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ, διότι έμαθα να αγωνίζομαι κι έχω τη βαθιά αίσθηση ότι ο λαός με το ένστικτό του μάλλον κατορθώνει να αυτοπροστατεύεται. 
Αυτό που έχει σημασία είναι να μην κλεινόμαστε στον εαυτό μας, με τη σκέψη ότι τάχατες φυλαγόμαστε από τη λάσπη που κυκλοφορεί. Να περιφρονήσουμε ό,τι πλήττει την αξιοπρέπειά μας, αλλά όχι να μένουμε απαθείς.

ΔΕΝ ξέρω αν οι όποιες γηγενείς αρετές μας και οι ηθικές αξίες μας υπάρχουν ακόμη ή βρίσκονται εν υπνώσει. Κι αν βρίσκονται εν υπνώσει, είναι καιρός να πετάξουν καινούργια βλαστάρια.

ΔΕΝ πιστεύω στα λόγια των  πολιτικών, διότι είναι όλοι τους άξεστοι μπασιμπουζούκοι που ηδονίζονται με την κοπριά και τρελαίνονται με την προβολή και τον συναγελασμό τους με κάποιους δημοσιογράφους που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Η στήριξή μου πλέον θα σήμαινε συνενοχή!

ΔΕΝ πιστεύω στα γραφόμενα των εφημερίδων και πολύ περισσότερο σε ό,τι ακούγεται από τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, διότι μόνο ψέματα μεταδίδονται.
Η κοινωνία μας έχει πλημμυρίσει από διάφορους μικροπωλητές που πλασάρουν εξυπνάδες.
  • Δεν βλέπετε ότι οι διαφορές μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είναι σχεδόν ανύπαρκτες ή ασήμαντες;;;
Η πολιτική πλέον είναι έκφραση και όργανο καιροσκόπων, εκμαυλισμού συνειδήσεων, εκπλήρωσης ανικανοποίητων πόθων και διευθέτησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. 

Δεν είναι δυνατό όλα τα μεγάλα έργα στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες να μοιράζονται σε δυο μεγάλες, τις μεγαλύτερες, εργολαβικές επιχειρήσεις που είναι ταυτόχρονα και εκδοτικές!

  • Δεν είναι δυνατό πολιτικοί να συγχρωτίζονται με εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Αδυνατώ να φανταστώ πολιτικούς με μηδαμινές ιδεολογικές αποσκευές. Κι όμως αυτό είναι η σημερινή πραγματικότητα.
  • Οι ιδεολογικοί προσανατολισμοί των πολιτικών μας είναι ανύπαρκτοι, αφού σχεδόν στο σύνολό τους έχουν μπει σ’ ένα ακάθαρτο παζάρι και μεθάνε με τον απατηλό ήχο των φωνών τους…
Η εκδίωξη του Παπανδρέου δεν ήταν αποτέλεσμα των λαθών του, αλλά υλοποίηση ενός σχεδίου που εφαρμόστηκε από κάποιους αίλουρους της πολιτικής, από κάποιους desperados της δημοκρατίας και της κομματικής ορθότητας, που τώρα βγαίνουν και επιχειρούν κιόλας να τον υπερασπιστούν!!!

Αναφέρομαι στον Παπανδρέου διότι αυτός ενόχλησε το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο του τόπου, αλλά με τα λάθη του τους έδωσε «πάτημα», και τώρα όλοι αυτοί οι τυχοδιώκτες καρπώνονται αγώνες που δεν τους ανήκουν, προσπάθειες απέναντι στις οποίες έμειναν πεισματικά αρνητές, οι δειλοί, οι καιροσκόποι, οι στιλβωτές της άνετης και επικερδούς υμνολογίας.

No comments: