Tuesday, May 28, 2013

Ο Πρετεντέρης πού βλέπει την εικόνα σταθερότητας στο πολιτικό σύστημα;;;

Οταν τα μέσα ενημέρωσης καθημερινά απαξιώνουν τα κόμματα, όταν οι στημένες δημοσκοπήσεις διαμορφώνουν κομματικούς σχηματισμούς, όταν διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις και τις ερμηνεύουν όπως εκείνοι θέλουν, το αποτέλεσμα είναι αυτό που ο κύριος Πρετεντέρης και οι συν αυτώ επιθυμούν για να μπορούν τα όποια συμφέροντα να κουλαντρίζουν την πολιτική ζωή του τόπου.
  • Με τούτα και μ' εκείνα κατάφεραν να γίνει συνείδηση ότι δεν μπορούμε χωρίς συμμαχικές κυβερνήσεις!! 
Είναι δυνατόν με τον δημοσκοπικό αυτό χάρτη που παρουσίασε το Mega να κυβερνηθεί ο τόπος μετά τις επόμενες εκλογές;; Πρέπει κανείς να είναι ηλίθιος για να το παραδεχτεί αυτό.  Φτάσαμε ωστόσο, στο σημείο η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιζητούν μετά μανίας την αυτοδυναμία για να κυβερνήσουν.  Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;;; Συνεχής ακυβερνησία... Κι έτσι μέσα στο χάος θα μπορούν τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα να κάνουν τη δουλειά τους.

Ιδού τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO, για τον τηλεοπτικό σταθμό  Mega: Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% (σε σχέση με 20,3% τον προηγούμενο μήνα) και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 19,5% (20,3%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,1% (9%), το ΠΑΣΟΚ με 6,7% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4% (6,3%), το ΚΚΕ με 5,8% (5,8%) και η ΔΗΜΑΡ με 5,1% (5%). 

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία για όσα κόμματα ήταν κοντά η πάνω από το 1%. Ειδικότερα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,8%, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) συγκεντρώνει 1%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 0,9% και το ΛΑ.Ο.Σ. 0,9%. 

Ένα 1,9% απάντησε 'Αλλο Κόμμα (4,1%). Λευκό / 'Ακυρο / Αποχή απάντησε το 6,3% (6,1%), ενώ αδιευκρίνιστη είναι η επιλογή του 12,3% των ερωτηθέντων (15,6%). 
Με αυτά τα αποτελέσματα υπάρχει περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης;;;

No comments: