Wednesday, May 15, 2013

Οι φίλοι της Νίκης Τριανταφυλλίδη ανέλαβαν τη δαπάνη της κηδείας!!! Και ο Σαμαράς που συνήθως δίνει... εντολές;;;


  • Όπως διάβασα στην Ελευθεροτυπία, τη δαπάνη της κηδείας της ηθοποιού Νίκης Τριανταφυλλίδη ανέλαβαν οι φίλοι της ηθοποιοί, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού δεν «ηδύνατο» να καταβάλει όλα τα έξοδα.

Κι ο ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας έκανε και δήλωση: «Η Νίκη Τριανταφυλλίδη υπήρξε μία ηθοποιός που άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Υπηρέτησε την τέχνη της με αφοσίωση, συνέπεια και επαγγελματισμό ενώ για πολλά χρόνια δίδασκε σε καταξιωμένες δραματικές σχολές προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία της, στις νεότερες γενιές..
Δηλαδή του γράψανε -ως είθισται- μια δήλωση και αμφιβάλλω εάν θα την είδε... Αλλά εάν καταλάβαινε, δεν θα είχε αρνηθεί να αναλάβει το υπουργείο τα έξοδα της κηδείας. Και στο κάτω της γραφής πόσα ήταν τα έξοδα;;; 
Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν την χαμπάριασε την είδηση του θανάτου της αγαπημένης και ταλαντούχου ηθοποιού, γιατί αλλιώς ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ όλα θα είχαν τακτοποιηθεί... Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ...


Η κατάσταση της υγείας της ηθοποιού, όπως είχε εκμυστηρευθεί η ίδια, χειροτέρευε εδώ και καιρό, καθώς είχε από μικρή πρόβλημα με τα κόκαλα, και κυρίως με τα πόδια της. Τα τελευταία χρόνια παρέμενε στο σπίτι της, αφού δεν μπορούσε πια να περπατήσει. Ανάμεσα στους τελευταίους της ρόλους στο θέατρο, η «Κοντέσα Βαλέραινα» του Ξενόπουλου, μια από τις σημαντικές της επιτυχίες.
Κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το  1963, στο έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».
Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης και στη συνέχεια του Θεάτρου «Τριανταφυλλίδη» στη πλατεία Βάθη. Το 1970 η Νίκη Τριανταφυλλίδη κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο», ενώ το 1971 τιμήθηκε από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου με το βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» ως η καλύτερη ηθοποιός της περιόδου 1970-71.
Δίδαξε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στη σχολή του Πέλλου Κατσέλη ενώ έπαιξε σε δεκάδες ταινίες μεταξύ των οποίων «Πικρή μου, Αγάπη», «Ενα Κορίτσι Αλλιώτικο από τα άλλα»,  «Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη» , «Ο Αστραπόγιαννος» καθώς επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως «Γυναίκα από βελούδο», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και «Οι φρουροί της Αχαϊας».

No comments: