Friday, May 17, 2013

Μια Βουλή... άνω-κάτω. Ολοι μέσα στο βούρκο!!!

Θα θυμίσω κάτι που ίσως ξέρετε αλλά έτσι για να ευθυμήσουμε πρωί-πρωί. Ο 'θεοτούμπης' του Εμμανουήλ Ροΐδη έγραφε στην 'Οστρακολογία', στις 30/3/1875:
Ο Άγγλοι έχουσι δυο βουλάς, την άνω και την κάτω. Ημείς, μίαν μόνην: άνω-κάτω!!
Και δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις για να καταλάβει κανείς ότι από τότε που γράφτηκε  αυτό, δηλαδή πριν από 138 χρόνια, δυστυχώς δεν κάναμε πολλά βήματα προόδου!
Διαβάσαμε στις εφημερίδες και ακούσαμε από την τηλεόραση όσα θλιβερά συνέβησαν μέσα στον ναό της Δημοκρατίας... Το γράφω και γελάω. 
  • Ποιος "ναός της Δημοκρατίας";;; 
  • Έχει γίνει ναός της μπουρδολογίας!!
Ήθελα να πω από την αρχή ότι έχουμε το πολιτικό προσωπικό που μας αξίζει. Δεν εξαιρώ κανένα κόμμα. Όλα μέσα στο βούρκο. Το επίπεδο είναι κάτω του μέσου όρου. Και δεν λογαριάζω τις απεγνωσμένες προσπάθειες κάποιων να βγουν από το κάδρο. Είναι αστείο να κρύβουν την ηθική και την πολιτική τους γύμνια πίσω από την εναντίωσή του στο φασιστικό μόρφωμα της "Χρυσής Αυγής". 
  • Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. 
Κανείς δεν μπορεί να διεκδικεί τον τίτλο του τιμητή και πολύ περισσότερο να θέλει να μονοπωλήσει υπέρ εαυτού την αξιολόγηση των  άλλων. Όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Και γελάω αλλά και στεναχωριέμαι όταν ακούω κάποιους να έχουν την αυτάρεσκη ψευδαίσθηση του αλάθητου και του ηθικώς απυρόβλητου. Οι εικόνες που παρουσιάζει η Βουλή τροφοδοτούν τη μισαλλόδοξη διάθεση ορισμένων κομματικών φορέων που για διαφορετικούς λόγους επιζητούν μανιωδώς τον σαματά και τη σύγχυση. Είναι δυνατό η ελληνική κοινωνία να καθοδηγείται από ανυπόληπτα άτομα, από δημαγωγούς;;;

No comments: