Sunday, May 12, 2013

Ο Αλέξης Παπαχελάς έχει εκπλαγεί από την μεταμόρφωση του οραματιστή Σαμαρά!!!



Ο Alexis Παπαχελάς είναι θαυμαστής του αρχηγού της Δεξιάς, του Αντώνη Σαμαρά, και δεν χάνει την ευκαιρία να το διατυμπανίζει μέσα από τα άρθρα του στην "Καθημερινή", την οποία διευθύνει. Όμως η προσπάθειά του να εξυμνήσει τον Σαμαρά είναι τόσο χοντροκομμένη που με κάνει και γελάω. Σχεδόν κάθε Κυριακή μόλις διαβάζω ένα άρθρο του παίρνω την απόφαση να γράψω σχόλιο, αλλά το μετανιώνω. Και λέω ότι δεν αξίζει ν' ασχοληθώ μαζί του. Αλλά με τέτοιες χοντράδες που γράφει δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται καταγέλαστος και είναι κρίμα διότι θεωρείται κατά κάποιο τρόπο σοβαρός δημοσιογράφος. Ιδού λοιπόν τι γράφει σήμερα στην "Καθημερινή":

«Ο Αντώνης Σαμαράς έχει εκπλήξει αυτούς τους μήνες που βρίσκεται στην πρωθυπουργία. Έχει χειρισθεί επιτυχώς τις εσωτερικές ισορροπίες μιας πρωτόγνωρης κυβερνητικής συμμαχίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αναδεικνύεται σε έναν από τους πλέον εργασιομανείς μεταπολιτευτικούς πρωθυπουργούς. Ακολουθεί μια συνετή πολιτική διαπραγμάτευσης με τους έξω, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την παράδοση μιας πολυδιάστατης, ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής. Έχει ξαναφέρει την έννοια του «νόμου και της τάξης» στο επίκεντρο της πολιτικής, σπάζοντας καταραμένα ταμπού της μεταπολίτευσης. Και, τέλος, έχει απενοχοποιήσει την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων έπειτα από μια μακρά περίοδο δαιμονοποίησής τους. Ο κ. Σαμαράς έχει κερδίσει «οπαδούς» από μια κατηγορία ανθρώπων που ουδέποτε διανοήθηκαν να τον στηρίξουν. Ο κεντρώος χώρος, ο αστικός κόσμος, οι φανατικοί φιλοευρωπαίοι στηρίζουν την προσπάθειά του άσχετα με το αν ψήφιζαν πριν από λίγα χρόνια ΠΑΣΟΚ, μετριοπαθή Αριστερά ή κάτι άλλο. Του αναγνωρίζουν την προσπάθεια και τον κόπο και θεωρούν πως αυτήν τη στιγμή αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τη χώρα μέσα σε συνθήκες κρίσης...»

Καταρχήν, ο Σαμαράς ποιους έχει «εκπλήξει»;;; Δύσκολη ερώτηση;;; Καθόλου… Προφανώς έχει εκπλήξει τον Παπαχελά και όλους εκείνους που επιζητούν μανιωδώς την παλινόρθωση της Δεξιάς, τώρα που τα άλλα δυο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Εάν Βενιζέλος και Κουβέλης αποσύρουν την υποστήριξή τους, αυτομάτως η κυβέρνηση καταρρέει, και ο Σαμαράς θ’ αρχίσει να ψάχνεται.

Από πού κι έως πού διαπίστωσε ο Παπαχελάς ότι ο Σαμαράς είναι «εργασιομανής»;;;  Επειδή το επιτελείο του ή αλλιώς η ομάδα που τον περιβάλλει βγάζουν ανακοινώσεις του τύπου «ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ…»;;; Αν είναι δυνατόν!!! Δουλεύει ο Στουρνάρας, δουλεύει ο Ρουπακιώτης, δουλεύει ο Μανιτάκης… Και μιλάμε τώρα για τρεις υπουργούς που έχουν αναλάβει καίρια υπουργεία και δεν ανήκουν στην παράταξη του Σαμαρά. Ειδικά αυτοί οι τρεις υπουργοί –ασχέτως του εάν συμφωνούμε ή όχι– είναι οι πιο δραστήριοι και εάν πρέπει να αποδοθούν εύσημα είναι σε αυτούς και όχι στον Σαμαρά, ο οποίος δεν μιλάει και δεν λαλάει, δεν έχει όραμα, δεν έχει σχέδιο και ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Το άλλο με την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» που λέει ο Παπαχελάς, δεν σηκώνει επιχειρηματολογία, διότι όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοιχτά και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάτι θετικό σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, με τα Σκόπια κ.λπ.

Όσο για την «επιχειρηματικότητα» απορώ ποιος την είχε «δαιμονοποιήσει»!!! Ο Παπαχελάς μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Εφημερίδα έχει, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό έχει (δηλαδή είναι στη διάθεσή του το αλαφουζέικο) και είναι φως-φανάρι ότι το συγκρότημα στηρίζει με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά. Μην ακούτε τον Πορτοσάλτε που γαβγίζει κάθε μέρα… Απλώς έχει ενορχηστρωθεί για τα καλά με τον Αυτιά και με τον Τράγκα, με την Τσαπανίδου και την Ακριβοπούλου, ή με τον Παπαδημητρίου κι όλοι τους παίζουν μπάλα για να έχει ενδιαφέρον ο αγώνας. Άλλος υπέρ του μνημονίου, και άλλοι κατά…

Ο Παπαχελάς, τέλος, δηλώνει ευθαρσώς ότι ο Σαμαράς αποτελεί «τη μοναδική διέξοδο για τη χώρα»! Ύψιστε κύριε! Ο Σαμαράς είναι γνωστό ότι είχε μια διαλυτική αντιπολιτευτική στάση, δεν υποστήριξε  την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για κάποια «Ζάππεια» και για ένα «άλλο μείγμα πολιτικής» που τώρα τα έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων και για μικροκομματικούς λόγους οδήγησε τη χώρα σε δυο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις κι έτσι χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Τώρα, απλώς ακολουθεί τα βήματα του Παπανδρέου χωρίς να έχει προσθέσει ούτε ένα «γιώτα»!! Τι διαφορετικό κύριε Παπαχελά έκανε ο Παπανδρέου;;; Ή τι διαφορετικό από τον Παπανδρέου κάνει ο Σαμαράς για να τον θεωρείς ως την μόνη λύση για την χώρα;;;

Απλές σκέψεις κάνω και καλό θα ήταν να μαζέψουν τη γλώσσα τους και να περιορίσουν τη γραφίδα τους. Ας μην περνάνε τους Έλληνες πολίτες για βόδια. Αλλά ας μιλήσει ο Παπανδρέου κι αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του. Ή θα έλεγα ότι ο Βενιζέλος καλά θα κάνει να δηλώσει ευθέως ότι αποτελεί τον βασικό μοχλό για να κρατηθεί στο προσκήνιο η Δεξιά. Αν δεν το θέλει αυτό, ας αποσύρει την υποστήριξή του για να πέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατό να έχει στην τσέπη του τους ανιδιοτελείς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ για να αναστήσουν τον Σαμαρά και τη Δεξιά... Η Δεξιά είναι αμετανόητη. Τελεία και παύλα.

No comments: