Saturday, April 13, 2013

Οι κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και οι κατασκευασμένοι δημοσιογράφοι!!!


Υπάρχει το ερώτημα γιατί άραγε να γίνονται κάθε τόσο δημοσκοπικές έρευνες, οι περισσότερες από τις οποίες ξέρουμε ότι είναι κατασκευασμένες; Σε τι μπορούν να βοηθήσουν και ποιον; Για να ενημερωθούν οι άλλοι, εκείνοι δηλαδή που δεν πήραν μέρος στην έρευνα; Πάντα ξέρουμε ότι οι έρευνες, είτε κατασκευασμένες είτε αληθινές, αποτυπώνουν την διάθεση των ψηφοφόρων μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πάντα μετά από κάποιο «καταλυτικό» γεγονός. Αλλά και τα «καταλυτικά» γεγονότα πάλι κατασκευάζονται!
  • Σχεδόν ζούμε σε μια κοινωνία που ζει μια κατασκευασμένη, δηλαδή ψεύτικη ζωή.
  • Και είναι μερικές φορές που οδηγούμαστε από κατασκευασμένα συμπεράσματα σε μια ζωή που ποτέ δεν επιδιώξαμε και πολύ περισσότερο δεν την θέλαμε.
  • Άραγε, μπορεί κανείς να έχει πίστη σ’ ένα μέλλον καλύτερο από το σήμερα;
Στη μέτρηση της Pulse RC για την εφημερίδα «6 μέρες», ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 20%, η ΝΔ 19,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Χρυσή Αυγή 12%, η ΔΗΜΑΡ 3,5%, το ΚΚΕ 5%, ενώ «άλλο» κόμμα επιλέγει το 5,5% των ερωτηθέντων.
Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, το ΚΚΕ 5,4% και η ΔΗΜΑΡ 5,6%.
  • ................................
Δεν μου λένε κάτι τα νούμερα που δημοσιεύονται… Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα άλλων δημοσκοπήσεων, την επομένη ή την μεθεπομένη θα δημοσιοποιηθούν κ.ο.κ.Τα αποτελέσματα είναι λίγο-πολύ παρόμοια. Μπροστά θα είναι πότε η Νέα Δημοκρατία πότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προφανώς αρέσει σε κάποια κέντρα είτε επιχειρηματικά είτε ξένα που πιθανολογούν την επιβίωση σχέσεων επωφελών για τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, με την έννοια ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πιστεύει πραγματικά ότι και τα δυο αυτά κόμματα μπορούν ή είναι σε θέση να βγάλουν τη χώρα σε ήρεμα νερά. Ότι και να μου δείξουν, εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει προγραμματικός λόγος και εφόσον δεν υπάρχει προγραμματικός λόγος, κανείς από τους δυο δεν θα μας γλιτώσουν!
  • Είναι δύσκολο ή σχεδόν αδύνατο η βραχυπρόθεσμη ματιά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου να αποτελεί εγγύηση για τη χώρα. 
  • Ο Τσίπρας, δηλαδή, συνεχώς κινείται και πολιτεύεται ανάλογα με την συναισθηματική αντίδραση του κόσμου.
Ε, λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να βασιστεί στην κρίση ενός πολιτικού που δρα κατά τέτοιο τρόπο. Βραχυπρόθεσμη ματιά και αποσπασματικότητα!!!
  • Για τον Σαμαρά τι να πω;;;
  • Να μην σπαταλιέμαι...

1 comment:

Dimitris said...

Niko,
In one way, these opinion polls reflect the poverty of political talent (and lack of choice) in Greece at the moment, but also the not-so-secret wish of those who control these polls. It is a sad reflection on a once proud people.