Tuesday, April 30, 2013

Να μιμηθούμε τους απατεώνες!!!

Μερικές φορές είναι για γέλια κάποιες περισπούδαστες αναλύσεις και προτάσεις των (υποτίθεται) μεγαλοδημοσιογράφων που έχουν μια θέση σε μια «μεγάλη» εφημερίδα ή σ’ έναν ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και εξακοντίζουν εξυπνάδες. Μόλις τώρα διάβασα ένα άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην κυριακάτικη Καθημερινή, με τίτλο: Οι δύο «αμαρτωλοί»!
  • Οι δυο αμαρτωλοί παράγοντες που μας ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια είναι ο σταυρός προτίμησης και οι μετρήσεις της τηλεθέασης.
Δεν θα διαφωνήσω. Όμως θα γελάσω με τη «λύση» που προτείνει ο Παπαχελάς. Λέει ότι στο ζήτημα του σταυρού υπάρχει λύση και πρέπει κάποια στιγμή να την υιοθετήσουμε. Το γερμανικό μοντέλο που πολλοί έχουν προτείνει είναι μια αξιόπιστη μέθοδος, καθώς διασφαλίζει μια σωστή αναλογία ανάμεσα σε βουλευτές που εκλέγονται με σταυρό και άλλους που ορίζονται λόγω ικανοτήτων… Θα ξαναγελάσω. Πολύ νωπές είναι οι ειδήσεις από τη Γερμανία όπου υπουργοί της κυβέρνησης της Μέρκελ παραιτήθηκαν γιατί ήσαν απατεώνες! Ναι, απατεώνες, διότι είχαν προσκομίσει ψεύτικους τίτλους σπουδών (ανύπαρκτα διδακτορικά ή κλεμμένα).
  • Δηλαδή, ο Παπαχελάς μας λέει να μιμηθούμε τους απατεώνες!!!
Αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο ζήτημα που συνεχώς έρχεται στην επικαιρότητα με τις κραυγές των «μεγαλοδημοσιογράφων που μας φέρνουν ως παραδείγματα κάποιες ξένες χώρες, στις οποίες τελικά η κατάσταση αλλά και η ηθική των ανθρώπων δεν είναι για… παράδειγμα. Ακούμε να λένε αυτοί οι τηλε-δημοσιογράφοι κυρίως ότι αυτό λόγου χάρη δεν συμβαίνει σε καμιά πολιτισμένη χώρα, ή εκείνο δεν γίνεται ούτε στις χώρες της Αφρικής ή το άλλο κ.ο.κ.
  • Δηλαδή εμείς από πού ήρθαμε;;; Από τα βάθη της Ασίας ή της Αφρικής;;; Τι διάολο είμαστε;;;
  • Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η ξενολατρία!
  • Θα βρούμε τον δρόμο μας και δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά που προκύπτει ένα πρόβλημα να ψάχνουμε ποιους θα μιμηθούμε.  

No comments: