Monday, April 1, 2013

Τα καραγκιοζιλίκια της Προανακριτικής


Τα μέσα ενημέρωσης σχεδόν επιχαίρουν διότι «στα μαχαίρια για άλλη μια φορά» βρέθηκε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της κατ' αντιπαράστασης εξέτασης των Ιωάννη Διώτη και Κώστα Μπίκα προκάλεσε την έκρηξη της Κωνσταντοπούλου η οποία χαρακτήρισε τον Μαρκογιαννάκη «αρχιερέα της συγκάλυψης που θα μείνει στην ιστορία»!
  • ...............................
Είναι αλήθεια ότι η Προανακριτική ήταν για την Κωνσταντοπούλου μια περίπτωση δυναμικής προβολής του «εγώ» της, κι επειδή βλέπει ότι η βαθιά αυτή επιθυμία της χάνεται σαν καπνός σε όνειρο, χρησιμοποιεί πλέον όλο το λεκτικό της οπλοστάσιο γι’ αυτό αναλίσκεται σε χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές (π.χ. «αρχιερέας της συγκάλυψης»).
  • ...............................
Ο κομματικός και προσωπικός ανταγωνισμός μεταφέρεται μεταποιημένος από εποχή σε εποχή.
Πάντως η συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου φανερώνει ότι η πρακτική της ηθικής μάλλον δεν έκανε και σπουδαία βήματα προς τα εμπρός! Ακόρεστη εγωπάθεια κι ένα μίσος φοβερό για καθετί που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τον δικό της και του κόμματός της, και η πρακτική της δημιουργεί μια αποκαρδιωτική ατμόσφαιρα για το μέλλον της πολιτικής στη χώρα μας.
  • Η Κωνσταντοπούλου θα ήταν από τώρα ευχαριστημένη εάν έβλεπε στο προαύλιο των φυλακών να κάνουν τον περίπατό τους ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου κι όποιος άλλος από τους πολιτικούς αντιπάλους της.
Γιατί τελικά, όλη αυτή η διαδικασία της Προανακριτικής δεν είναι παρά μια κοινοβουλευτική παρωδία που δεν μπορεί να μας πείσει για το σκοπό της. Η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ έχω ξαναπεί ότι είναι πλέον εδώ και μήνες στη διάθεση των πάντων και φυσικά της κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών. Το ερώτημα είναι γιατί δεν γίνονται οι σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα; Είτε κάποιος έσβησε κάποια ονόματα είτε όχι, το θέμα είναι ότι η λίστα διατίθεται ΠΛΗΡΗΣ!!! Προς τι λοιπόν τα καραγκιοζιλίκια της Προανακριτικής;;;

No comments: