Saturday, April 6, 2013

Έτσι παραχαράσσεται η Ιστορία...


Είναι αυτονόητο ότι μέσα στον γενικό χαλασμό δεν είναι δυνατό να προλάβει να διαβάσει κανείς όλα όσα γράφονται στον Τύπο ή στο διαδίκτυο. Οπότε πρέπει να κάνουμε και κάποιες επιλογές. Έτσι, λοιπόν, μόλις σήμερα διάβασα στο "Βήμα" (31 Μαρτίου) το άρθρο του Γιάννη Μαρίνου "Η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων". Ο κ. Μαρίνος υπήρξε επί χρόνια στέλεχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού "Οικονομικός Ταχυδρόμος". Στη συνέχεια εισήλθε στην πολιτική κι έγινε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Σε γενικές γραμμές είναι ένας καθαρά συντηρητικός σε όλα του πολιτικός και δημοσιογράφος. Το άρθρο του που διάβασα χοντρικά με βρίσκει σύμφωνο, αλλά μια πρόταση σήκωσε μαύρα σύννεφα. Ιδού:

  • «Στους αριστεροδέξιους που συμπλέοντες επικαλούνται την αποτελεσματικότητα του «Όχι» το 1940 υπενθυμίζω ότι ο Μεταξάς είχε προετοιμάσει την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την ιταλική επίθεση, όπως επιμελώς παραβλέπεται από τους ιστορικούς των πεζοδρομίων...»
Εγώ δεν είμαι ιστορικός για ν' αντικρούσω τον κ. Μαρίνο, αλλά είμαι πολύ καλός γνώστης της Ιστορίας μας. 
Και γι' αυτό λέω ότι ο κ. Μαρίνος απλώς έδειξε τον αληθινό εαυτό του, διότι πρέπει να είναι κανείς εντελώς ανιστόρητος για να λέει τέτοιες μπαρούφες όπως αυτή για τον Μεταξά ότι τάχατες είχε προετοιμάσει την Ελλάδα για τον πόλεμο. 
  • Είναι αναληθές, είναι ψευδές και τερατώδες, αλλά συγχρόνως βλέπει κανείς μια προσπάθεια που επιχειρείται να ωραιοποιηθεί η εικόνα ενός δικτάτορα που έστειλε τον πολιτικό κόσμο της εποχής στα ξερονήσια, που φυλάκισε τους δημοκρατικούς πολίτες, που είχε το ρετσινόλαδο στην ημερήσια διάταξη, που έβαλε τη χώρα στο "φασιστικό" στρατόπεδο.
  • Εκείνο που μετράει για την εποχή είναι το πάθος των Ελλήνων για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΠΑΤΡΙΔΑ και τίποτε άλλο. 
  • Αλλά μπορεί κανείς να ανεχθεί όλους αυτούς που με ελαφρά καρδιά πετάνε τόσες χοντρές αναλήθειες, θέλοντας να παραχαράξουν την ιστορία;;;

No comments: