Wednesday, April 17, 2013

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τσίπρας και τα στελέχη του είναι πολιτικά διεστραμμένοι!!!


  • ΤΣΙΠΡΑΣ: «Άμεση αναστολή του μνημονίου και κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας...»
  • ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Δεν υπάρχει καμία αναστολή. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων»
Μια απλή ανάγνωση του Τύπου για όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και φτάνει για να πάθει κανείς... κοκομπλόκο! Πέρασε απαρατήρητο, αλλά ο «Βηματοδότης» το επισημαίνει: ο Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης έκανε ένα μεγάλο «φάουλ», που υπερβαίνει τα ζητήματα του ευρώ, της αντιπαράθεσής του με τον Λαφαζάνη και όλα τα άλλα. «Εάν είστε πρωθυπουργός και ένα τουρκικό σκάφος βγει κοντά στο Καστελόριζο να κάνει έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές, εσείς με ποιον θα μιλούσατε, ποιον θα σηκώνατε το τηλέφωνο να καλέσετε;» ρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Και εκείνος απάντησε: «Με τον Ερντογάν, αυτός δεν θα έφερνε το σκάφος να κάνει έρευνες;». Η «λεπτομέρεια» αυτή καθιστά τον Τσίπρα τον πρώτο έλληνα πολιτικό της Μεταπολίτευσης (τουλάχιστον) που εμφανίζεται διατεθειμένος να παίξει το παιχνίδι με τους όρους της Τουρκίας, δηλαδή να υποβαθμίσει τα ζητήματα στο Αιγαίο σε διμερή διαφορά. Μπορεί πάντως να πρόκειται απλώς για μία βιαστική απάντηση και όχι για δραματική άγνοια των διπλωματικών πρακτικών…
  • Πάντως αυτό και μόνον φτάνει για να παρακαλάει ακόμη και ο Ερντογάν την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας στην Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, τον οποίο όπως φαίνεται θα τον έχει στο τσεπάκι του!
"Νέα μετατόπιση από Τσίπρα με πιο ρεαλιστικό πρόσωπο στον Economist"  [Η Καθημερινή]

Μετά την αριστερή στροφή που ακολούθησε τα γεγονότα της Κύπρου, με ένα πιο ρεαλιστικό πρόσωπο επιχείρησε να εμφανιστεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στο συνέδριο του Economist, όπου δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για πρώτη φορά, μάλιστα, συνόδευσε τη δέσμευση ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου του 2011 με την επισήμανση ότι αυτή «δεν ενέχει δημοσιονομικό κόστος, παρά μόνο σε ό,τι αφορά τις κατώτατες συντάξεις και τα επιδόματα της ανεργίας», ενώ πρόσθεσε ότι «το κόστος σε ό,τι αφορά τις συντάξεις» θα ισοσκελιστεί από «την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών». Όπως το συνηθίζει όταν μιλάει σε τέτοιου είδους ακροατήρια, ο Τσίπρας χρησιμοποίησε πιο μετριοπαθή γλώσσα, επαναλαμβάνοντας π.χ. ότι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να σώσει την Ελλάδα στο ευρώ», αλλά παραλείποντας το «και όχι το ευρώ στην Ελλάδα», που ακολουθούσε σε όλες τις τελευταίες ομιλίες του. Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε τη λέξη «αναστολή» και όχι «ακύρωση» του Μνημονίου, αν και υποσχέθηκε στην ίδια φράση «κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας». Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα αποστροφή της ομιλίας του, πάντως, να ήταν το τρίτο συμπέρασμα που εξήγαγε από την κυπριακή κρίση, όπου εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ότι το Μνημόνιο διασφάλιζε τη χώρα από τη χρεοκοπία: «Το δόγμα μένουμε στο Μνημόνιο για να μην έχουμε ρίσκο, δεν ισχύει πια. Μέχρι την Κύπρο, γνωρίζαμε ότι το Μνημόνιο δεν εξασφάλιζε το βιοτικό επίπεδο, αλλά εξασφάλιζε τουλάχιστον τις τραπεζικές καταθέσεις και την οικονομία από την άτακτη χρεοκοπία. Μετά την Κύπρο, το δίλημμα Μνημόνιο ή χρεοκοπία γίνεται συνώνυμο».
  • Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!!! 
  • Ανάλογα με το ακροατήριο μιλάει ο Τσίπρας. 
  • Άλλα λέει τη μια μέρα κι άλλα την άλλη και είτε δεν καταλαβαίνει τι λέει είτε ηλιθίως προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας δήθεν ότι διαστρεβλώθηκαν τα όσα είπε!!!!
  • Θέλω να τον πιστέψω τη μια, αλλά την άλλη δεν μπορώ!!!
  • Παλεύω και δεν βρίσκω να βρω ένα θέμα στο οποίο να μην έχουν δημοσιοποιηθεί διαφορετικές απόψεις των στελεχών του...

Τι είπε ο Λαφαζάνης;;; 

«Δεν υπάρχει καμία αναστολή. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων. [...] Τα μνημόνια με νόμους τα περάσανε και μάλιστα πραξικοπηματικά μέσα σε μια νύχτα. Νόμους που δεν τους είχε διαβάσει κανένας φυσικά γιατί ήταν τεράστιοι τόμοι. Ακόμη ψάχνουμε να δούμε τι περιέχουν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. [...] Δεν πρόκειται για νέα θέση. Ακύρωση είναι, κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και το λέμε όλοι απαξάπαντες, το λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κατεύθυνσή μας, είναι ο θεμελιακός όρος μιας νέας διακυβέρνησης».
  • Τελικά ποιος είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Λαφαζάνης;
Πείτε μου ποιος εχέφρων πολίτης μπορεί να παρακολουθήσει τις παλινωδίες (μετατοπίσεις, κωλοτούμπες) του Τσίπρα και γενικώς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;;; Κι όμως κάποιοι στηρίζουν αυτό το άθλιο συνονθύλευμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ...

No comments: