Tuesday, April 30, 2013

Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού!!!!


Αυτό έχει καταντήσει ανέκδοτο. Δεν είναι δυνατό ο τωρινός πρωθυπουργός να αποφασίσει αν θα γίνει ανασχηματισμός ή όχι. Εφόσον υπάρχει και (υποτίθεται ότι...) λειτουργεί αυτό το σχήμα των τριών κομμάτων, τότε όλα αποφασίζονται στις συσκέψεις των τριών αρχηγών. Αλλά φαίνεται πλέον ότι τους δυο άλλους αρχηγούς ο Σαμαράς τους έχει βάλει στο τσεπάκι του και κάνει ό,τι θέλει. Η υπόθεση Κικίλια είναι πολύ χαρακτηριστική. Ο Σαμαράς έδιωξε τον Κικίλια κι έβαλε επικεφαλής του ΟΑΕΔ έναν καραδεξιό που έχει μια πολύ συγκεκριμένη προϊστορία.
  • Οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι το λιγότερο... αστεία! 
  • «Δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή, όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη. Δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία και δεν προωθεί την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης» είπε το ΠΑΣΟΚ.
  • «Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης» ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ....
Δηλαδή, καραγκιοζιλίκια. Κι αν εξέφρασαν την αντίθεσή τους, του Σαμαρά του κάνανε τα μούτρα... κρέας!!! Αν αυτή η κυβέρνηση [της συμφοράς] στηρίζεται από τρία κόμματα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προνόμιο του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός!!!! Αλλά, είπαμε ότι όσο μένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο το χειρότερο για τη χώρα.

No comments: