Monday, April 1, 2013

Χατζηνικολάου: "μη διανοηθεί κανείς δικαστής ή κρατικός λειτουργός..."!!!!


  • ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ: "Μην διανοηθεί, ξαναλέω, δικαστής ή κρατικός λειτουργός να κλείσει την υπόθεση..."
Αφιέρωσα λίγο χρόνο για την παρακάτω καταγραφή, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο γιατί έτσι αποδεικνύεται ότι η πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης «διαπλέκονται» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στους πολίτες απομένει να ενημερώνονται με οποιονδήποτε τρόπο και να τοποθετείται αν αλόγως απέναντι τόσο στους πολιτικούς όσο και στους εκδότες-δημοσιογράφους. Δεν χρειάζεται να κάνω εγώ χαρακτηρισμούς, διότι οι γενικώς εμπλεκόμενοι είναι αποκαλυπτικοί και η φρασεολογία δίνει το στίγμα μιας κοινωνίας απειλούμενης. Ωστόσο, παραμένει η απορία τι απέγινε με την υπόθεση Χατζηνικολάου – Μεϊμαράκη! Καταιγιστικός, απειλητικός ξεκίνησε την επίθεση ο Χατζηνικολάου, το ίδιο και ο Μεϊμαράκης και κάποια στιγμή… σιγή ιχθύος εκατέρωθεν!!! Ας μην παραλείψω και τις απειλές που ξεστόμισε ο Χατζηνικολάου κατά της Δικαιοσύνης. Κι αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να τον βουτήξει και να του αλλάξει τον αδόξαστο;;; Αν έχετε όρεξη, διαβάστε τα όσα ελέχθησαν σ’ ένα δελτίο ειδήσεων του Σκάι:

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: Έντονη ήταν η αντίδραση του εκδότη της RealNews στο σχόλιο της Κατερίνας Ακριβοπούλου, χθες εδώ στο Δελτίο μας. Να δούμε πώς το χαρακτήρισε μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, να θυμηθούμε ποιο ήταν το χθεσινό σχόλιο της Κατερίνας, την οποία θα έχουμε αμέσως μετά μαζί μας..

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αγαπητή μου Μαρία, που μου μεταφέρεις τα σχόλια της κυρίας Ακριβοπούλου, της συναδέλφου-δημοσιογράφου χθες από τον Σκάι, τα σχόλιά της αξιολογούνται από τη Νομική υπηρεσία του Real Group [sic], και νομίζω ότι σήμερα ή αύριο, θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον της. Σήμερα ή αύριο θα κατατεθούν αγωγές μηνύσεις και ό,τι άλλο αποφασίσουμε. Αυτά για τη λάσπη, την άθλια λάσπη, τη χυδαία λάσπη της κυρίας Ακριβοπούλου και του Σκάι. Και βέβαια δεν θα στραφούμε μόνον κατά της κυρίας Ακριβοπούλου, αλλά και κατά του σταθμού που φιλοξένησε, χωρίς να διαψεύσει, αυτά τα άθλια, εμετικά σχόλια της συγκεκριμένης κυρίας.

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: Αυτά είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ο κύριος Χατζηνικολάου κι αυτό ήταν το σχόλιο της Κατερίνας Ακριβοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ότι τα σκάνδαλα ή το στήσιμο σκανδάλων ή η σκανδαλολογία, έχουν χρησιμοποιηθεί ως μοχλός άλλων συμφερόντων απ’ αυτό που αρχικά φαίνεται. Είτε για ν’ αλλάξει η ατζέντα είτε γιατί κάποιοι εκτελούν συγκεκριμένες εργολαβίες για συγκεκριμένες σκοπιμότητες είτε γιατί πρέπει να συγκαλυφθούν άλλα σκάνδαλα είτε γιατί γίνονται συγκεκριμένες συναλλαγές, σ’ αυτό που στα νεοελληνικά λέμε deal [sic]. Αυτά τα συστήματα είναι διαχρονικά και αρκετά αναγνώσιμα και αναγνωρίσιμα πλέον, με πολλούς βραχίονες, από μπλογκ μέχρι έγκριτα μέσα ενημέρωσης και από τσαλακωμένους μέχρι ατσαλάκωτους παίκτες, που τώρα ξαναχτυπούν προς διάφορες κατευθύνσεις. Έχει αλλάξει η ατζέντα εδώ και δυο-τρεις μέρες. Προχθές ήταν η λίστα, τώρα ξαφνικά αυτό το θέμα… και μεθαύριο δεν ξέρω τι άλλο! Αλλά ο κοινός τόπος όλων αυτών είναι η απονομιμοποίηση του πολιτικού κόσμου. Αυτό προκύπτει σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. Όλου του πολιτικού κόσμου και αφορά όλο τον πολιτικό κόσμο και όλους μας και την ίδια τη Δημοκρατία. Σας θυμίζω ότι προχθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –για να πάμε και σ’ ένα άλλο πεδίο, πέραν δηλαδή του κ. Μεϊμαράκη, που εκτός από πρόεδρος της Βουλής είναι και κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι πρόσφατα– μόλις προσφάτως ο κ. Τσίπρας και όχι τυχαία προφανώς, μίλησε για τους συνδυασμούς[;;] του υποκόσμου στο πολιτικό σύστημα, συνολικά. Ας σκεφτούμε λοιπόν ποιοι και γιατί θέλουν, σ’ αυτή την συγκυρία, αυτή την απονομιμοποίηση του πολιτικού κόσμου που έρχεται ως συνεπαγόμενο όλων αυτών. Κι αυτό νομίζω ότι είναι το πιο κρίσιμο ερώτημα. Και πόσο μάλλον όταν πέφτει ένα πέπλο αδιαφάνειας και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις από τους φορείς που θα ’πρεπε να τις δίνουν…

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: Έχει σημασία να πέσει φως παντού και στις υποθέσεις και σε πιθανά κίνητρα…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Φως παντού και κυρίως το γιατί τώρα, από ποιους και γιατί… Και στα κίνητρα που για μένα είναι το πιο βασικό, να μην πω και το πιο επικίνδυνο!

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: Λοιπόν, Κατερίνα καλησπέρα. Το χθεσινό σου σχόλιο που είδαμε και στο ρεπορτάζ, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Χατζηνικολάου, την ακούσαμε επίσης στο ρεπορτάζ, ο οποίος και προανήγγειλε μηνύσεις εναντίον σου και εναντίον του σταθμού. Θα ήθελα τη δική σου απάντηση, τη δική σου άποψη, αφού πω ότι και χθες την άποψή σου ζήτησα…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, ίσως θα πρέπει να πάρουμε και την άδειά του. Λοιπόν, Σία μου, η αντιδιαστολή των δυο σχολίων μιλάει νομίζω από μόνη της και για το ήθος και για το ύφος και για το επίπεδο και για το περιεχόμενο και για την ένταση. Ο κ. Χατζηνικολάου επέλεξε την ύβρη εναντίον μου, προσωπικώς και εναντίον του σταθμού, με σκαιότατο τρόπο, επειδή δεν του άρεσε ένα πολιτικό-δημοσιογραφικό σχόλιο, που περιγράφει την προφανή και ζοφερή πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε. Και δεν καταλαβαίνω ποια μύγα τον τσίμπησε και είδε τον εαυτό του σ’ ένα θεσμικού τύπου σχόλιο, που δεν κάνει καμιά αναφορά ούτε στον ίδιο ούτε στην εφημερίδα του ούτε στο δημοσίευμα. Απορώ γιατί θεωρεί ότι αφορούν τον ίδιο σχόλια για τα συμφέροντα με τους πολλούς βραχίονες ή σχόλια για τα συστήματα που εκβιάζουν ή για τις δυνάμεις εκείνες που επενδύουν στην απονομιμοποίηση του πολιτικού κόσμου. Ας το εξηγήσει ο ίδιος πλέον κι ας εξηγήσει και στο κοινό του και στην κυρία Μαρία και στην κοινή γνώμη πώς και γιατί επιλέγει να είναι ήπιος και θεσμικός με τον κ. Μεϊμαράκη, που στο κάτω-κάτω τον χαρακτήρισε «μαφιόζο» και «εκβιαστή», και επιλέγει εμένα για να εξαπολύσει τις ύβρεις που ακούσαμε. Δεν έχω, λοιπόν, να δώσω καμία απάντηση στον κ. Χατζηνικολάου για τίποτα. Και θα σου πω μόνον αυτό που είπα και το μεσημέρι στο μαγκαζίνο. Δεν καταδέχομαι πραγματικά να επιστρέψω αυτούς τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν συνάδουν ούτε με το ήθος μου ούτε με το ύφος μου ούτε με την αισθητική μου. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ: Μάλιστα. Κατερίνα σ’ ευχαριστώ πολύ. Στο μεταξύ, έντονες συζητήσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του Προέδρου της Βουλής χθες για κέντρα που επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση. Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς για πρόσωπα που, όπως είπε, κρύβονται πίσω από τον εκδότη της RealNews. Ο Νίκος Χατζηνικολάου απέκρουσε σήμερα τις αιτιάσεις αυτές και απηύθυνε προειδοποίηση προς την Δικαιοσύνη να μην κλείσει την υπόθεση, την επίμαχη υπόθεση, πριν ελεγχθούν λογαριασμοί και offshore.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αίσθηση στον πολιτικό κόσμο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη για κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, άφησε να εννοηθεί πως γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση της RealNews. «Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Χατζηνικολάου εναντίον μου είναι μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη. Ξέρω ότι ο Χατζηνικολάου είναι σοβαρός παίχτης, ξέρω ποιοι είναι από πίσω, ξέρω πού πάω να δώσω τη μάχη… Λάθος πρόσωπο χτύπησε όποιος το χτύπησε για να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση…». Με την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής να κρατούν χαμηλούς τόνους και στάση αναμονής, ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, από τον «αέρα» της ραδιοφωνικής του εκπομπής, προειδοποίησε με νέες αποκαλύψεις την Κυριακή. Σε ύφος αυστηρό μάλιστα απείλησε και τις δικαστικές αρχές…

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μην διανοηθεί, ξαναλέω, δικαστής ή κρατικός λειτουργός να κλείσει την υπόθεση, χωρίς να ανοιγούν όλοι οι λογαριασμοί και όλες οι offshore.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο εκδότης της RealNews ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Γιώργο Κουρή τον Μάρτιο του 2007, υπογράφοντας ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Την ίδια χρονιά ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm και την εβδομαδιαία εφημερίδα RealNews, με τον γιο του Γιώργου Κουρή, Αντρέα. Ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Χατζηνικολάου τον περασμένο Απρίλιο είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος του είχε ασκήσει δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 307.000 ευρώ. Μάλιστα κατά την έξοδό του δεν είχε ξεχάσει να καταφερθεί κατά των απλήρωτων εργαζομένων του Alter.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ: Σήμερα τελειώνει το Alter, εξαιτίας ορισμένων ανόητων εργαζομένων –ελαχίστων βέβαια– οι οποίοι κλείσανε το κανάλι διότι τα παίρνανε από ορισμένους ανθρώπους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που τα χρέη του τηλεοπτικού σταθμού Alter ξεπερνούσαν τα 500 εκατ. ευρώ, με το σταθμό τελικά να βάζει λουκέτο… Αντιδράσεις είχαν προκαλέσει εκείνη την περίοδο οι υπερτιμολογήσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων, προκειμένου το κανάλι του Μπουρναζίου, σύμφωνα με τις καταγγελίες να μπορεί να παίρνει δάνεια από τις τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό πως παραγωγή βιντεοκλίπ με τίτλο «Τα στρουμφάκια» κόστισαν σύμφωνα με το κανάλι 1,1 εκατ. ευρώ. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον έντονης οικονομικής κρίσης, αίσθηση είχε προκαλέσει η τότε αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου, που μέσω του Realfm, ζητούσε περίοδο χάριτος από τον τότε υπουργό Οικονομικών για τη ρύθμιση των χρεών του Alter.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Οι φωνές δεν θα πάψουν να ακούγονται. Ακόμη κι αν κλείσει. Σας το λέμε για να το ξέρετε… Εγώ δεν θα κάτσω στα αβγά μου, ούτε ο συνεταίρος μου ο Ανδρέας ο Κουρής θα καθίσει στα αβγά του. Σας ειδοποιούμε να το ξέρετε…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μεγάλο θέμα είχε προκληθεί πριν από δυο χρόνια και με την τότε παράνομη εκπομπή προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel, το οποίο εξέπεμπε το πρόγραμμά του, παρά το γεγονός ότι η άδειά του ήταν για περιφερειακό μη ενημερωτικό κανάλι. Και τότε όμως εντύπωση είχε προκαλέσει η σε υψηλούς τόνους παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου υπέρ του Γιώργου Κουρή…

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν είναι απλώς προκλητικό… είναι μεγάλη ξεφτίλα… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ… [σσ. κραυγάζει]

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εκτός από τα συνεχή φαινόμενα ανομίας και στήριξής τους που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με πολιτικούς και αναλυτές, η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος για την οποία πολύ λόγο έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνεπικουρείται και από δημοσιεύματα του Τύπου. Ένα χρόνο πριν άλλωστε ο Γιώργος Κουρής είχε επιδοθεί σ’ έναν καθημερινό αγώνα κατά του ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως πρωτοσέλιδο της Αυριανής τον περασμένο Φεβρουάριο ανέφερε πως «μόνο με τη Δραχμή μπορεί να σωθεί η Ελλάδα»!

No comments: