Wednesday, April 3, 2013

Οι Τούρκοι, οι Γερμανοί κι εμείς!!!



Κάποτε λέγαμε ότι δεν πρέπει να μεταφέρουμε στους νεότερους τα δικά μας ψυχικά τραύματα κι αναφέρομαι στα «εθνικά τραύματα». Σέβομαι την άποψη που λέει ότι πρέπει επιτέλους να αποτινάξουμε μίση, πάθη κ.λπ.  Τελικά και οι νεότεροι υφίστανται την πίεση που ασκεί η γερμανική πολιτική τακτική σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 
  • Αλλά είναι δυνατό να αγνοεί κάποιος την ιστορία του τόπου του; 
  • Χωρίς τη μνήμη χανόμαστε! 
Και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, νιώθουμε απειλητική την ανάσα και των Τούρκων και των Γερμανών. 
Μην προτρέξετε, δεν κινδυνολογώ. Αυτά τα περί αλληλεγγύης των λαών λίγο τα ενστερνίζομαι. Τον Ερντογάν δεν τον ψηφίζουμε εμείς, αλλά ο τουρκικός λαός. Το ίδιο και με τους Γερμανούς ηγέτες. Προχτές διάβασα ότι κάποιος Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι θ’ αναγκαστούν να προχωρήσουν στη διχοτόμηση της Κύπρου, εάν και εφόσον κ.λπ. Ο Ερντογάν έχει πει ότι θα προχωρήσουν στο άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης εάν επιτραπεί να ορίζουν αυτοί τον Μουφτή της Θράκης . Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Αμ, δεν απαίτησαν ποτέ οι Έλληνες να ξαναγίνει η Αγία Σοφία αυτή που ήταν, δηλαδή η εκκλησία της Χριστιανοσύνης!!!
  • Οι Τούρκοι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!
  • Τούρκος… τούρκαρος, έλεγε ο παππούς…
Όσο για τους Γερμανούς είμαι βέβαιος ότι είναι πολύ δύσκολο, για να μην πω αδύνατο, να αποβάλουν την ιδέα του εθνικισμού τους για να προσχωρήσουν σε μιαν υπερεθνική κοινότητα, όπως είναι η ευρωπαϊκή. Μη μας ξεγελάει το γεγονός ότι συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου συμμετέχουμε, υποτίθεται ισότιμα κι εμείς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κι αυτό πλέον είναι φανερό με την πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια που κυβερνούν τη Γερμανία οι Χριστιανοδημοκράτες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς βρεθήκαμε όλοι έτσι στριμωγμένοι και κρεμόμαστε από τις αποφάσεις της Μέρκελ και του Σόιμπλε!
  • Θέλω να πω ότι ο σκεπτικισμός μου δεν έχει στόχο μονάχα τις ηγεσίες των δυο αυτών χωρών.
Δυσπιστώ για την ειλικρίνεια των προθέσεων των ηγετών τους αλλά θα ρωτούσα αν υπάρχει ένας Έλληνας που να μη φοβάται τους Τούρκους που θέλουν το μισό Αιγαίο, που απαιτούν τη Σαντορίνη, που θέλουν να διχοτομήσουν την Κύπρο, που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στη θάλασσά μας…
Και οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τη γερμανική επικυριαρχία στην Ευρώπη που τη βλέπουν σαν αντίβαρο στη ρωσική αρκούδα, και από την άλλη χαϊδολογάνε μια ζωή τους Τούρκους κι εμείς κάπου χαμένοι στο διάδρομο, παλεύουμε να πάρουμε ανάσες!
  • Δεν πιστεύω πια στα λόγια του… αέρα!
  • Και πολύ περισσότερο στην ευρωπαϊκή ενοποίηση…
Εμείς, οι νότιοι είμαστε σαφώς πιο πολιτισμένοι από τους βόρειους και λειτουργούμε όπως οι θερμές μάζες του αέρα που όμως όσο γίνονται πιο αβαρείς, τόσο προκαλούν τη συρροή και τον εκτοπισμό τους από τα ψυχρά αλλά και πιο δυνατά ρεύματα του βορρά.

No comments: