Monday, April 8, 2013

Τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης!!!


H αφορμή ήρθε τώρα ξανά με την εκπομπή του (αείποτε) φίλου Γιώργου Τράγκα που φιλοξένησε στον Σκάι τους Χρυσαυγίτες βουλευτές. Είναι απλό και “εξηγήσιμο” για τον Τράγκα αυτό το γεγονός. “Δημοσιογράφος είμαι -θα πει- και δεν αποκλείω κανέναν”!!! Όμως αυτό που γίνεται και με τον Σκάι, έχει ξεπεράσει τα όρια της ευπρέπειας, διότι έχει προσλάβει κάτι δημοσιογράφους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία κι έπαψε να είναι αυτό που ίσως ήθελε να είναι, δηλαδή ένας σοβαρός και υπεύθυνος τηλεοπτικός σταθμός.
  • Πολλοί από αυτούς κάνουν τους σοβαρούς και ο συγχρωτισμός με Ευαγγελάτους, Αυτιάδες, Τράγκα και μερικούς άλλους, δημιουργούν ένα χυλό που βρομάει από μακριά.
Να το πω όπως θα το έλεγαν στο χωριό μου: Έγιναν όλοι εκεί μέσα... σκατά, πανιά και φτυάρια! Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι σοβαροί δημοσιογράφοι που παλεύουν απεγνωσμένα να διαχωρίσουν τη θέση τους κι έχει την εντύπωση κανείς ότι εξωθούνται στην παραίτηση ή γενικώς την απομάκρυνση. Αυτό το τελευταίο περιστατικό, σε συνδυασμό και με την προχθεσινή εκδήλωση του Πρετεντέρη όπου «συμμετείχαν» μεγαλοεκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες, πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι κ.ά., μας δίνεται η εντύπωση ότι πραγματικά παίζονται παιχνίδια από κάποιους που παριστάνουν τους εισαγγελείς του δημόσιου βίου αλλά και τους υπερασπιστές των δικαίων του ελληνικού λαού.
  • Όμως δεν είναι έτσι, διότι αν σήμερα η Χρυσή Αυγή έχει γίνει ο βραχνάς της κοινωνίας μας και της πολιτικής ζωής, αυτοί φταίνε που τους χαϊδολογάνε, παρουσιάζοντάς τους σαν δήθεν εξωτικά φαινόμενα, και μετά κάποιοι καλοπροαίρετοι τα βάζουν με τον κοσμάκη που ψηφίζει τους Χρυσαυγίτες.
Η διαπλοκή δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα και δεν με νοιάζει για ποιο λόγο «διαπλέκονται». Το βασικό είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία σχεδιάζουν και καθοδηγούν. Δεν βλέπω πώς και εάν μπορούμε ν' απαλλαγούμε απ' όλους αυτούς!!!

No comments: