Wednesday, April 24, 2013

Ερωτευμένος ο Έλληνας με μιαν εταίρα που τον καταστρέφει!!!!


Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οα λαός μας μάλλον είναι κουρασμένος, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν χάνει την αίσθηση πως αποτελεί μια υπερατομική συνέχεια που είναι εφοδιασμένη με ιστορική διάρκεια. Κι αυτό ίσως είναι το αισιόδοξο. Ίσως να νιώθουμε ότι κάποιες φορές αυτός ο περίεργος λαός να έχει μεταπτώσεις που φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις και ν α δείχνει πως εύκολα διαψεύδει τον εαυτό του. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι σε χρόνο μηδέν μπορεί ν’ ανακτήσει το ύφος του.
  • Και είναι βέβαιο ότι πίσω από το ανάστημά του αυτός ο λαός κρύβει μιαν αλήθεια αφανέρωτη.
Τι; Διαφωνείτε; Αυτό που γράφω είναι υπερβολικό;;; Ναι, μπορεί να φαίνεται αδιανόητο για τον Έλληνα ν’ απαρνηθεί το όποιο βόλεμά του, το μεγάλο ψυγείο του, το αυτοκίνητό του, την τηλεόρασή του, τη διασκέδασή του…
  • Έχει κανείς την εντύπωση ότι είναι συνεχώς ερωτευμένος με μιαν εταίρα που κάποιοι βλέπουν ότι τον καταστρέφει!
Αλλά περνάει από το μυαλό του η ιδέα ότι ο Έλληνας κατά βάθος δεν θέλει να είναι… όχλος, που είναι μια έννοια ρευστή αλλά ευκρινής και χαρακτηρίζει το οργανικά ανεύθυνο τμήμα της κοινωνίας. Αυτό που μένει είναι ν’ αποδείξει ότι δεν μπορεί να στριμώχνεται πίσω από το… σύρμα, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, νοοτροπίες, αδικίες, εκτροπές!

No comments: