Friday, February 1, 2013

Δημοσιογραφική και τηλεοπτική πτωχαλαζονεία


Καλά, αυτός ο Σκάι τι δημοσιογραφικό δυναμικό έχει μαζέψει;;;; Έχει κάποιους σοβαρούς δημοσιογράφους αλλά έχει και κάτι νούμερα που σου έρχεται να ξεράσεις! Αυτιάς, Ευαγγελάτος και κάποιοι άλλοι. Και το γράφω γιατί είμαι οργισμένος. Προσπάθησα να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον καθηγητή Χρήστο Γιανναρά κι εξοργίστηκα πολλές φορές διότι ο νεαρός Μπογδάνος είναι πολύ ΕΠΗΡΜΕΝΟΣ και απορώ πώς ο Σκάι του έχει δώσει τόση δύναμη για να κάνει πασαρέλα!!!
  • ....................................

Διακόπτει, προσπαθεί απεγνωσμένα να συντάξει (υποτίθεται μεγαλόσχημες, πολιτικο-φιλοσοφικού περιεχομένου) εκφράσεις, παίρνει ύφος, κινεί τα χέρια του σα να είναι ο ΚΑΠΟΙΟΣ... Βέβαια, μπορεί κανείς να τον δει και στην εκπομπή με το (πολυβόλο που λέγεται...) Αντωνοπούλου. Εκεί δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτε απ' όσα λέγονται διότι οι καλεσμένοι συνήθως διακόπτονται και δεν τους επιτρέπεται να ολοκληρώσουν και επειδή η Αντωνοπούλου μιλάει τόσο γρήγορα που είναι αδύνατο να συγκρατήσεις κάτι !!!
  • ....................................

Και στο Mega τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Εκεί είναι ο Καμπουράκης και δεν γλιτώνει κανείς από τον λεκτικό του οδοστρωτήρα. Ο "ενικός" για τον Καμπουράκη είναι ψωμοτύρι και προφανώς αυτόν τον "ενικό" θέλει και η διεύθυνση του σταθμού - διότι εάν ο σταθμός δεν τον ήθελε θα τον είχε απαγορεύσει! Η συμπεριφορά λοιπόν του Καμπουράκη απέναντι στον οποιονδήποτε καλεσμένο είναι αποκρουστική. Υποτίθεται ότι φέρνει τον άλλον στο ύψος του, στο επίπεδό του και τον κάνει να νιώθει φίλος. Όμως αυτό είναι αποκρουστικό.
  • ....................................

Δεν πάω τώρα στον Παπαδάκη του Αντέννα, διότι εκεί αυτός ο παρουσιαστής έχει το μονοπώλιο της κουβέντας και δεν αφήνει κανέναν να σταυρώσει κουβέντα. Και όλοι τελικά, αντί να εκμαιεύουν από τους καλεσμένους θέσεις, απόψεις κ.λπ. αρχίζουν έναν μονόλογο με τις δικές τους θέσεις. Τελικά έχει και την πλάκα της η τηλεόραση. Το θέμα είναι πώς την αντιμετωπίζει κανείς... Αν την πάρει στα σοβαρά, πάει, χάθηκε. Το λέω για να το ακούσω κι εγώ. 
  • Τόσα χρόνια που δούλευα στην ΕΡΤ είχαμε μια διαφορετική συμπεριφορά. Σήμερα η εξέλιξη και η λειτουργία τόσων ιδιωτικών καναλιών έχει δημιουργήσει κι έναν  τρόπο συμπεριφοράς που έχει σχέση με την καλώς νοούμενη δημοσιογραφία, τους καλούς τρόπους, την ενημέρωση.

Θα έχετε όλοι παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό να διαφημίζεται σε όλα τα κανάλια ένα προϊόν της γυναικείας ένδυσης. Μιλώ για τον στηθόδεσμο. Είναι τόσο μεγάλης διάρκειας αυτή η διαφήμιση που καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ένδεια διαφημιστική και τα κανάλια έχουν πέσει στη λογική των διαφημιστικών "πακέτων". Παρακολουθούμε τώρα τόσο καιρό τη διαφήμιση αυτού του προϊόντος που αμφιβάλλω πια αν λειτουργεί!! Πιθανόν οι έμποροι αυτού του προϊόντος να ενστερνίζονται την γκεμπελική μέθοδο: Πες-πες, ξεκούφανέ τους και στο τέλος θα έχεις αποτέλεσμα, θα τους κάνεις να σε αγοράσουν!!!

No comments: