Sunday, February 3, 2013

Ο Τσίπρας θεωρεί τον κόσμο ηλίθιο!!!


Στη συνέντευξη που έδωσε στην Έλλη Στάη στη ΝΕΤ πριν από λίγες μέρες είπε μεταξύ άλλων αστειοτήτων ότι για τη συγκρότηση κυβέρνησης θα συνεργαστεί με δυνάμεις από το δημοκρατικό χώρο, με προσωπικότητες, κόμματα, πρόσωπα, από το χώρο της λαϊκής δεξιάς, του κέντρου, μ' ένα μέρος της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας!!! Και σήμερα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή λέει: "Αποκλείουμε κατηγορηματικά κάθε συνεργασία στο πλαίσιο της πολιτικής του Μνημονίου (σσ. με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Συνεπώς, όπως είναι τα πράγματα σήμερα, περιθώρια σύγκλισης με τις δυνάμεις αυτές δεν υπάρχουν..."
  • ..............................
Είναι βέβαιο ότι ο Τσίπρας προσδοκά διάσπαση των υπαρχόντων κομμάτων, η στάση του μας παραπέμπει σε αποστασίες, θέλει κομματική μπαχαλοποίηση, ανακατώνει δεξιά, αριστερά, λαϊκή δεξιά, κέντρο, σοσιαλδημοκρατία κι ό,τι άλλο του κατέβει στο κεφάλι, μόνο και μόνο για να σχηματιστεί κυβέρνηση με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ, που σημειωτέον όπως προκύπτει απ' όλες τις δημοσκοπήσεις δεν μπορεί επ' ουδενί να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση!!!! 
  • ..............................
Τον ρωτάει η Στάη αν θα καταθέσει πρόταση για την απλή αναλογική κι αυτός λέει άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Είναι φανερό ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τον υπάρχοντα νόμο που θα του προσπορίσει... έδρες και ποσοστά, κι έτσι πάει περίπατο η καημένη η απλή αναλογική!!! Πραγματικά αν παρακολουθήσει κανείς την σαλταδόρικη λογική του Τσίπρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μυαλό του θα μπλοκάρει. Άκουσα για άλλη μια φορά τη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, διάβασα σήμερα τη συνέντευξή στην Καθημερινή, και απορώ με την ευκολία της εκφοράς ενός λόγου εντελώς λαϊκίστικου.
  • Μου κάνει εντύπωση που συνεχώς λέει ότι πήγε και τα είπε σταράτα στον Σόιμπλε. Ωραία, λοιπόν, τα είπε όπως λέει ότι τα είπε στον γερμανό υπουργό, αλλά δεν μας λέει ποιο ήταν το αποτέλεσμα!!!
  • Πήγε στη Βραζιλία και μίλησε με τον άλλοτε πρόεδρό της, τον Λούλα και δεν μας λέει ποιο ήταν το αποτέλεσμα εκείνης της συνάντησης!!!
  • Πήγε στην Αργεντινή και συναντήθηκε με την πρόεδρο της Αργεντινής αλλά δεν μας λέει ποιο ήταν το αποτέλεσμα!!!
  • Πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε όποιες συναντήσεις είχε εκεί, αλλά δεν μας λέει ποιο ήταν το αποτέλεσμα!!
Είναι αυτονόητο ότι ψάχνει για συμμάχους, αλλά δεν ξέρει πού θα τους βρει αυτούς τους συμμάχους!!! Τον φτάνει μονάχα ότι τα ταξίδια του αυτά είχαν "επικοινωνιακή" επιτυχία, αφού έδωσε συνεντεύξεις, μίλησε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, τον είδαμε να περιφέρεται με τον Μηλιό και την Δούρου (την άλλοτε συνεργάτιδα του Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ) σαν μοναχικοί ταξιδιώτες που κρύωναν γιατί ήσαν ντυμένοι με ελαφρά ρούχα... Και φαίνεται πια ότι τα πολιτικά επιχειρήματά του έχουν πλέον συρρικνωθεί. Δεν έχει επιχειρήματα. Μονάχα θέλει ν’ αγγίξει τις ευαισθησίες του κόσμου: ο κοσμάκης πεθαίνει, ο κοσμάκης τουρτουρίζει, ο κοσμάκης στην ανεργία, ο κοσμάκης δεν αντέχει τα χαράτσια!!!
  • ..............................
Αυτά τα λέω κι εγώ κάθε μέρα, αλλά από τον πολιτικό περιμένω προτάσεις που θα με πείσουν ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή. Ο Τσίπρας δεν έχει προτάσεις. Όλα όσα υποστηρίζει, τα ίδια ακριβώς λένε με άλλες λέξεις και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και το ΚΚΕ, ακόμα και η Χρυσή Αυγή. Το μόνο που τον διαφορίζει από την τρικομματική κυβέρνηση είναι το Μνημόνιο και τίποτε άλλο. Ο Τσίπρας το θέλει να είναι νεκρό. Φτάνει στους πολίτες αυτό που λέει η δική του πολιτική «είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση»;;; Ποια κατεύθυνση;;;;;

No comments: