Monday, February 4, 2013

Ρωμανός: «Είμαι αιχμάλωτος πολέμου»!!! Πότε πρόλαβε και ωρίμασε;;;



Μόνο την κατηγορία της ληστείας δήλωσε ότι αποδέχεται ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός, ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στον Βελβεντό Κοζάνης, σε δήλωσή που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας μέσω του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση. Ο ίδιος, δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό του «αιχμάλωτο πολέμου» και ότι τα κίνητρά του «ήταν πολιτικά»! Η ακριβής δήλωση που διαβίβασε ο συνήγορος του 20χρονου Φραγκίσκος Ραγκούσης: «Τα κίνητρά του ήταν πολιτικά. Θεωρεί τον εαυτό του αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρεί τον εαυτό του θύμα. Δεν θα υποβάλλει μήνυση στους αστυνομικούς που τον χτύπησαν. Επιθυμεί η κακοποίησή του να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχεται τη ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική του δήλωση, γιατί μόνο αυτός εκφράζει τον εαυτό του και τίποτε άλλο».
  • ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΩ.
Και πολύ περισσότερο δεν θα γίνω ο υπερασπιστής του συστήματος. Ωστόσο, πρέπει να δει κανείς αυτές τις περιπτώσεις με πολλή προσοχή και δεν είναι ευκαιρία να τις εκμεταλλευτεί πολιτικά. Γιατί -αναρωτιέμαι- πότε πρόλαβε ο νεαρός Ρωμανός να ωριμάσει και να κηρύξει τον πόλεμο κατά του κράτους!!! Η αλήθεια είναι ότι κατοικούμε έναν κόσμο γεμάτο από πτώματα ιδανικών. Αλλά τα άτακτα παιδιά της σημερινής κοινωνίας που της πετάνε λάσπη και σπάζουν τα τζάμια, τι θέλουν; 
  • Είναι στοιχεία αντικοινωνικά, είναι ταραξίες, είναι επαναστάτες;;
  • Αυτό όμως που μπορώ να δω είναι ότι υπάρχει ένας συγκεχυμένος πόθος για κάτι το απροσδιόριστο και το ανεπίτευκτο.
Μπορεί κανείς να διακρίνει στοιχεία μηδενισμού με μια βιαιότητα, μ' ένα πάθος, που δεν διστάζει να φτάσει στο έγκλημα. Από ένα νέο άνθρωπο περιμένει κανείς κηρύγματα για την ειρήνη, την αποκήρυξη του πολέμου, τη ροπή στο όνειρο... Αλλά στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε ότι ο νέος που θεωρεί τον εαυτό του "αιχμάλωτο πολέμου", αναζήτησε τ' όνειρό του σ' ένα καλάσνικοφ, στη ληστεία, αδιαφορώντας για τους δισταγμούς της αστικής σωφροσύνης. Ήξερε ότι το δικό του όνειρο είναι ριψοκίνδυνο; Προφανώς, όχι! Και τούτο γιατί με το καλάσνικοφ στο χέρι έζησε τις στιγμές της ληστείας σε μια παραίσθηση μεγαλείου, που σ' εμάς τους "σώφρονες" ξεφανερώνεται πόσο είναι φτηνό, σχετικό, εφήμερο, ετοιμόρροπο.

No comments: