Monday, February 18, 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο περιθώριο της ηθικής!!!


Το σχόλιο ενός φίλου μου δίνει την αφορμή να επανέλθω [ξανά και ξανά] στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα. Θέλω να πω ότι με προβληματίζει μερικές φορές αν ο Τσίπρας αυτά που λέει τα λέει γιατί τα πιστεύει ή γιατί δουλεύει μια μηχανή που παράγει δολιότητα;;;

  • Είναι γνωστό ότι η στρατηγική της έντασης αναπτύχθηκε από την ακροδεξιά στην Ιταλία σε συνεργασία με το παρακράτος. 
Ωστόσο, η επίκληση αυτών των ιστορικών γεγονότων στην Ιταλία δεν σώζει τον Τσίπρα, διότι αυτό που έγινε μόλις προχθές στο γραφείο τού [κατά τ' άλλα επονείδιστου Μέργου που μίλησε για τον κατώτατο εν Ελλάδι μισθό], είναι ακριβώς παρόμοιο με τη δράση των ακροδεξιών. Είναι σα να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και φυσικά ενόψει της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί να υπερκεράσει σε "δυναμισμό" τη δράση του ΚΚΕ (που έχει ως εμπροσθοφυλακή δήθεν το ΠΑΜΕ). Εισβολή σε δημόσια κτίρια, γραφεία, αποκλεισμοί, προπηλακισμοί κ.λπ. Όλα αυτά εν ονόματι του λαού και της δημοκρατίας. 
  • Τελικά ο καθένας παίρνει μονάχος του την εξουσιοδότηση από τον λαό και ερμηνεύει τους δημοκρατικούς κανόνες κατά το δοκούν.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορεί την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Κλιμακώνει εμπράκτως την ένταση!!!
Πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έτσι θα πάμε πιο κοντά στην ουσία του προβλήματος που παραμένει άλυτο για τους Έλληνες και την Ελλάδα;;; Κανείς μας δεν αρνείται ότι το παρόν καθεστώς παράγει κτηνώδη αδικία και ανθρωποφαγική βουλιμία. Η ηθική, με τον γαλαξία των εννοιών της, εμφανίζεται σαν ένα αντιστάθμισμα ιδεοκρατικό στα όρια του ουτοπικού. Γι' αυτό και οι παραινέσεις!!! Ο Τσίπρας θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα όλων των κατατρεγμένων, των αδυνάτων και των κυνηγημένων!!! Άποψή του...
  • Και τι τάζει ο Τσίπρας;;; Ουσιαστικά, ΤΙΠΟΤΑ!!!
Διαβάστε όμως ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ στην εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας, με θέμα «Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη: η Αριστερά απαντά στη στρατηγική της έντασης»: 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόσωπο της κοινωνίας που βάλλεται. Είναι ο εργάτης είναι ο απεργός. Είναι ο άνεργος που ζητάει δουλειά. Είναι ο συνταξιούχος Είναι ο μετανάστης που ζητάει φως και αξιοπρέπεια. Είναι η νέα μόνη γυναίκα Είναι ο άνθρωπος με την αναπηρία που θέλει να κυκλοφορεί περήφανος στο δρόμο. Είναι η εργαζόμενη γυναίκα που δουλεύει part time σε δύο και τρεις δουλειές. Είναι ο δεκαεξάρης που ασφυκτιά Είναι ο γιατρός που μάχεται για τη ζωή του ασθενή του, ο εκπαιδευτικός που πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το δημόσιο σχολείο και το πανεπιστήμιο. Είναι ο νεολαίος που μάχεται για το περιβάλλον, το νερό και τον αέρα. Είναι κάθε άνθρωπος με την ιδιαιτερότητά του που δεν θέλει να την αισθάνεται ως μειονεξία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλες και όλοι εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου στη σημερινή Ελλάδα..."
  • Ε, δεν είναι δυνατόν να είναι ΟΛΑ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!! Εάν, ας πούμε, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Στρατούλης, Κωνσταντοπούλου, Διαμαντόπουλος, Σκουρλέτης, Λαφαζάνης και διάφοροι άλλοι) είναι "το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου στη σημερινή Ελλάδα", τότε γρήγορα στον... ψυχίατρο!!!
Η ευτέλεια περισσότερο από την κακία βρίσκεται ενοφθαλμισμένη στη ρίζα της ζωής. Και η ηθική δεν είναι ζήτημα παραδοχής κανόνων, αλλά ζήτημα ευγενικής υφής! Κι εγώ πιστεύω ότι μας χρειάζεται ένα σύστημα ζωής που να εξευγενίζει σταθερά το ανθρώπινο κύτταρο αντί να το πειθαναγκάζει.

Στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση ο πολιτικός στόμφος γίνεται πιο μελοδραματικός, η έμφαση πιο συνοικιακή, ο κομπασμός πιο γελοίος. Έτσι και ο Τσίπρας δεν μπορεί να ξεγελάσει χοντραίνοντας τη φωνή του ή δίνοντάς της μελοδραματικούς τόνους...

No comments: