Wednesday, January 30, 2013

Βουλή των Ελλήνων: "Παλιοτσόκαρα" και "μωρές" παρθένες!!!!


  • ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ;;;
Διαβάζω το σχετικό ρεπορτάζ και με πιάνει ίλιγγος από τον λεκτικό πλούτο των βουλευτών και ιδιαίτερα δυο γυναικών, εκ των οποίων η μια είναι και δημοσιογράφος!!! Ουσιαστικά είναι μια εσωτερική υπόθεση της Δεξιάς, διότι και οι δυο εκεί ανήκουν. Η μια στους Ανεξάρτητους Έλληνες και η άλλη στη Νέα Δημοκρατία. Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή με πρωταγωνίστριες δύο βουλευτίνες, την Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ και την Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μακρή προσέβαλε τη μνήμη του πατέρα της Βούλτεψη, γνωστού δημοσιογράφου, Γιάννη Βούλτεψη. Όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά του Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια διότι ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο. Η Ραχήλ Μακρή έσπευσε να υπερασπιστεί τον Κουίκ προκαλώντας την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη. Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν εκρηκτικοί:
Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πώς κάνετε έτσι;»
Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.»
Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν όλοι, Εσύ πού μεγάλωσες;»
Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»
Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»
Ραχήλ Μακρή: «Άμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.»
Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»...
Φυσικά αυτό το περιστατικό μένει στις μαύρες σελίδες της κοινοβουλευτικής ιστορίας. Είναι αλήθεια ότι θα περίμενε κανείς κοσμιότητα, σεβασμό και ευγένεια από τις νέες βουλευτίνες. Αλλά η Δεξιά αυτά ποτέ δεν τα είχε στην ημερήσια διάταξη. Το λυπηρό πάντως είναι ότι η μια εκ των δυο, δηλαδή η κυρία Βούλτεψη, έτυχε ευνοϊκής αντιμετώπισης από τη μεριά των πάλαι ποτέ συναδέλφων της δημοσιογράφων που ενορχηστρώθηκαν εν ριπή οφθαλμού κατηγορώντας την Ραχήλ για να υπερασπιστούν την κοσμιότητα της Σοφίας!!! Είναι αυτονόητο ότι ποσώς μ' ενδιαφέρει ο χαρακτήρας και των δυο βουλευτίνων. Αλλά, ενδιαφέρει όλους τους πολίτες από τη στγιμή που βγάζουν τα εσώψυχά τους μέσα στο "ναό της δημοκρατίας" και μάλιστα εισπράττοντας παχυλούς μισθούς που καταβάλλει από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός. Καταχρηστικά γράφω για "υστέρημα", αφού δεν υπάρχει πλέον υστέρημα!!!
  • ................................
Μου κάνει εντύπωση, ωστόσο, το δήθεν ξάφνιασμα των τηλε-εισαγγελέων που στις εκπομπές τους έδειχναν ξαφνιασμένοι για την "απρόκλητη" επίθεση της Ραχήλ στην οικογένεια Βούλτεψη, σπεύδοντας παράλληλα να δοξάσουν τον αείμνηστο πατέρα της Βούλτεψη!! Εδώ που τα λέμε η Ραχήλ δεν έθιξε τη μνήμη του Βούλτεψη. Αλλά έλα που η Σοφία σαν να την περίμενε στη γωνία!!! Αλλά είπαμε, η Δεξιά έχει εσωτερικά προβλήματα και προσπαθεί να τα λύσει όπου βρει - ακόμα και μέσα στη Βουλή. Λυπηρά αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή. Τα περιστατικά πληθαίνουν καθημερινά με τη συμπεριφορά των αντιπροσώπων του έθνους. Βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους και να δείξουν "πρόσωπο" στην κοινωνία. Θα ήταν πολύ δύσκολο να βρει άκρη κανείς αν ήθελε να δοκιμάσει την ηθική αντοχή ορισμένων καταστάσεων του σύγχρονου κοινοβουλευτικού μας βίου.
  • ................................
Χθες παρακολούθησα μια συνεδρίαση (από την τηλεόραση της Βουλής) της μόνιμης (;;;;) κοινοβουλευτικής για τα προβλήματα των Ελλήνων της Διασποράς. Ήσαν εκεί και οι εκπρόσωποι δυο ιδρυμάτων (Τσάκου και Νιάρχου) για αλληλοενημέρωση. Τελικά άκουσα μόνον κοινοτοπίες, χωρίς λόγο! Κι εμείς πληρώνουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν σ' αυτές τις ανόητες επιτροπές...  Εάν έχει κανείς την ψυχική δύναμη να παρακολουθήσει κάποια συνεδρίαση της Προανακριτικής, τότε θα καταλάβει ότι ζούμε σε άλλο πλανήτη. Η (τελικά) προεξάρχουσα Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνει έναν άλλο (οπωσδήποτε αχρείαστο) τόνο, κάνοντας κατάχρηση του κανονισμού της Βουλής, της ανθρώπινης αντοχής και... παράγοντας εξυπνακισμό, αλαζονεία, εγωισμό, ασέβεια και παρακμασμένης ρητορικής αναίδειας.

No comments: