Thursday, January 31, 2013

Το δίδυμο της συμφοράς ή πώς ο Σαμαράς κάνει την... πάπια!!!


  • "Αντιλαμβάνομαι πλήρως το πρόβλημα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία..."
Το βέβαιο είναι ότι θα σωθεί και ο Στουρνάρας και όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες, αλλά η Ελλάδα που θα "σωθεί", δεν θα είναι παρά ένα απέραντο νεκροταφείο!!! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το αδιέξοδο των Ελλήνων πολιτών αποτυπώνεται καθημερινά είτε στις (από οπουδήποτε προερχόμενες) κινητοποιήσεις, στους ανθρώπους που ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες, στις ουρές που μεγαλώνουν έξω από τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων και της Μητρόπολης ή των διαφόρων εκκλησιών που έχουν πάρει πρωτοβουλίες (γιατί όσο και να ελεεινολογούμε την κατάσταση, υπάρχουν στοιχεία αλληλεγγύης). 
  • .............................
Παντού ακούει κανείς θρήνους όχι για εκείνα που χάσαμε, αλλά για το γεγονός ότι δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή για να πληρωθούν τα υπέρογκα χαράτσια κι ακόμη οι λογαριασμοί (ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, τράπεζες). Ακούμε για κατασχέσεις και μας πιάνει σύγκρυο!!! Είναι αλήθεια ότι οι κουμανταδόροι των ελληνικών πραγμάτων δεν καταλαβαίνουν το απλό: Υπάρχει τεράστια ανεργία και ζητάνε από τους ανέργους να... πληρώσουν!!  Τι να πληρώσουν αφού είναι άνεργοι;;; Ζητάνε από τον συνταξιούχο να πληρώσει χαράτσι και στο μεταξύ του έχουν πετσοκόψει τη σύνταξη που δεν φτάνει για να ζήσει στην κυριολεξία.  Από χτες ακούω παντού βλαστήμιες μεγάλων ανθρώπων που δεν ξέρουν τι να κάνουν.  Πάω στο φούρνο για ψωμί κι όλοι μουρμουρίζουν για την κατάσταση. Πάω στο ψιλικατζίδικο κι εκεί βλαστημάνε τους πάντες.  "Θα πάρω την καραμπίνα..." μου έλεγε χτες ο ψιλικατζής που έχει δει τη δουλειά να μειώνεται κατακόρυφα.. Πας στον μανάβη τα ίδια... Άλλο ένα περίπτερο στη γειτονιά έκλεισε!!! Έκλεισε και το μαγαζάκι του Σταύρου στη γωνία κι έβαλε την επιγραφή "κλείνω λόγω κρίσης"!!! 
  • Η απόγνωση είναι διάχυτη. 
Λέει ο Στουρνάρας: "Θέλουμε έσοδα περίπου 3 δισ. το χρόνο από τα ακίνητα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με δικαιότερους και απλούστερους φόρους... Δεν επειγόμαστε να καταλήξουμε. Θα κάνουμε διάλογο..." Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;; Ότι τις αποφάσεις τις έχουν πάρει και απλώς μας περιμένουν στη γωνία ή όταν θα μας έχει πάρει ο ύπνος. Δυστυχώς δεν μπορώ να πιστέψω κανέναν. Έχω αντοχές ακόμα κι εγώ και η οικογένειά μου. Αλλά υπάρχουν όρια και σε μένα και στους περισσότερους.

  • Και στο μεταξύ ο Σαμαράς κάνει την πάπια! Εχει βάλει μπροστά τον Στουρνάρα κι αυτός μιλάει για επενδύσεις... Ποιες επενδύσεις μωρέ;;; Δεν μας τις λέει για να πανηγυρίσουμε. Υπέγραψε στο Κατάρ κάτι συμφωνιούλες της συμφοράς και είναι ν΄απορεί κανείς τι ήθελαν τόσοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι που πήγαν μαζί του!!!

No comments: