Thursday, January 17, 2013

Υποκρισία, σοφιστεία: Θρίαμβος χωρίς δόξα!




Τελικά, νίκησαν η σοφιστεία και η υποκρισία. Και ήταν ένας θρίαμβος χωρίς... δόξα! Η όλη κοινοβουλευτική διαδικασία των τελευταίων ημερών είμαι βέβαιος ότι θα καταγραφεί στην ιστορία ως η πιο άχρηστη περίοδος στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Και τούτο γιατί ενώ όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν, εντούτοις ασκήθηκαν σε παιχνίδια μέσα στο ναό της δημοκρατίας. Δυστυχώς για όλους τους συμμετέχοντες, απ' όλα τα κόμματα, οι παραστάσεις και η σκηνοθεσία, οποθενδήποτε προερχόμενες, δεν έπεισαν το πλήθος!!!! Ιδιαίτερα στην χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, όλοι όσοι συμμετείχαν και ιδιαίτερα οι αρχηγοί των κομμάτων και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, έκαναν φοβερές προσπάθειες να ικανοποιήσουν το αίσθημα του επικού, αλλά δυστυχώς έναντι αυτού απαλλοτρίωσαν την τιμή τους.
  • ...............................
Όλοι έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό γεγονότα εφιαλτικά. Και οι πολιτικοί μας, ζουν μέσα στον πυρετό της συνεχούς διαδοχής των εντυπώσεων που θέλουν να δημιουργήσουν κι έτσι χάνουν τη δραστική επιβολή τους στο λαϊκό συναίσθημα. Πιστεύω ότι η πινακοθήκη των πολιτικών αναμνήσεων θα είναι γεμάτη με ανθρώπους μικρούς, πολιτικούς ανάλατους, ανίκανους να δουν πέρα από την μύτη τους, που αρνούνταν την διαλεκτική της πολιτικής, αφού επέλεξαν τη διαλεκτική της σοφιστείας και της υποκριτικής.
  • ...............................
Για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα συγκροτηθεί τελικώς ειδική επιτροπή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Το θέμα ότι στο μεταξύ είχαν προκύψει νέα στοιχεία, με την παραδοχή του Ιωάννη Διώτη ότι αυτός άλλαξε το "στικάκι" κ.λπ. δεν απασχόλησε κανέναν. Ωστόσο, η κυβερνητική πλειοψηφία είχε πάρει την απόφασή της. Ο κόσμος φαντάζομαι θα παρακολουθούσε τις ομιλίες και όλη τη διαδικασία για τις κάλπες, πόσες δηλ. έπρεπε να στηθούν, πόσοι έπρεπε να παραπεμφθούν, ποιοι, και γιατί και τελικά ποιο ήταν το σκάνδαλο!!!
  • ...............................
Ακούσατε χθες τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα να μιλάνε για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, εάν φορολογείται κανονικά ή εάν βολεύεται;;; Ακούσατε τα ονόματα των Βαρδινογιάννηδων, των Λάτσηδων, των Νιάρχων, του Κόκκαλη και διαφόρων άλλων πάμπλουτων;;; Μιλούσαν όλοι για κάποια ονόματα που υπάρχουν σε μια λίστα και τουλάχιστον όπως αποδείχτηκε από τις ξαδέρφες του Παπακωνσταντίνου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι πλούσιες, έχουν πληρώσει τους φόρους τους, οπότε... άνθρακες ο θησαυρός! Θ' αρχίσουμε τώρα να ψάχνουμε πώς οι κυρίες Παπακωνσταντίνου απέκτησαν τα πλούτη τους; Από τη δουλειά τους, είπαν. Πού είναι το πρόβλημα;;;
  • ...............................
Οι κραυγές όλων μέσα στη Βουλή, για τον λαό που πένεται, που πεινάει, που πεθαίνει, που είναι κουρελής κ.λπ. ακούγονταν μόνον και μόνον για να δικαιολογηθεί όλη αυτή η γιγάντια παράσταση για την παραπομπή των αντιπάλων σε προανακριτικές και εξεταστικές. Κανείς δεν αντιλέγει ότι ο λαός μας περνάει δύσκολα. Αλλά, δεν πρόκειται να σωθεί από τις φωνές του κάθε πικραμένου, που αναζητεί από τώρα την κοινοβουλευτική θέση του και στην επόμενη περίοδο.... ΤΕΛΙΚΆ δεν ξέρουμε από πού να περιμένουμε... περισσότερο φως!!!

No comments: