Saturday, January 12, 2013

Η "δραματική μετριότητα" του Σαμαρά ή Πώς θέλει να το παίξει μεταρρυθμιστής!!!

Μόλις τώρα είδα ότι με συνέντευξή του στο αυριανό Βήμα "η δραματική μετριότητα του κ. Σαμαρά" (Χρ. Γιανναράς) απευθύνει εθνικό προσκλητήριο για συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων στο πλαίσιο στήριξης της μεταρρυθμιστικής, όπως την χαρακτηρίζει, προσπάθειας, με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους»! 
  • .......................
ΤΕΛΙΚΑ, όπως φαινόταν τα πράγματα θέλει να τα οδηγήσει ο Σαμαράς στο μαντρί ενός "συναγερμού" όλων εκείνων των δυνάμεων που έχουν στραμμένο το όμμα στην φράου Μέρκελ!! Είναι αλήθεια ότι ο Σαμαράς εκμεταλλεύεται τη δική μας ανεκτικότητα, γιατί δεν αντέχουμε άλλο και βρήκε την ευκαιρία να το παίξει "μεταρρυθμιστής"! Ποιος; Ο άνθρωπος που δεν μετριέται για τις ιδέες και τα οράματά του, αλλά για την κωλοφαρδία του!
  • .......................
Ας βρεθεί κάποιος να μου πει τι ήταν εκείνο που πρόσφερε από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση έχοντας στο πλάι του τον Κουβέλη και τον Βενιζέλο να του κρατάνε το φανάρι;;; Δεν έδωσε προοπτική, δεν πρόταξε σχέδια, δεν άνοιξε ορίζοντες... Μονάχα δια χειρός Στουρνάρα και με την αμέριστη στήριξη της Μέρκελ, μας χαρατσώνει και μας έχει περάσει το βρόχο στο λαιμό. Και τώρα θέλει να κάνει την υπέρβαση και να εμφανιστεί ως ο σωτήρας! Η μετριότητά του, η ελαφρότητά του και η ευλυγισία της μέσης μπροστά στην γερμανίδα καγκελάριο, τον κάνουν ακόμα πιο μέτριο!!!
  • .......................
Προφανώς έχει στο μυαλό του τον Κων/νο Καραμανλή που μετά τη μεταπολίτευση έφτιαξε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχοντας υπόψη του ότι ο λαός που βγήκε καθημαγμένος από μια εφτάχρονη τυραννία, επιθυμούσε διακαώς ηρεμία. Μην ξεχνάμε και το σύνθημα του Μίκη "Καραμανλής ή τανκς"!!! Όπου και νάναι θα βγει και κάποιος άλλος τώρα να πει περίπου τα ίδια. Αλλά βρε Έλληνες, με τον Σαμαρά;;; Δεν πάω καλύτερα να γίνω πολίτης στη Σουαζηλάνδη!!!!

No comments: