Saturday, September 29, 2012

Ο Σαμαράς είναι η "ελπίδα" μας;;; Ήμαρτον Κύριε!!!«Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», είπε σε χθεσινή συνέντευξή του στους New York Times, ο Αντώνης Σαμαράς. «Περίμενε μία ζωή για αυτή τη στιγμή και πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες τον βλέπουν ως την τελευταία ελπίδα για σταθερότητα. Αλλά για τον Αντώνη Σαμαρά η ηγεσία της χώρας του δεν είναι διασκέδαση», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας...
 • ......................
Αν δεν είναι ανόητος τότε συνειδητά μας δουλεύει ο πρωθυπουργός.  Είπαμε να τα πάει καλά και το ευχηθήκαμε, αλλά αυτός έχει τραβήξει τον ανήφορο και φαντάζεται ότι είναι ο Μωυσής που πήρε από τον Θεό τις Δέκα εντολές! Ένας ψεύτης είναι. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω. Μας είπε άπειρες φορές κι αυτός και τα στελέχη του κόμματός του ότι έχει έτοιμες λύσεις, έχει άλλο "μείγμα" πολιτικής κι εμείς υποθέσαμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. 
 • ......................
Τελικά αποδείχτηκε ότι είχε το στίγμα της ακαδημαϊκής και οργανωμένης ψευδολογίας. Μια παλαιοκομματική αντίληψη για την πολιτική και δεν κατάλαβε ποτέ σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι Έλληνες και η χώρα. Διαπιστώσαμε ότι οι διαφορές μεταξύ των κομματικών σχηματισμών που "συγκυβερνούν" είναι ασήμαντες ή ανύπαρκτες. Και εν πάση περιπτώσει είναι διαφορές περιορισμένες  μέσα στα πλαίσια των κομματικών και ειδικότερα των προσωπικών ανταγωνισμών, χωρίς αυστηρό ταξικό διαφορισμό.
 • ......................
Στην περίπτωση του Σαμαρά, ο κίνδυνος έγκειται στη νοθεία μείγματος πολιτικής και ιδεολογίας και τούτο διότι παρουσιάζεται πρόσβαρο πότε το στοιχείο της πολιτικής στην κακή εκδοχή του όρου, δηλαδή του πολιτικού καιροσκοπισμού και πότε το στοιχείο της ιδεολογίας, αλλά με την κίβδηλη όψη του, οπότε η πολιτική δραστηριότητα χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ιδεολογία, εκπίπτει σε δημαγωγία. Στην τελευταία περίπτωση είδαμε ότι η πολιτική έγινε όργανο εκμαυλισμού, διότι επιχείρησε και εξακολουθεί να επιχειρεί να καλύψει τους ιδιοτελείς κομματικούς σκοπούς κάτω από την πρόσοψη κοινωνικών επιδιώξεων, στις οποίες ούτε πιστεύει ούτε και σκέφτεται σοβαρά να τις πραγματοποιήσει.

Ο Σαμαράς σήμερα στηρίζει την όποια "καλή" εικόνα του στο εξωτερικό στο γεγονός ότι θα σφίξει μέχρις ασφυξίας το βρόχο στο λαιμό του ελληνικού λαού.

Tuesday, September 25, 2012

Χατζηνικολάου, Μεϊμαράκης, Λιάπης, Βουλγαράκης, δεν ήσαν κάποτε ομοτράπεζοι στο καφενείο της Δεξιάς;;;;Άκουσα τις παπαριές του Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνό του, όπου μεταξύ άλλων πομπωδών εκφράσεων, είπε: "Εύχομαι να αποδειχθεί ότι οι τρεις πολιτικοί είναι αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση κι ότι η καταγγελία είναι πλαστή"!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ένας δημοσιογράφος να δημοσιεύει αναπόδεικτες καταγγελίες;;; Εχω αρχίσει να μπερδεύομαι! Με αυτή τη λογική φτάνουμε στην εποχή του Ναζισμού όπου ο καθένας πήγαινε στις αρχές κι έκανε άπειρες καταγγελίες για πρόσωπα (ακόμη και παιδιά για τους γονείς), με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες με τον τρόπο αυτό να... εξαφανιστούν!
 • Μια παροιμία λέει ότι αν πετάξεις λάσπη στον τοίχο, η λάσπη πέφτει, αλλά ο τοίχος μένει λερωμένος!!! 
Κατάλαβες κύριε Χατζηνικολάκη;;;; Αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, δεν με νοιάζει ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε ο Λιάπης ούτε ο Βουλγαράκης. Και τους τρεις τους θεωρώ ότι είχαν μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά ως πολιτικοί και φυσικά ήσαν μονίμως ταγμένοι στο στρατόπεδο της επάρατης Δεξιάς.
 • Εάν είναι αθώοι, δεν έχουν παρά να το αποδείξουν.
Όσο για τον Χατζηνικολάου, εκδότη, δημοσιογράφο, επιχειρηματία, τηλε-εισαγγελέα κ.λπ., είναι φανερό ότι έχει πλασαριστεί για τα καλά στο χώρο εκείνων που θέλουν να κουλαντρίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Το ερώτημα και η απορία ωστόσο θα παραμένουν αναπάντητα: Για ποιο λόγο δημοσιεύτηκε αυτή η "καταγγελία" τώρα;;; Τώρα ήρθε στα χέρια της εφημερίδας; Και ποιος είναι εκείνος από το ΣΔΟΕ που προχώρησε σ' αυτή τη "συναλλαγή", διότι μόνον έτσι μπορεί κανείς να την εκλάβει. Ο υπεύθυνος του ΣΔΟΕ είναι ο κολλητός του Σαμαρά! Ξέρω κι εγώ... Πολύ μπέρδεμα ρε παιδί μου!
Πάντως, καλό είναι ο Χατζηνικολάου να πάψει να κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας στον κοσμάκη και σε άλλους δημοσιογράφους. Ολίγη συστολή!
(Με την ευκαιρία, τι έγινε με τους αστυνομικούς που σε φυλάγανε; Πήγαν στη δουλειά τους ή δεν άλλαξε τίποτα;;;)

Monday, September 24, 2012

Ο κίνδυνος της συνθηματολογίας!!!


Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και η διακυβέρνηση της χώρας τις προηγούμενες δεκαετίες δημιούργησε αυτό που σήμερα πικρά βιώνουμε, δηλαδή το αίσθημα οικονομικής ανασφάλειας και το κλίμα πολιτικής αστάθειας. Δεν μπορώ να δεχτώ έτσι απλά ότι στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ οφείλεται αποκλειστικά το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο.  Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα οδήγησε και η ασυνάρτητη πολιτική, η ανεπάρκεια κυβερνητικών αξιωματούχων, η ρουσφετολογία, ο κομματισμός… Δεν μπορώ να δεχτώ τις αιτιάσεις των στελεχών των άλλων κομμάτων ότι εφόσον δεν «κυβέρνησαν», άρα δεν ευθύνονται για τίποτε! Όλοι, λίγο-πολύ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συμμετείχαν. [Προσοχή, "δεν" τα φάγαμε όλοι μαζί, αλλά ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνες!]
 • ............................
Σήμερα, ωστόσο, επικρέμαται ένας άλλος κίνδυνος, που διαγράφεται απειλητικός, ο κίνδυνος της πρόχειρης συνθηματολογίας. Πολλοί, κυρίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιθυμία τους να διευρύνουν την εκλογική βάση τους, πιστεύουν ότι η ιδεολογική δουλειά και η πολιτική ανάλυση αποτελούν περιττά φορτία. Πιστεύουν ότι φτάνει μελλοντικά για το πλάτεμα του κόμματός τους η χρησιμοποίηση «σωστών» συνθημάτων!  Με τις συνεχείς καταγγελίες των δυο κομμάτων που κάποτε ήσαν τα μεγαλύτερα, δηλαδή, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρείται η προσέλκυση και υποστήριξη του πληθυσμού. Αλλά είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει ότι έτσι θα κυβερνήσει; Έχει κάνει τη σωστή πολιτική ανάλυση, έχει επεξεργαστεί την εναλλακτική λύση που θέλει να εφαρμόσει; 
 • ............................
Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η πολιτική παράταξη που έχει στο εσωτερικό της αριστεριστές και επαναστατημένα μικροαστικά στοιχεία και θέλει να αγκαλιάσει πλατιά στρώματα του λαού, έχει την καθοδηγητική ικανότητα να συντονίσει τα διάφορα κλαδικά αιτήματα σε ένα κοινό ενιαίο πρόγραμμα, να κάνει τις απαραίτητες επιλογές ανάμεσα σε αντικρουόμενα αιτήματα, να ξεσκεπάσει αντί να συγκαλύψει προβλήματα και να διαμορφώσει την άποψή της για την επίλυσή τους…
 • ............................
Θα πει κανείς ότι δεν μένει παρά να δοκιμαστεί! Αυτό όμως είναι θέμα αποκλειστικά του λαού. Εάν ο λαός κρίνει, θα αποδειχτεί στην πράξη η ικανότητα ή η αδυναμία αυτού του πολιτικού μορφώματος. Αλλά, καλώς ή κακώς, η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα παράδειγμα εκφυλιστικό της δημόσιας ζωής. Η νέα κοσμογονική εποχή μας έχει αξιώσεις και δεν πιστεύω ότι πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, η Κωνσταντοπούλου, ο Σκουρλέτης, ο Τσίπρας, η Δούρου και διάφοροι άλλοι, μπορούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας νέας εθνικής συνείδησης. Στις θέσεις τους είναι αποτυπωμένα το μίσος, το ψέμα, η εξαλλοσύνη, η μονοδιάστατη αντίληψη για την πολιτική, και ο πολιτικός αντικονφορμισμός τους δεν είναι τίποτε άλλο από τυφλή άρνηση!!!

Sunday, September 23, 2012

Δυσοίωνες προβλέψεις!


[Αντε τώρα εσύ να περάσεις απ' αυτόν το δρόμο!]

Μου έγραψε ο φίλος Θωμάς Μπουμπούλης για ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΡΗΤΡΑ. ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 1/1/2014. ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ..."

Εχει δίκιο ο Θωμάς ότι αυτοί οι μπεχλιβάνηδες πάνε να καταστρέψουν τη χώρα και να διαλύσουν τους πολίτες. Όσο έλεγα στη
ν αρχή της κυβερνητικής θητείας του Σαμαρά ότι πρέπει να στηριχτεί για να πετύχει, τώρα μετά τις ανόητες, απερίσκεπτες και καταστροφικές αποφάσεις του (δικές του αποφάσεις είναι αφού, τελικά, λέει ότι ΟΛΑ γίνονται ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ!!!), φαίνεται καθαρά ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα κι όλα αυτά τα περιβόητα "Ζάππειο 1,2,3..." ήταν απλώς μπαρούφες για τους αφελείς. Αυτοί βέβαια που τον ψήφισαν είναι η αμιγής μάζα των δεξιών που ό,τι και να γίνει δεν αλλάζει! Ελιά-ελιά και Κώτσο βασιλιά, που λέγαν οι παλιότεροι. 
Εδώ δεν υπάρχει σχέδιο για την Ευρώπη, θα έχει σχέδιο ο Σαμαράς; Νιώθουμε να μας σφίγγει το βρόχο στο λαιμό, κι αυτός χαμογελάει, ότι τάχα αγωνίζεται [sic] να αναστηλώσει την αξιοπρέπεια της χώρας!!!! Μόνον ο ίδιος μπορεί να καταλάβει αυτά που λέει. 
 • Κι όσο για τις "μεταρρυθμίσεις", είναι μια καραμέλα που έχει λιώσει. 
 • Πιστεύει κανείς ότι ο Σαμαράς μπορεί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή; 
 • Με τους ρυθμούς που πηγαίνει η Δικαιοσύνη πιστεύει κανείς ότι μπορεί κάτι ν' αλλάξει και ο κάθε κατεργάρης να δικάζεται στην ώρα του; 
 • Πρέπει να είναι κανείς εντελώς ηλίθιος για να πιστέψει ότι μπορεί να χτυπηθεί η γραφειοκρατία στο δημόσιο, που εξακολουθεί να είναι τοπίο καφκικό! 
Εδώ προχτές βγήκε ο Πολύδωρας και για να δικαιολογήσει το διορισμό της κόρης του στη Βουλή, άρχισε να κατηγορεί συναδέλφους του ότι έκαναν περισσότερους διορισμούς!!! Εχουν βγει στη φόρα τόσες σκανδαλώδεις περιπτώσεις, αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει μια (1) επανόρθωση...
Ουφ!!
Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες...

Να δείξουμε ανεκτικότητα και ν' αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές;;;


ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ν' ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;;;

Η λογοτεχνία μάς δίδασκε ανέκαθεν ότι η ταυτότητά μας δεν είναι μονοσήμαντη. Δεν είμαστε μονάχα μουσουλμάνοι, μονάχα χριστιανοί ή μονάχα άθεοι. Είμαστε και χοντροί ή αδύνατοι, κι ο καθένας μας θα μπορούσε να δώσει 20-30 ορισμούς για τον εαυτό του που να είναι όλοι ειλικρινείς και σημαντικοί για τον αυτοπροσδιορισμό μας. Οσο πιο σύνθετη είναι λοιπόν η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας τόσο πιο εύκολο είναι να βρούμε κοινό έδαφος με τους άλλους ανθρώπους. Μπορεί να έχεις διαφορετική θρησκεία, αλλά να υποστηρίζεις την ίδια ποδοσφαιρική ομάδα κ.ο.κ. Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια των λογοτεχνών, καταλαβαίνεις ότι έχεις πολλά κοινά με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους. Αντίθετα, η πολιτική της δημόσιας ζωής μάς σπρώχνει σε έναν όλο και πιο στενό, σχηματικό, στερεοτυπικό προσδιορισμό του εαυτού μας, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες να συγκρουστούμε με τους άλλους... (Τα Νέα, 22/9/2012)
 • ...............................
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ τα λέει ο συγγραφέας (και κυνηγημένος από τους Ισλαμιστές) Σαλμάν Ρούσντι. Αλλά αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να διαλύσουμε (αν ήδη δεν έχει γίνει...) τη δική μας κοινωνική μας συνοχή, για να δείξουμε ανεκτικότητα και ν' αποδείξουμε ότι... δεν είμαστε ρατσιστές;;;; Δεν ξέρω αν η πολιτική της δημόσιας ζωής μας σπρώχνει προς μιαν ορισμένη κατεύθυνση, αλλά πλέον η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται από την εισβολή και δραστηριοποίηση σε κάποια επίπεδα όλων εκείνων που επικαλούνται την πίστη τους στον Αλλάχ και τον Μωάμεθ και ΑΠΑΙΤΟΥΝ πλέον να τους παραχωρήσουμε ζωτικό χώρο!!!
 • ...............................
Για να φτάσουν οι λαοί της Δύσης εδώ που βρίσκονται, έχουν κάνει αγώνες και δεν παραγνωρίζω ότι μερικοί λαοί κάποτε ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και βγήκαν από τα εθνικά τους σύνορα και οργάνωσαν την καταπίεση άλλων λαών. Άλλωστε, ξέρουμε ότι οι λαοί και οι τόποι που βρίσκονταν βυθισμένοι στην πείνα και την αμορφωσιά ήταν πάντοτε εύκολη λεία για την αρχομανία και την οικονομική εκμετάλλευση. Όσοι λιμώττουν υλικά και πνευματικά δεν μπορούν και ξέρουν ν' αντισταθούν στις επιδρομές των επιτήδειων. Για τούτο οι επιτήδειοι είχαν κάθε λόγο να διατηρούν σε όσο γίνεται πιο χαμηλό επίπεδο τις χώρες και τους λαούς που ήταν χρήσιμοι στις ορέξεις τους.
 • ...............................
ΟΜΩΣ, οι καιροί άλλαξαν, η ανεξαρτησία  πολλών κερδήθηκε με αγώνες, κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα. Αλλά εμείς (π.χ. οι Έλληνες;;;) φταίμε αν στις χώρες εκείνες επιβλήθηκαν ολοκληρωτικά, αντιλαϊκά, τυραννικά καθεστώτα; Αυτό είχε σαν συνέπεια να συμβούν όλα αυτά τα θλιβερά που είδαμε τα τελευταία χρόνια με τη φυγή εκατομμυρίων ανθρώπων από τις χώρες τους και το σκόρπισμά τους στην Ευρώπη.
 • ...............................
Η Ελλάδα είχε την ατυχία να είναι μια "θύρα εισόδου" στην Ευρώπη για όλους αυτούς τους κυνηγημένους, πεινασμένους, εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούσαν και ζητούν στον ήλιο μοίρα! Αυτομάτως όμως η εισβολή όλων αυτών στη χώρα μας, σήμανε και την απαρχή μιας φιλολογίας για το αν οι Έλληνες είναι ρατσιστές, φιλόξενοι ή αφιλόξενοι, αν πρέπει να είναι ανεκτικοί ή όχι, αν πρέπει να χωνέψουν τη συνύπαρξη με τους μουσουλμάνους και άλλα  που έδωσαν αρκετή τροφή στους διαφόρους "ρομαντικούς" να περνούν τον καιρό τους και στους οπαδούς και τους ηγήτορες, λόγου χάρη, του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν θέματα για πολιτική δράση!
 • ...............................
Ανησυχώ βαθύτατα για όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με τους ξένους. Αυτό που παρακολούθησα χτες με τη συγκέντρωσή τους στην Ομόνοια, τα επεισόδια, τις δημόσιες προσευχές τους για τον "μεγάλο Αλλάχ" και τις διαμαρτυρίες τους ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ αλλά που τους είπαν ότι θίγει τη θρησκεία τους και άλλες τέτοιες μπαρούφες, με κάνει να νιώθω άβολα στον τόπο μου. ΘΕΛΩ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, αλλά όχι στον φανατισμό των μουσουλμάνων, που έχουν δείξει ότι είναι παρκαρισμένοι πολλούς αιώνες... πίσω!!!

Thursday, September 20, 2012

"Ηγέτης ευθύνης" ο Σαμαράς;;;


Του Πάνου Μαραγκού (ΕΘΝΟΣ, 20/9/2012)

Με αφορμή το σχόλιο του φίλου Χάρη (Κοντόπουλου) για τους δυο πρώην Πασόκους και νυν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τους Μιχελογιαννάκη και Βουδούρη, θέλω να σημειώσω ότι είναι δυο ακόμη παραδείγματα της καταρράκωσης του πολιτικού και του δημόσιου ήθους. Πληροφορίες λένε ότι σύντομα θα μεταναστεύσουν και οι δυο στον ΣΥΡΙΖΑ! Να πάνε στο καλό. Είναι όμως μια ευκαιρία να πω ότι οι τελευταίοι μήνες της κρίσης που μαστίζει τη χώρα και ιδιαίτερα από τη μέρα που συνέβησαν τα θλιβερά γεγονότα της ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου, στον ελληνικό λαό έχει προσφερθεί "το πιο ολέθριο σχολείο πολιτικής ανηθικότητας"! Κάτι παρόμοιο έγραφε κάποτε και ο Μάριος Πλωρίτης, αναφερόμενος στο έγκλημα της Ιουλιανής εκτροπής του 1965.

Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο... και ο Τσίπρας!


Ο Τσίπρας είπε ότι «η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι άκρο...»!!! Πολύ μεγάλη κουβέντα βγήκε από το έρκος των οδόντων του επαναστατημένου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και δεν πιστεύω - σε καμιά περίπτωση - ότι είναι η ψυχή των αγώνων και της αγωνίας αυτού του τόπου για ζωή και προκοπή!!! Η "Αριστερά" του Τσίπρα και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα κάποιων ανθρώπων που αγωνιούν να περάσουν στην αντίπρα όχθη και να γίνουν... κατεστημένο! Τίποτα περισσότερο. Στα μετά τη μεταπολίτευση χρόνια έχουν φάει με χρυσά κουτάλια. Δεν χρειάζεται να το αρνούνται - όχι οι αφελείς ψηφοφόροι, αλλά τα στελέχη που κρατούν τις παντιέρες της επανάστασης. Όταν λόγου χάρη η σημερινή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου εργαζόταν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας «ως πολιτική αναλύτρια στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων», ποιος υπουργός και ποια κυβέρνηση την είχαν προσλάβει;

Tuesday, September 18, 2012

Εγώ το Κράτος... είμαι ο Λαός"!!!!
Ήθελα ν' αποδράσω!!! ΔΕΝ τα κατάφερα. Παραμένω εν πλήρη συγχύσει αθώος! Αλλά κατοικοεδρεύω στους δικούς μας καιρούς. "Οι άνθρωποι γεννιούνται ο ένας για τον άλλον. Βελτίωσέ τους, λοιπόν, ή υπόμεινέ τους". Όταν το έλεγε αυτό ο Μάρκος Αυρήλιος προφανώς αντιμετώπιζε, αναλογικά, τις ίδιες με τις σημερινές συνθήκες.
Αλλά, πέρα από αυτό, υπάρχει και μια ζέουσα πραγματικότητα. 

 • Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη οξυδέρκεια για να δει κανείς ότι τα αδιέξοδα είναι ασφυκτικά. 
Κι ακόμη ότι η τραγωδία μας είναι ότι είμαστε θεατές μιας ελευθερίας που αυτοκαταστρέφεται! Δυστυχώς δεν μπορώ να δω φως στην άκρη του τούνελ... 
 • Τι χρειάζεται για να βγούμε στο φως; 
Δεν ξέρω. Φοβάμαι πως έχουμε εγκλωβιστεί σ' ένα τέλμα. Και βέβαια μπορώ να προσδιορίσω με σειρά νόμων και διαταγμάτων τα όρια της πολιτικής ελευθερίας, αλλά δεν μπορώ με ανάλογα μέσα ν' αποτρέψω τις επιβουλές που τη ζώνουν.  Γιατί, όλες τους, έχουν φορέα τον άνθρωπο! Το μυαλό, σε κάτι τέτοιες στιγμές, ψάχνει στις σελίδες της Ιστορίας. Και κάνω σκέψεις με αφορμή τις επαναστάσεις που άλλαξαν τη ζωή των λαών. Και τώρα έχω την αίσθηση ότι πάντοτε δίνουν τη λύση που έχουν φέρει έτοιμη μαζί τους. Και κάποτε αναγκάζονται από την πραγματικότητα να δώσουν πρώτα τη μια λύση, έπειτα την άλλη. Είναι ακριβώς αυτό που έπαθε η Γαλλική Επανάσταση του 1789.
 • Αφού πρώτα γκρέμισε τη Βαστίλη, έστησε ύστερα την καρμανιόλα.
Η Τρομοκρατία είναι η καταφυγή στη δεύτερη λύση επειδή η πίστωση της πρώτης φαινόταν να έχει εξαντληθεί.
Η Ρωσική Επανάσταση, απαλλαγμένη από αστικές ιδεοληψίες, προχώρησε γοργά στη δεύτερη λύση.
Η αντίφαση εδώ σημειώθηκε μόνο στα λόγια, στις επαγγελίες. 
Το κομμουνιστικό θεώρημα το εμπνέει από καταβολής ρεαλιστική δυσπιστία προς τον άνθρωπο. 
 • Κι αν θέλουμε να μεταχειριστούμε αισθητικούς όρους, θα πούμε πως η Γαλλική Επανάσταση ήταν ρομαντική, και η Ρωσική νατουραλιστική!!!
Το ερώτημα που προκύπτει είναι, η δική μας επανάσταση τι θα είναι;;; Μην ξεχνάμε πως η ιστορική διαδικασία προωθείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Γι' αυτό, μην προτρέξει κανείς να θριαμβολογήσει για το λάθος της σκέψης. Δεν ξέρω αν και σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές μπορεί η δόξα να κολακεύσει την περηφάνια του λαού μας και να τον απομακρύνει από τα πραγματικά προβλήματά του. Νιώθω όμως ότι η λογική κατευθύνει τα ανθρώπινα κι ότι ο άνθρωπος, κατά τον Χρύσιππο τον Στωικό, είναι "ζώο λογικό".
 • ............................
Κι όσο περισσότερο πιστεύουμε στη λογική μας, τόσο και πιο ανόητες πράξεις είναι φυσικό να κάνουμε...
Διαβάζω στο "Πέρα από το Καλό και το Κακό" (1885) του Νίτσε"Θα ήθελα να έβλεπα την Ευρώπη [...] να αποφασίσει να γίνει κι αυτή απειλητική, να δημιουργήσει για τον εαυτό της, μέσον μιας νέας μερίδας που να την διοικεί, μια θέληση ενιαία, τρομερή, ικανή ν' ακολουθεί ένα σκοπό για χιλιάδες χρόνια, έτσι που να βάλει τέλος πια στην υπερβολικά μακριά κωμωδία της μικροπολιτικής και στις μικρόχαρες κι αναρίθμητες δυναστικές ή δημοκρατικές θελήσεις. Ο καιρός της μικροπολιτικής πέρασε. Κιόλας ο αιώνας που προαναγγέλλεται μας κάνει να προβλέπουμε μια πάλη για την παγκόσμια ηγεμονία - και μιαν ώθηση ακατανίκητη προς τη μεγάλη πολιτική"...

Η νιτσεϊκή πρόβλεψη για πάλη με αντικείμενο την παγκόσμια ηγεμονία αλήθεψε, αλλά η παραίνεση για ξεπέρασμα της μικροπολιτικής πήγε χαμένη. Στον 21ο αιώνα κάνουμε μικροπολιτική σε παγκόσμια κλίμακα. Τώρα, εκείνο το ερώτημα που προβάλλει ισχυρό είναι, πού θα γίνει η δυναμική αναμέτρηση;;;; Και για να δώσω εναύσματα για παραπέρα σκέψη, θα επανέλθω στον Νίτσε, ο οποίος λέει στον "Ζαρατούστρα": Το κράτος είναι το πιο ψυχρό απ' όλα τα τέρατα. Λέει ψέματα με ψυχρότητα. Και να το ψέμα που ξεφεύγει από το στόμα του: ΕΓΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΛΑΟΣ"!!!!
Είναι έτσι;;;ΥΓ. Καλημέρα σε όλους τους φίλους, που από τη σελίδα μου αναρωτήθηκαν για την απουσία μου. Τους ευχαριστώ, πάντως, για το ενδιαφέρον τους.

Wednesday, September 12, 2012

Ευτυχώς, που μας διασκεδάζει ο Αντώνης Σαμαράς!!!


Πανηγυρίζουν οι φυλλάδες της Δεξιάς ότι ο Ντράγκι έδωσε συγχαρητήρια στον έλληνα πρωθυπουργό! ΟΜΩΣ για ποιο πράγμα του έδωσε συγχαρητήρια; Είναι αστείοι οι άνθρωποι, αφού μετά από κάθε συνάντηση του Σαμαρά με κάποιον από τους ξένους, όλοι -λένε- του δίνουν συγχαρητήρια για την τεράστια στροφή που έχει κάνει!!! Εμείς την έχουμε πει "κωλοτούμπα" και δεν είναι νομίζω υπέρ του Σαμαρά. Όταν ο Παπανδρέου του ζητούσε να τον στηρίξει, αυτός έκανε τον παλικαρά. Τώρα που έγινε πρωθυπουργός, ακολουθεί τα βήματα του Παπανδρέου. Λέει και κάνει ακριβώς τα ίδια. Το άλλο αστείο είναι ότι μετά από κάθε επιχείρηση είτε της Αστυνομίας είτε κάποιας άλλης υπηρεσίας, ανακοινώνεται με υπερηφάνεια από τους αρμοδίους ότι "κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού" κ.λπ. Θέλουν να μας πουν ότι ο Σαμαράς έχει παντού το νου του! Μα προχθές στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία μπήκε στο κτίριο για να βγάλει τους παράνομους, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Βγαίνει ο Δένδιας και ανακοινώνει ότι... κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού έγινε η επιχείρηση! Δηλαδή ο Σαμαράς διέταξε τον εισαγγελέα;;; Για τις πυρκαγιές πάλι, θυμάμαι, έλεγαν με υπερηφάνεια περισσή ότι "κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού" κινητοποιήθηκαν οι πάντες και τελικά... έσβησαν οι πυρκαγιές!!!

Monday, September 10, 2012

Χέρι-χέρι… ΣΥΡΙΖΑ, τηλεόραση και λαϊκισμός!


Ο Δημήτρης Στρατούλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο βλέπαμε τα τελευταία χρόνια να ωρύεται στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά χωρίς να ξέρουμε αν δούλεψε ποτέ του και πού δούλεψε, μιλώντας στον Real FM είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν κάνει "ελεγχόμενη", αλλά μαχητική αριστερή αντιπολίτευση, αφενός στηρίζοντας και συμμετέχοντας στο νέο κύκλο αγώνων του λαού μας, που ξεκίνησε στη ΔΕΘ, ενάντια στο νέο αντικοινωνικό πακέτο μέτρων που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση μαζί με την τρόικα και αφετέρου με την προβολή του επικαιροποιημένου προγράμματός του, προσπαθώντας να πείσει το λαό ότι υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές».

Saturday, September 8, 2012

Θλίψη για τον ανίκανο πρωθυπουργό που έχουμε!!!


Ο "εξαφανισμένος" πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες στη συνάντηση με τον Ρομπάι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου εκφώνησε έναν θλιβερό λόγο, για να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους! Αναμασώντας τα ίδια, πάνω-κάτω, λόγια που είπε και στη συνέντευξη με τον Ρομπάι, ο Αντώνης Σαμαράς μάς έσυρε στην κοιλάδα των δακρύων. Και για να διασκεδάσει την αδυναμία του να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, είπε ότι σε δυο χρόνια θα φανεί πια "καθαρά το φως στην άκρη του τούνελ"!!! 

Thursday, September 6, 2012

Μόντι: Οι Ιταλοί βουλευτές «βράζουν» από οργή κατά της Γερμανίας

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Από την αρχή της θητείας μου διαπίστωσα ότι στο ιταλικό κοινοβούλιο, ακόμη και σε δυνάμεις που είχαν σημείο αναφοράς την Γερμανία και όσους κυβερνούν την Γερμανία, βράζουν από δυσαρέσκεια κατά της χώρας αυτής και της κυβέρνησής της, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μιλώντας ενώπιον του ευρωπαϊκού πανεπιστημιακού ινστιτούτου του Φιέζολε.
Μόντι: Οι Ιταλοί βουλευτές «βράζουν» από οργή κατά της Γερμανίας
Ο Μόντι εξάλλου υπενθύμισε ότι «η Ιταλία είναι η τρίτη χώρα σε συμμετοχή στα προγράμματα στήριξης της Ελλάδας, έστω και αν δεν έχει έμμεσο συμφέρον, διότι οι τράπεζες της δεν είναι εκτεθειμένες (στο χρέος) της Αθήνας όπως συμβαίνει, αντιθέτως, με τις γαλλικές και τις γερμανικές» τράπεζες. Ο Μόντι επέκρινε, χωρίς να τον κατονομάσει, τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και τις πρόσφατες δηλώσεις του εναντίον της Ελλάδας. «Ποια πρέπει να είναι η αντίδρασή μας όταν διαβάζουμε δηλώσεις που πλήττουν ξένους λαούς από τους ιθύνοντες ενός κόμματος που ονομάζεται Χριστιανικό και Κοινωνικό;», διερωτήθηκε ο Μόντι.

Το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του...


Διαβάζω στο "Έθνος", το ρεπορτάζ της Φ. Γιωτάκη, που αναφέρει ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Ρέππας συζήτησαν για το εγχείρημα της ανασύστασης, αν και από νωρίς το πρωί ο πρώην υπουργός είχε εκφράσει με δηλώσεις του στο «Real.gr» τη διαφωνία του με κεντρικές επιλογές της ηγεσίας. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει με την παραγωγική του βάση, η οποία αυτήν τη στιγμή δεν στεγάζεται σ' αυτό», είπε ο Αρκάς πολιτικός, που εκτιμά ότι η ανασύσταση δεν θα έχει καμία... τύχη αν επικαλύπτεται από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Αντιθέτως, πρότεινε διάλογο του ΠΑΣΟΚ με τη βάση του, που «βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ, όπως είπε, «και με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κακό να συζητάμε».

Ο παλικαράς Κεφαλογιάννης επιτίθεται κατά του... Ανδρέα Παπανδρέου!!!

Το έχω γράψει πολλές φορές και μερικοί φίλοι μου κάνουν λόγο για... εμμονές κατά της Δεξιάς! Τι εμμονές;;; Όσα και ν' αλλάξουν στην κοινωνία, η συντηρητική παράταξη, ή αλιώς η Δεξιά, δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Ειδικά εδώ στη χώρα μας όλοι αυτοί που συνωστίζονται στο κόμμα της Δεξιάς είναι αμετανόητοι. Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς! Η Δεξιά δεν αλλάζει... Με αφορμή τον Μανόλη Κεφαλογιάννη, που εξελέγη γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας...

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΠΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Τ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ


Ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης, αφού πήρε καταθέσεις από τη Λούκα Κατσέλη και το σύζυγό της Γεράσιμο Αρσένη, έκλεισε, αιφνιδιαστικά, τη δικογραφία για την άποψη του Τάκη Ρουμελιώτη: «το ΔΝΤ γνώριζε ότι το μνημόνιο για την Ελλάδα δεν βγαίνει», και την έστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου αυτός να την μεταβιβάσει στη Βουλή, ώστε να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν περίμενε να ακούσει και τις απόψεις της Βάσως Παπανδρέου, του Πέτρου Χριστοδούλου και του Γιώργου Ζανιά, τους οποίους είχε κλητεύσει να καταθέσουν. Και προκαλεί εντύπωση γιατί αν ήταν κάποιοι οι οποίοι είχαν κάτι ουσιαστικό να πουν ήταν οι τρεις τελευταίοι και όχι οι δύο πρώτοι τους οποίους εξέτασε. 

Tuesday, September 4, 2012

ΒΗΜΑτοδότης: Μίκης εναντίον Τσίπρα!!!


Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλ. Τσίπρα, εξαπέλυσε ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, με γραπτή εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, που ο ίδιος ίδρυσε. Στην εισήγηση με ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2012, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παραθέτει και τους λόγους που αρνήθηκε στον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 17η Ιουνίου.
***
Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και κυβέρνηση Αριστεράς που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και συμπληρώνει: «Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε μέρος στις εκλογές και να μοιραστούμε τα λάφυρα μεγάλης νίκης... Η προβολή του στόχου για την κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς τη στήριξη ενός οργανωμένου μεγάλου και συνειδητού μαζικού κινήματος και δίχως την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αποτελεί καθαρά πολιτικό τυχοδιωκτισμό», λέει ο κ. Θεοδωράκης.
***
Στην τελευταία παράγραφο της εισήγησης του κ. Θεοδωράκη έρχεται και η έκπληξη, αφού ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, παρά την ηλικία του, προσφέρεται να ηγηθεί νέας πολιτικής κίνησης. Σας τη μεταφέρω αυτούσια: «Από την πλευρά μου έχω την αίσθηση ότι είναι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια στον στίβο της αγωνιστικής πολιτικής δράσης. Εάν αποκτήσω την αναγκαία στήριξη που δεν βρήκα ως τώρα, πιστεύω ότι θα μπορέσω να διαδραματίσω τον ρόλο μου, όχι μόνο ως "ιδρυτής" αλλά και ως ηγέτης αυτού του μεγάλου Κινήματος Αντίστασης, Νίκης και Αναγέννησης...»
TO BHMA, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Monday, September 3, 2012

Ο οπορτουνισμός του Τσίπρα και η πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Είμαι βέβαιος ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ορρωδεί προ ουδενός. Επικοινωνιακά προχώρησε στο εγχείρημα της οργάνωσης μιας εκδήλωσης την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ γιόρταζε την επέτειο της ίδρυσής του. Το αν κέρδισε πόντους ή όχι στο κομματικό παιχνίδι δεν το ξέρω. Εκείνο που βλέπω είναι ότι κατάφερε να κερδίσει επικοινωνιακά. Ωστόσο πέτυχε να αποδείξει και το πολιτικό αυτό μόρφωμα και ο αρχηγός του ο Τσίπρας ότι στη σημερινή Ελλάδα η πολιτική ανηθικότητα είναι σημαία των τυχοδιωκτών. 

Αντισυγκέντρωση του Τσίπρα στην επέτειο του ΠΑΣΟΚ!!

Η πολιτική ανηθικότητα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απόψε... ρέστα!. Η βραδιά απόψε θα έπρεπε να είναι για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Ομως, ο Τσίπρας με μια αντισυγκέντρωση στη Νίκαια προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Βρέθηκαν κάποια απολειφάδια που θεώρησαν ότι είναι κληρονόμοι και του "ΑΓΩΝΙΣΤΗ", του περιοδικού της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, των ιδεών και της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, κι έγιναν το άλλοθι για να βγει ο Τσίπρας να κάνει ομιλία. Η αθλιότητα ενός πολιτικού κρίνεται καθημερινά. κι ο Τσίπρας είναι μαθημένος από την εποχή που ήταν μαθητής κι έκανε σχολικές καταλήψεις.
 • ...........................
Αλλά, δεν υπήρξε από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου μια τοποθέτηση τέτοια που νά βάζει στη θέση του τον Τσιπράκο. Ο Βενιζέλος απόψε πάλεψε απεγνωσμένα να συνδέσει το δικό του παρόν και μέλλον με το δικό μας ΠΑΣΟΚ. Είναι βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρει. Είναι εκ προοιμίου χαμένος. Ομως είδα απόψε να προσέρχεται στην εκδήλωση και ο Γιώργος Παπανδρέου!!! Τι ήθελε ανάμεσα στους λύκους που παρ' ολίγο να τον ξεσκίσουν;;; Αφού του κόψανε κάποια κομμάτια τότε που ήταν πρωθυπουργός, τον άφησαν να φύγει!!! Και σήμερα κάνανε πώς και πώς μη τυχόν και δεν εμφανιστεί! Και αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται κι ο ίδιος. Δυστυχώς, ζεί στο δικό του πλανήτη. 

ΕΡΤ, Λιναρδάτου, Ινα Ταράντου, Αντώνης Κανάκης - σάλα, τραπεζαρία... ένα!

Με αφορμή τη σημερινή εκπομπή της κυρίας Οντίν Λιναρδάτου "Ανταποκριτές" που είναι μια ευπρεπής, εν πολλοίς, εκπομπή, γράφω αυτό το σχόλιο. Μιλάει με τον δημοσιογράφο Ριχάρδο Σωμερίτη. Πολύ καλά έως εδώ. Αλλά μας ανήγγειλε ότι θα μιλήσει στην εκπομπή και ο... Αντώνης Κανάκης, της γνωστής εκπομπής "Ράδιο Αρβύλα" που προβάλλεται στον Αντέννα. Προχτές έβλεπα την κυρία Ινα Ταράντου στην εκπομπή της "Του Νερού τα παραμύθια", που προβάλλεται από την ΕΤ3, να συνομιλεί πάλι με τον Αντώνη Κανάκη. Δεν θα περιγράψω τις ανοησίες της Ταράντου, την οποία πληρώνουμε. Αλλά έχω αρχίσει να παίρνω ανάποδες με αυτό το άτομο που έχει καθιερωθεί ως ο γελωτοποιός μας. Ο Κανάκης είναι ένας τσαρλατάνος της τηλεόρασης. Και η κρατική τηλεόραση, όπως δείχνουν οι συχνές εμμφανίσεις του, σε διάφορες εκπομπές της, προοιωνίζονται την έλευσή του στην ΕΡΤ;; Δεν το βλέπω αλλά απλώς το λέω έτσι για πλάκα. Ωστόσο, διαπιστώνω ότι όλοι τους εκεί έχουν χάσει το χιούμορ τους. Εχουν μπει στο χορό που τους χορεύει ο Κανάκης ή ο Λαζόπουλος. Κι εγώ νόμιζα ότι η ΕΡΤ διατηρεί κάποιο επίπεδο αισθητικής. Την πάτησα όμως... Μετά και την έλευση του Αιμίλιου Λιάτσου, τι άλλο να περιμένω; Καιρός είναι να πάρουν και την Ελένη Μενεγάκη, τον Παπαδάκη, τη Ναταλία Γερμανού, τον Νίκο Μουτσινά, τον Αρναούτογλου κ.ά.

Τότε που πιστεύαμε ότι θ' αλλάξουμε τον κόσμο!!!


[...] Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης, με την συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου. Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά.

Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, την διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα, πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στην θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.

Sunday, September 2, 2012

Πέντε δικηγόροι, μια οδοντίατρος, ένας γιατρός κι ο Καραχάλιος θα σώσουν τον ελληνικό τουρισμό!!!

Διορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με την απόφαση, η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής: πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Ζήκος, αντιπρόεδρος ο Χριστόφορος Καπαρουνάκης δικηγόρος και γενικός γραμματέας ο Νικόλαος Καραχάλιος πολιτικός επιστήμονας. Επίσης, ως μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ τοποθετούνται: ο δικηγόρος Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Φιορεντίνος, η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη, η δικηγόρος Ανδριανή Παπανδριανού, ο δικηγόρος Χρήστος Γάτος και ο γιατρός Γρηγόρης Λέων.

Saturday, September 1, 2012

Μετά το ΠΑΣΟΚ... ο ΣΥΡΙΖΑ, ή πάλι από την αρχή;;;

«Είμαστε ο κορμός της προοδευτικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα». Το είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το ξαναλέει μη τυχόν και το πιστέψει ο ίδιος και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ! Δυστυχώς για τον Τσίπρα δεν έχει καταλάβει ότι η Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, αυτό γίνεται ως φάρσα! Κάποτε στα χρόνια της μεταπολίτευσης υπήρχε ένας ΗΓΕΤΗΣ που μπήκε πρωτοχορευτής στον μεγάλο αγώνα του ελληνικού λαού να τερματίσει την παντοκρατορία της Δεξιάς. Εννοώ τον Ανδρέα Παπανδρέου που τον ακολούθησε η δημοκρατική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κατάφερε ν' ανατρέψει ό,τι βάραινε τον τόπο επί δεκαετίες. Μπορεί να μην έβαλε τη ΔΕΞΙΑ στο χρονοντούλαπο όπως ήθελε κι ο ίδιος αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, κατάφερε όμως να βγάλει τον λαό στο προσκήνιο, και ν' αναλάβει τις τύχες του.

Ανέμπνευστος και ανεπαρκής πρωθυπουργός!!!


"Αιφνιδιαστική επίσκεψη" [έτσι την ονομάτισε το επικοινωνιακό επιτελείο του] στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, έκανε το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. Ο Σαμαράς περπάτησε στην πλατεία και τους δρόμους της περιοχής και διαπίστωσε από κοντά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Συνομίλησε, δε, με καταστηματάρχες και κατοίκους και ήπιε καφέ με τους συνεργάτες του σε δύο καταστήματα της περιοχής.