Saturday, December 22, 2012

Ο ΨΥΧΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ!!!


Ο λαϊκισμός του κυρίου Πρετεντέρη συναγωνίζεται εκείνον του Τσίπρα ή του Καμμένου. Απορεί ακόμη πώς πήγαμε στο πρώτο Μνημόνιο! Δεν απορεί για το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν στην άκρη του γκρεμού και τεράστιες ευθύνες είχε και ο χοντροΚαραμανλής που το έχει βουλώσει τόσα χρόνια και δεν βγάζει τσιμουδιά;; Αλλά ταμπουρωμένος ο Πρετεντέρης πίσω από τη δημοσιογραφική ιδιότητά του, νομίζει ότι μπορεί να βγάζει συμπεράσματα και πορίσματα και να είναι ήσυχος ότι κάνει καλά τη δουλειά του. 

  • .............................
Στη μικρή μας πόλη των ιδεών γνωριζόμαστε. Τουλάχιστον αυτόν, τον γνωρίζουμε όλοι, διότι τα τελευταία χρόνια έχει ένα "βήμα" κι ένα τηλεπαράθυρο και μπορεί να λέει ό,τι θέλει ή ό,τι θέλουν τα αφεντικά του καναλιού στο οποίο δουλεύει. Μπορεί ν' αρνηθεί αλλά θα είναι σαν την στρουθοκάμηλο. Ξέρουμε οι πάντες ότι το κανάλι αυτό, το Mega, έχει πετύχει να αποτελεί ένα "μέσο" που κουλαντρίζει εν πολλοίς την πολιτική ζωή. Είναι δυνατό οι δημοσιογράφοι του καναλιού να λένε ο καθένας τα δικά του;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Λοιπόν, μην αρνούνται και αυτός και οι άλλοι συνάδελφοί του.
  • .............................
Μια παρένθεση για τους δημοσιογράφους ότι είναι άμωμοι και ανεπίληπτοι και αδιάφθοροι!!! Δεν μιλώ φυσικά για την μεγάλη πλειοψηφία των δημοσιογράφων που εργάζονται νυχθημερόν για το μεροκάματο, αλλά για εκείνους που έχουν δεσμούς με την πολιτική και τους πολιτικούς. Εχει σημασία τι μεταδίδουν, πώς το μεταδίδουν, πότε το μεταδίδουν!!! Αναφέρομαι ασφαλώς μονάχα σε ό,τι έχει σχέση με την πολιτική.
  • .............................
Εκ των υστέρων, λοιπόν, ο Πρετεντέρης κρίνει και κατακρίνει την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στο Μνημόνιο. Δικαίωμά του. Τον έχουμε ακούσει άπειρες φορές που κρίνει και κατακρίνει τους πάντες - έλληνες και ξένους πολιτικούς. Τους έχει περάσει όλους από του βελονιού τον κώλο. Όταν ο Παπανδρέου έπρεπε να πάρει αποφάσεις για να σωθεί η χώρα, κάτι έπρεπε να κάνει. Κι ο Σημίτης είπε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ότι «Το πρώτο Μνημόνιο σχεδιάστηκε χωρίς προετοιμασία και εφαρμόστηκε με τρόπο που συνέτεινε στην όξυνση της κρίσης». Μάλιστα είχε κάνει λόγο για ελλιπή προετοιμασία και κακή εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, που όξυνε την κρίση, καθώς και για εξωπραγματικούς στόχους! Εκείνοι που συνέταξαν το μνημόνιο δεν προέβλεψαν τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας καθώς δεν περιελάμβανε καμία πρόνοια για την αντιμετώπιση της ύφεσης, όπως ενίσχυση από τα διαρθρωτικά ταμεία χωρίς υποχρέωση εθνικής συμμετοχής, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της ύφεσης στο 23% από 8,6% που προβλεπόταν στο πρώτο μνημόνιο, σύμφωνα με τον Κώστα Σημίτη.
  • .............................
Αλλά ο Σημίτης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί η κυβέρνησή του δεν προχώρησε σε δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως το Συνταξιοδοτικό και οι ιδιωτικοποιήσεις. Οι ελληνικές κυβερνήσεις φοβήθηκαν τη σύγκρουση με τα συνδικάτα και την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Μήπως θυμάται ο ίδιος ο Σημίτης τι έγινε στην περίπτωση του Γιαννίτση;;;; Το σχέδιο του Γιαννίτση για τη λύση του ασφαλιστικού το 2001 συνάντησε την αντίδραση της κοινωνίας και ήταν η αρχή του τέλους για την δεύτερη κυβέρνηση Σημίτη. Γιατί, λοιπόν, τότε ο Σημίτης δεν προχώρησε αγνοώντας τις αντιδράσεις, παρά συμβιβάστηκε;;; Κι έρχεται τώρα να κρίνει τις δράσεις του Παπανδρέου!!!
  • .............................
ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι υπήρξαν παραλείψεις, αλλά και μοιραία λάθη. Και το αξιοσημείωτο είναι πως οι Ευρωπαίοι εταίροι κλήθηκαν να πάρουν πρωτόγνωρες αποφάσεις. Και η Ελλάδα αποτέλεσε ένα "πειραματόζωο"... Ο Παπανδρέου πάντως πίστεψε και πιστεύει ότι τότε χάραξε και εφάρμοσε με συνέπεια μια πολιτική για την οποία θεωρούσε ακράδαντα ότι ήταν ο δύσκολος αλλά ασφαλής δρόμος για να αποφύγει η Ελλάδα την καταστροφή. Για όσα προηγήθηκαν της ανάληψης διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ το 2009, τα όσα ακολούθησαν, την εκδήλωση της κρίσης, τις υπάρχουσες επιλογές, τις επιλογές και τις αποφάσεις του ιδίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που απέτρεψαν την χρεοκοπία και κράτησαν την Ελλάδα όρθια και μέσα στην Ευρωζώνη. 

ΚΑΙ κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι σήμερα μπορούν να κρίνουν όλοι, εκ του ασφαλούς, επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε το εθνικό της καθήκον σηκώνοντας, μαζί με τον ελληνικό λαό, όλα τα βάρη του παρελθόντος.

ΥΓ. ΟΛΑ τα παραπάνω με αφορμή την εμφάνιση στο... κανάλι του, του Πρετεντέρη που μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο του. Προς Θεού, μην τρέξετε να το πάρετε. Αυτά που λέει, τα έχει πει άπειρες φορές και τα λέει κάθε βράδυ...

No comments: