Tuesday, December 25, 2012

Εφόσον ο Διαφωτισμός νίκησε, τότε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος Ζαν-Ζακ Ρουσό!!!



Αφού δεν ησυχάζει ο Τσίπρας, ε, τότε κι εγώ δεν ησυχάζω. Θέλει να μας έχει σε εγρήγορση. Βέβαια, αυτός κάνει διακοπές στη μακρινή Αργεντινή, εν μέσω θυέλλης, κι εγώ καρφωμένος στο Χαλάνδρι, περιμένω να φύγει η συννεφιά. Άλλωστε το βεβαίωσε ο Τσίπρας ότι «στο τέλος ο Διαφωτισμός θα νικήσει τον Μεσαίωνα και η ελπίδα τον φόβο». Πώς να μην αισιοδοξήσω;; Παιδευόμουν, είναι αλήθεια, εάν ο Διαφωτισμός είχε νικήσει τον μεσαίωνα! Γιατί οι γνώσεις μου σταματούσαν στην Ιερά Εξέταση. Τώρα που ξέρω ότι ο Διαφωτισμός νίκησε, αναθάρρησα και είμαι έτοιμος να γίνω ένας νέος Ζαν-Ζακ Ρουσό!!!
  • .....................
Αλλά, ας σοβαρευτούμε! Η θολούρα των εκάστοτε δηλώσεων του Τσίπρα αποτυπώνει με τον πλέον ευκρινή τρόπο την ασάφεια των δικών του προθέσεων και την αοριστία των στόχων του. Επιζητεί επίμονα την κατάργηση (όπως θέλει ας την πει - άλλωστε μας έχουν τρελάνει τα στελέχη του που κάθε λίγο αλλάζουν χαρακτηρισμούς και διυλίζουν τις λέξεις, ότι δήθεν δεν εννοούσαν αυτό αλλά κάτι άλλο κ.ο.κ.) του Μνημονίου. Τι θα βάλει στη θέση του; Το Μνημόνιο φέρνει χρήμα στη χώρα κι εμείς έχουμε την προσδοκία ότι κάποια στιγμή θα ανακάμψει και η αγορά, θα υπάρξουν και θέσεις εργασίας, τέλος πάντων θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα.
  • ..................... 
Ο Τσίπρας ξέρει τι θα κάνει, αντί του Μνημονίου;;; Και προεκλογικά αλλά και στη συνέχεια έφερε κατ' επανάληψη το παράδειγμα της Κύπρου κι έφαγε χυλόπιτα. Συνέχισε με το παράδειγμα της Αργεντινής και ηττήθηκε κατά κράτος, αφού πηγαίνοντας εκεί προφανώς θα ένιωσε το άτοπο των επιχειρημάτων του. Ωστόσο, παρότι νιώθει ότι φέρνει ατυχή παραδείγματα, επιχειρεί εκ των υστέρων να απαλύνει τα πράγματα είπε ότι στόχος των επισκέψεών του στη Βραζιλία και την Αργεντινή δεν είναι η αντιγραφή ενός μοντέλου, αλλά το να καταδειχθεί ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος! Εδώ μας τα μπερδεύει. Υπάρχει "εναλλακτικός δρόμος", αλλά ποιος είναι αυτός ο δρόμος αφού δεν είναι εκείνος της Αργεντινής  (που είναι αποτυχημένη);;; Μήπως μπορεί ο Τσίπρας να μας τον περιγράψει, να μας τον δείξει, να τον εξηγήσει;;;
  • ..................... 
Η στάση του μας παραπέμπει στον Σαίξπηρ. Λέει ο Πολώνιος στον Άμλετ: Τι διαβάζετε κύριέ μου;;; Κι ο Άμλετ απαντά: Λόγια, λόγια, λόγια... Έτσι και ο Τσίπρας. Ποιος είναι ο εναλλακτικός δρόμος κύριε Τσίπρα;;; Κι αυτός απαντάει: "Ο λαός μας να οργανώσει τη μεγάλη του αντεπίθεση της απελευθέρωσης από τον ζυγό του μνημονίου για να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον..."!!! Φέξε μου και γλίστρησα.  Το σύνθημα του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια είναι "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ"!!! Σε τι λοιπόν διαφέρει η μία "αντεπίθεση" του ΚΚΕ από την άλλη του ΣΥΡΙΖΑ;;; Δηλαδή, ο Τσίπρας ζητάει εν λευκώ να του δοθεί η εξουσία για να σχεδιάσει το μέλλον μας!!
  • ..................... 
Όσο για τις δακρύβρεχτες αναφορές ότι η λιτότητα σκοτώνει, ότι ο λαός αξίζει καλύτερη τύχη κ.λπ. τα λέμε όλοι μας και καθημερινά. Από τον πολιτικό περιμένουμε να μας ξεδιπλώσει το σχέδιό του κι αν δεν το κάνει αυτό, τότε απέναντί μας έχουμε έναν πολιτικό που σπέρνει τη σύγχυση και με συνθήματα παραπλανητικά προσανατολίζει τον κόσμο σε επικίνδυνες ατραπούς. Κάνει τραγικό λάθος που ζητεί από τον λαό να στρατευθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η αοριστία των ιδεών του δεν προσφέρει την πράξη της ιδέας, αλλά το όνειρο ή την χίμαιρα. Και ως αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί ατελώνιστα να λέει ό,τι θέλει ο Τσίπρας, αλλά δεν έχει δικαίωμα να συσκοτίζει.

No comments: