Friday, December 7, 2012

Θεωρίες συνωμοσίας!!!!

Φωτογραφία: ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ!!!

Εδώ που φτάσαμε, δίνουν και παίρνουν οι θεωρίες συνωμοσίας. 
Ο καθένας έχει έτοιμη μια εκδοχή της επίλυσης του ελληνικού προβλήματος.
Σύμφωνα και με κάποιες δημοσκοπήσεις, τα πράγματα φαίνονται απλά, αφού ο Τσίπρας "ανεβαίνει" και μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι Έλληνες τους βλέπουν ως μια πιθανή λύση!
Εγώ, δεν τους βλέπω!!!
Όσο για τα άλλα κόμματα, εκεί είναι που γίνεται της κακομοίρας.
Υπάρχουν κονσέρβες που αν ανοιχτούν, θα δούμε άσπρη μέρα... 
Αλλά, για να πιαστώ από τις τελευταίες λέξεις του προηγούμενου σημειώματος, ΟΛΟΙ έχουμε γίνει άνω-κάτω και κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό. 
Σάμπως έμεινε τίποτα όρθιο;
Δεν υπάρχουν πια σταθερή και πάγια ιδεολογία και πολιτικές αρχές.
Κολυμπάμε πλέον σε μια πηχτή λίμνη μεγαλοστομίας, υποκρισίας και σαλταδορισμού.
Κι αυτοί ακόμα οι νέοι στους οποίους πάντοτε προσβλέπουν οι παλιότερες γενιές, είναι πεδικλωμένοι σε κομματικές ίντριγκες και στο αλάθητο των κομματικών αρχηγών.
Η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η ειρήνη, η ανθρωπιά, η δημοκρατία... είναι πια λέξεις κενές περιεχομένου κι έχουν αντικατασταθεί από εσωτερικά και εξωτερικά δεσμά.
Έχουμε διαφθαρεί και γίναμε εύκολη λεία. 
Δεν μ’ ενδιαφέρει πλέον το γεγονός ότι μετά την μεταπολίτευση, ή μετά την Αλλαγή κ.λπ. δημιουργήθηκε μια τάξη καλοκαθισμένων εισοδηματιών, γιατί αυτό συνέβαινε πάντα.
Έχω καταλάβει πως κάθε «αλλαγή», κάθε έπος δεν αποβλέπει παρά πώς  θα φέρει στον κόσμο για κληρονόμο του έναν κηφήνα ή έναν ηλίθιο.
Αυτή είναι η οικονομία της ζωής!
Συνεπώς, αυτό που με νοιάζει είναι η αναζήτηση της καλύτερης λύσης για να υπάρξει μια διέξοδος.
Ξέρω ότι τα μαγειρεία βυσσοδομούν και ετοιμάζουν διάφορες λύσεις.
Δεν νοιάζονται για μια συγκεκριμένη λύση. 
Όποια τους… κάτσει!
Βάζουν μπροστά τα άλογα και τα τσιγκλάνε για να τρέξουν κι όποιο αντέξει...
Τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν, συνωμοτούν για να εξοβελίσουν από το προσκήνιο την αξιωματική αντιπολίτευση, ή ο Βενιζέλος έχει μπει μπροστά για να συντηρήσουν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ή ότι ετοιμάζουν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ή την κεντροαριστερή, ή το κόμμα των επιχειρηματιών ή θα εμφανιστεί κάποιος σωτήρας κ.ο.κ.
Δεν έχει νόημα να αραδιάζω ονόματα που καθημερινά διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία ή ποιος θα φύγει από το ένα κόμμα και θα πάει στο άλλο ή ποιος θα φτιάξει δικό του κόμμα ή πολιτική κίνηση.
Λίγο πια ενδιαφέρει τον κόσμο, κι αυτό σε επίπεδο κουτσομπολιού...

Και που ίδρυσε λόγου χάρη ο Λοβέρδος μια «κίνηση», τι έγινε;;
Μήπως πιστεύει κανείς ότι θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων;; 
Σε καμιά περίπτωση.
Και φυσικά δεν μπορώ να δεχτώ αυτούς που αντιγράφουν την ιστορία των τελευταίων χρόνων γιατί όλοι ξέρουμε ότι η ιστορία μόνον ως φάρσα επαναλαμβάνεται.
Ξέρετε ότι στεναχωριέμαι διότι μαζί με τους αυθόρμητους και γνήσιους φορείς της ανησυχίας ανακατεύονται πλήθος πίθηκοι, ετερόφωτοι, ανόητοι, αυθάδεις, κουφιοκέφαλοι, θερμοκέφαλοι, τα σκύβαλα κάθε ανέμου, η αναπόφευκτη ουρά και φύρα.
Άντε μετά να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι!
Ωστόσο, αυτό μας χρειάζεται, είναι να βρούμε την άκρη του νήματος και μετά ίσως όλα πάρουν τον δρόμο τους...
Εδώ που φτάσαμε, δίνουν και παίρνουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Ο καθένας έχει έτοιμη μια εκδοχή της επίλυσης του ελληνικού προβλήματος. Σύμφωνα και με κάποιες δημοσκοπήσεις, τα πράγματα φαίνονται απλά, αφού ο Τσίπρας "ανεβαίνει" και μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι Έλληνες τους βλέπουν ως μια πιθανή λύση! Εγώ, δεν τους βλέπω!!! Όσο για τα άλλα κόμματα, εκεί είναι που γίνεται της κακομοίρας. Υπάρχουν κονσέρβες που αν ανοιχτούν, θα δούμε άσπρη μέρα... Αλλά, για να πιαστώ από τις τελευταίες λέξεις του προηγούμενου σημειώματος, ΟΛΟΙ έχουμε γίνει άνω-κάτω και κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό.  Σάμπως έμεινε τίποτα όρθιο;
  • ..................................
Δεν υπάρχουν πια σταθερή και πάγια ιδεολογία και πολιτικές αρχές. Κολυμπάμε πλέον σε μια πηχτή λίμνη μεγαλοστομίας, υποκρισίας και σαλταδορισμού. Κι αυτοί ακόμα οι νέοι στους οποίους πάντοτε προσβλέπουν οι παλιότερες γενιές, είναι πεδικλωμένοι σε κομματικές ίντριγκες και στο αλάθητο των κομματικών αρχηγών. Η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η ειρήνη, η ανθρωπιά, η δημοκρατία... είναι πια λέξεις κενές περιεχομένου κι έχουν αντικατασταθεί από εσωτερικά και εξωτερικά δεσμά. Έχουμε διαφθαρεί και γίναμε εύκολη λεία. 
  • ..................................
Δεν μ’ ενδιαφέρει πλέον το γεγονός ότι μετά την μεταπολίτευση, ή μετά την Αλλαγή κ.λπ. δημιουργήθηκε μια τάξη καλοκαθισμένων εισοδηματιών, γιατί αυτό συνέβαινε πάντα. Έχω καταλάβει πως κάθε «αλλαγή», κάθε έπος δεν αποβλέπει παρά πώς θα φέρει στον κόσμο για κληρονόμο του έναν κηφήνα ή έναν ηλίθιο. Αυτή είναι η οικονομία της ζωής! Συνεπώς, αυτό που με νοιάζει είναι η αναζήτηση της καλύτερης λύσης για να υπάρξει μια διέξοδος. Ξέρω ότι τα μαγειρεία βυσσοδομούν και ετοιμάζουν διάφορες λύσεις. Δεν νοιάζονται για μια συγκεκριμένη λύση.  Όποια τους… κάτσει! Βάζουν μπροστά τα άλογα και τα τσιγκλάνε για να τρέξουν κι όποιο αντέξει...
  • ..................................
Τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν, συνωμοτούν για να εξοβελίσουν από το προσκήνιο την αξιωματική αντιπολίτευση, ή ο Βενιζέλος έχει μπει μπροστά για να συντηρήσουν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ή ότι ετοιμάζουν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ή την κεντροαριστερή, ή το κόμμα των επιχειρηματιών ή θα εμφανιστεί κάποιος σωτήρας κ.ο.κ. Δεν έχει νόημα να αραδιάζω ονόματα που καθημερινά διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία ή ποιος θα φύγει από το ένα κόμμα και θα πάει στο άλλο ή ποιος θα φτιάξει δικό του κόμμα ή πολιτική κίνηση. Λίγο πια ενδιαφέρει τον κόσμο, κι αυτό σε επίπεδο κουτσομπολιού... Και που ίδρυσε λόγου χάρη ο Λοβέρδος μια «κίνηση», τι έγινε;; Μήπως πιστεύει κανείς ότι θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων;;  Σε καμιά περίπτωση.
  • ..................................
Και φυσικά δεν μπορώ να δεχτώ αυτούς που αντιγράφουν την ιστορία των τελευταίων χρόνων γιατί όλοι ξέρουμε ότι η ιστορία μόνον ως φάρσα επαναλαμβάνεται. Ξέρετε ότι στεναχωριέμαι διότι μαζί με τους αυθόρμητους και γνήσιους φορείς της ανησυχίας ανακατεύονται πλήθος πίθηκοι, ετερόφωτοι, ανόητοι, αυθάδεις, κουφιοκέφαλοι, θερμοκέφαλοι, τα σκύβαλα κάθε ανέμου, η αναπόφευκτη ουρά και φύρα. Άντε μετά να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι! Ωστόσο, αυτό που μας χρειάζεται, είναι να βρούμε την άκρη του νήματος και μετά ίσως όλα πάρουν τον δρόμο τους...

No comments: