Thursday, December 20, 2012

Καταδικασμένος σε αποτυχία!!!


Φωτογραφία: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!

Ας δεχτούμε ότι είναι διπλό το μήνυμα που έστειλε στη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή διαδικασία στη Σπάρτη. 
«Με όλους θέλουμε να μιλήσουμε με ισοτιμία και σεβασμό. Αλλά δεν ανεχόμαστε τις προσβολές, τον αποκλεισμό του ΠΑΣΟΚ», υπαινισσόμενος την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μην συμμετάσχει μαζί με το ΠΑΣΟΚ στο φόρουμ διαλόγου για την κεντροαριστερά.   
Καταρχήν, είδα στην τηλεόραση μια θλιβερή εικόνα του ακροατηρίου στο οποίο μίλησε ο Βενιζέλος και μ' έπιασε σύγκρυο. 
Δεν ξέρω βέβαια πώς ο ίδιος ένιωθε μπροστά σ' ένα τέτοιο ακροατήριο, αλλά τον είδα ότι έκανε προσπάθειες. 
Ωστόσο δεν φαίνεται να συγκινούσαν αυτά που έλεγε.
Κι αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει ο τωρινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πως η βάση που κάποτε δυνάμωσε το Κίνημα της Αλλαγής, δεν ενδιαφέρεται πλέον για τα παιχνίδια του Βενιζέλου. 
Αυτός ο κόσμος είναι απλώς σε επιφυλακή και προσδοκά ένα ξέσπασμα.
Κι όσο για τον "σεβασμό" που απαιτεί από τα δυο κόμματα της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς, ας ξέρει ότι δεν θα τον έχει ποτέ. 
Διότι αυτά τα δυο κόμματα πάντοτε επιζητούσαν τη διάλυση και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και τώρα που βλέπουν ότι η δύναμή του είναι διαρκώς συρρικνούμενη, σφυρίζουν αδιάφορα.
Ό,τι και να κάνει, θα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. 
Ας με ακούσει κι εμένα μια φορά. 
[Αυτό το λέω για πλάκα, διότι δεν μ' άκουσε τις καλές μέρες, θα μ' ακούσει τώρα που τον έχω βάλει στα μαύρα κατάστιχα;;;;]

Δυστυχώς γι' αυτόν, η παρέα του είναι πολύ μικρή για μεγάλες δουλειές.
Πάντως, θα έλεγα ότι όσο πιο γρήγορα εγκαταλείψει την κούρσα τόσο το καλύτερο και γι' αυτόν αλλά και το χώρο που θέλει τώρα να καλύπτει (και δεν τον καλύπτει).
Ας μείνει στην άκρη να ξανασκεφτεί τι θέλει από την πολιτική, με ποιους μπορεί να συνταχθεί και να συνεργαστεί και μετά ελεύθερος είναι να πολιτευτεί με "νέες δυνάμεις".
Πάντως οι Πασόκοι ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ κι όσοι εξακολουθούν να παραμένουν, το κάνουν από κεκτημένη ταχύτητα και γιατί δεν μπορούν να πάνε σε ΔΗΜΑΡ και ΣΡΙΖΑ ή ΚΚΕ και ΝΔ, αλλά επιζητούν πάση θυσία το ξανάνιωμα του μεγάλου Κινήματος που άλλαξε την Ελλάδα.
[Εδώ, μην τολμήσει κανείς να αντιμιλήσει. Καλύτερα να πάρει δρόμο. Το ΠΑΣΟΚ έχει γράψει την ιστορία του κι έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στη χώρα και τον λαό]
Ας δεχτούμε ότι είναι διπλό το μήνυμα που έστειλε στη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή διαδικασία στη Σπάρτη. «Με όλους θέλουμε να μιλήσουμε με ισοτιμία και σεβασμό. Αλλά δεν ανεχόμαστε τις προσβολές, τον αποκλεισμό του ΠΑΣΟΚ», υπαινισσόμενος την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μην συμμετάσχει μαζί με το ΠΑΣΟΚ στο φόρουμ διαλόγου για την κεντροαριστεράΚαταρχήν, είδα στην τηλεόραση μια θλιβερή εικόνα του ακροατηρίου στο οποίο μίλησε ο Βενιζέλος και μ' έπιασε σύγκρυο.  Δεν ξέρω βέβαια πώς ο ίδιος ένιωθε μπροστά σ' ένα τέτοιο ακροατήριο, αλλά τον είδα ότι έκανε προσπάθειες. Ωστόσο δεν φαίνεται να συγκινούσαν αυτά που έλεγε.
  • ...................................
Αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει ο τωρινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πως η βάση που κάποτε δυνάμωσε το Κίνημα της Αλλαγής, δεν ενδιαφέρεται πλέον για τα παιχνίδια του Βενιζέλου. Αυτός ο κόσμος είναι απλώς σε επιφυλακή και προσδοκά ένα ξέσπασμα. Κι όσο για τον "σεβασμό" που απαιτεί από τα δυο κόμματα της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς, ας ξέρει ότι δεν θα τον έχει ποτέ. Διότι αυτά τα δυο κόμματα πάντοτε επιζητούσαν τη διάλυση και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και τώρα που βλέπουν ότι η δύναμή του είναι διαρκώς συρρικνούμενη, σφυρίζουν αδιάφορα. Ό,τι και να κάνει, θα είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Ας με ακούσει κι εμένα μια φορά.  [Αυτό το λέω για πλάκα, διότι δεν μ' άκουσε τις καλές μέρες, θα μ' ακούσει τώρα που τον έχω βάλει στα μαύρα κατάστιχα;;;;]
  • ...................................
Δυστυχώς γι' αυτόν, η παρέα του είναι πολύ μικρή για μεγάλες δουλειές. Πάντως, θα έλεγα ότι όσο πιο γρήγορα εγκαταλείψει την κούρσα τόσο το καλύτερο και γι' αυτόν αλλά και το χώρο που θέλει τώρα να καλύπτει (και δεν τον καλύπτει). Ας μείνει στην άκρη να ξανασκεφτεί τι θέλει από την πολιτική, με ποιους μπορεί να συνταχθεί και να συνεργαστεί και μετά ελεύθερος είναι να πολιτευτεί με "νέες δυνάμεις". Ας καταλάβει επιτέλους ότι οι Πασόκοι ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ κι όσοι εξακολουθούν να παραμένουν, το κάνουν από κεκτημένη ταχύτητα και γιατί δεν μπορούν να πάνε σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ και ΝΔ, αλλά επιζητούν πάση θυσία το ξανάνιωμα του μεγάλου Κινήματος που άλλαξε την Ελλάδα.

[Εδώ, μην τολμήσει κανείς να αντιμιλήσει. Καλύτερα να πάρει δρόμο. Το ΠΑΣΟΚ έχει γράψει την ιστορία του κι έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στη χώρα και τον λαό. Δεν μ' ενδιαφέρει η ισοπεδωτική τακτική κάποιων...]

No comments: