Wednesday, December 19, 2012

Εχετε όρεξη για αστεία σήμερα;;;;

Φωτογραφία: ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΑ;;;;;;;;;;;

Αυτοκτόνησαν 593 Έλληνες το 2011 και άλλοι 334 έκαναν απόπειρα!!!
Μου τη δίνει κατακέφαλα η μακαριότητα των ιθυνόντων, των κυβερνώντων, των ηλιθίων Ευρωπαίων που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό μας.
Πόσους φόρους να πληρώσουμε, πόσα χαράτσια, πόσες έκτακτες εισφορές, πόσο να μας κόψουν τους μισθούς, τις συντάξεις, πόσο ν’ αυξήσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, πόσο θα τραβολογάνε τον κοσμάκη οι τράπεζες, γιατί να θέλουν να πάρουν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων και τα χωράφια τους;;;
Μας πήραν από το φως και μας έβαλαν στο σκοτάδι, μας τράβηξαν στο βούρκο, μας έκοψαν τα όνειρά μας.
Ο κόσμος έχασε τις δουλειές, οι νέοι βλαστημάνε γιατί εμείς τους δώσαμε τέτοια χώρα, κι αντί ν' ανοίξουμε τα παράθυρα, εμείς τα κλείνουμε και δεν σηκώνουμε πια το τηλέφωνο γιατί ξέρουμε πως θα είναι η φωνή του ανθρώπου από κάποια τράπεζα, ή της σπιτονοικοκυράς που ζητάει το ενοίκιο ή εκείνου που μας δάνεισε κάποια λεφτουδάκια για; να σπρώξουμε τον καιρό!
Ξαναλέω τα πασίγνωστα, μηρυκάζω τη στεναχώρια μου που είναι και στεναχώρια όλων.
Τόσες επιδρομές δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια και δεν το πήραμε χαμπάρι. 
Τόσοι επιδρομείς ενέσκηψαν κι εμείς χαμένοι στην καθημερινότητά μας δεν καταλάβαμε ότι ξέσκιζαν τις σάρκες μας.
Πόσα απατηλά χαμόγελα μας εξαπάτησαν κι εμείς... εκεί χωμένοι στην καταναλωτική μας μανία, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι ο εσωτερικός μας ρυθμός ήταν τελείως διαφορετικός από τον δικό τους, ότι τα δικά μας οράματα δεν ήταν ομόζυγα με τα δικά τους.
Στενοχωριέμαι γιατί ο νέος άνθρωπος της πατρίδας μου δεν μπορεί να έχει όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες...
Όλα είναι γκρεμισμένα!
Μην κακίζουμε τους νέους ότι δεν έχουν ιδανικά.
Γιατί είμαι βέβαιος ότι οι νέοι κακίζουν εμάς που δεν αφήσαμε τίποτε άφθαρτο!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ, να μας πάρει από το χέρι και να πάμε μπροστά στον καθαρόν αέρα, στο ξάγναντο, για ν' ατενίσουμε τον ορίζοντα και να ξανακάνουμε σχέδια για το μέλλον, για έναν κόσμο καλύτερο;;;
Αυτοκτόνησαν 593 Έλληνες το 2011 και άλλοι 334 έκαναν απόπειρα!!! Μου τη δίνει κατακέφαλα η μακαριότητα των ιθυνόντων, των κυβερνώντων, των ηλιθίων Ευρωπαίων που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό μας. Πόσους φόρους να πληρώσουμε, πόσα χαράτσια, πόσες έκτακτες εισφορές, πόσο να μας κόψουν τους μισθούς, τις συντάξεις, πόσο ν’ αυξήσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, πόσο θα τραβολογάνε τον κοσμάκη οι τράπεζες, γιατί να θέλουν να πάρουν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων και τα χωράφια τους;;;
  • .................................

Μας πήραν από το φως και μας έβαλαν στο σκοτάδι, μας τράβηξαν στο βούρκο, μας έκοψαν τα όνειρά μας. Ο κόσμος έχασε τις δουλειές, οι νέοι βλαστημάνε γιατί εμείς τους δώσαμε τέτοια χώρα, κι αντί ν' ανοίξουμε τα παράθυρα, εμείς τα κλείνουμε και δεν σηκώνουμε πια το τηλέφωνο γιατί ξέρουμε πως θα είναι η φωνή του ανθρώπου από κάποια τράπεζα, ή της σπιτονοικοκυράς που ζητάει το ενοίκιο ή εκείνου που μας δάνεισε κάποια λεφτουδάκια για να σπρώξουμε τον καιρό!
  • .................................
Ξαναλέω τα πασίγνωστα, μηρυκάζω τη στεναχώρια μου που είναι και στεναχώρια όλων. Τόσες επιδρομές δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια και δεν το πήραμε χαμπάρι. Τόσοι επιδρομείς ενέσκηψαν κι εμείς χαμένοι στην καθημερινότητά μας δεν καταλάβαμε ότι ξέσκιζαν τις σάρκες μας. Πόσα απατηλά χαμόγελα μας εξαπάτησαν κι εμείς... εκεί χωμένοι στην καταναλωτική μας μανία, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι ο εσωτερικός μας ρυθμός ήταν τελείως διαφορετικός από τον δικό τους, ότι τα δικά μας οράματα δεν ήταν ομόζυγα με τα δικά τους.
  • .................................
Στενοχωριέμαι γιατί ο νέος άνθρωπος της πατρίδας μου δεν μπορεί να έχει όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες... Όλα είναι γκρεμισμένα! Μην κακίζουμε τους νέους ότι δεν έχουν ιδανικά. Γιατί είμαι βέβαιος ότι οι νέοι κακίζουν εμάς που δεν αφήσαμε τίποτε άφθαρτο!
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ, να μας πάρει από το χέρι και να πάμε μπροστά στον καθαρόν αέρα, στο ξάγναντο, για ν' ατενίσουμε τον ορίζοντα και να ξανακάνουμε σχέδια για το μέλλον, για έναν κόσμο καλύτερο;;;

No comments: