Friday, December 14, 2012

Ζούμε την απώλεια της ισορροπίας!!!

Φωτογραφία: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ!!!

«Είμαστε όμηροι μίας δράκας ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους» είπε στην τηλεόραση του Σκάι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Θα μπορούσαμε να το πούμε όλοι αυτό που είπε ο δήμαρχος για κάθε κοινωνική ομάδα που θεωρώντας ότι έχει το δίκιο με το μέρος της και φυσικά προέχει η επίλυση των δικών της προβλημάτων, κλείνει τους δρόμους της πόλης ή εθνικούς δρόμους, καίει αυτοκίνητα, καταστρέφει καταστήματα, διακόπτει τις συγκοινωνίες, κατεβάζει τους διακόπτες και δεν έχουμε ρεύμα και ό,τι άλλο συνδέεται με αυτό, κλείνει τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, τις εφορίες, την ΕΡΤ κ.λπ.
Έχουμε φτάσει ως κοινωνία σε ανθρωποφαγικές καταστάσεις και δεν το καταλαβαίνουμε ή κάνουμε πως δεν το καταλαβαίνουμε. 
Χάθηκε ο σεβασμός στους συνανθρώπους, ο σεβασμός στην ελευθερία των άλλων και στη δυνατότητα που έχουν να απολαμβάνουν αυτά που τους παρέχει το κράτος μέσα στο οποίο ζουν - όσα τους παρέχει ή όσα πλέον απέμειναν. 
Ξέρουμε πού είμαστε, σε ποια κατάσταση είναι η χώρα, πόσο υποφέρουμε όλοι με την οικονομική κρίση, αλλά είναι ατιμία να φτάνουμε στο... "η ζωή μου, ο θάνατός σου"!!!
Έχει αρχίσει να αναδίνεται πια η φονική αναθυμίαση ενός πολιτισμού που δεν τον ξέραμε, δεν τον θέλαμε, δεν είχε σχέση με την ιστορία και την παράδοσή μας.
Είναι ανεξάντλητη σ' εφευρετικότητα η μωρία των ανθρώπων, και φοβάμαι πως αυτή η κρίση που ξεκίνησε από την κρίση των αγορών, μας έχει ξεγυμνώσει όλους και για την ώρα ζούμε την απώλεια της ισορροπίας.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ!!!

«Είμαστε όμηροι μίας δράκας ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους» είπε στην τηλεόραση του Σκάι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ. Θα μπορούσαμε να το πούμε όλοι αυτό που είπε ο δήμαρχος για κάθε κοινωνική ομάδα που θεωρώντας ότι έχει το δίκιο με το μέρος της και φυσικά προέχει η επίλυση των δικών της προβλημάτων, κλείνει τους δρόμους της πόλης ή εθνικούς δρόμους, καίει αυτοκίνητα, καταστρέφει καταστήματα, διακόπτει τις συγκοινωνίες, κατεβάζει τους διακόπτες και δεν έχουμε ρεύμα και ό,τι άλλο συνδέεται με αυτό, κλείνει τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, τις εφορίες, την ΕΡΤ κ.λπ.
  • ...................................
Έχουμε φτάσει ως κοινωνία σε ανθρωποφαγικές καταστάσεις και δεν το καταλαβαίνουμε ή κάνουμε πως δεν το καταλαβαίνουμε. Χάθηκε ο σεβασμός στους συνανθρώπους, ο σεβασμός στην ελευθερία των άλλων και στη δυνατότητα που έχουν να απολαμβάνουν αυτά που τους παρέχει το κράτος μέσα στο οποίο ζουν - όσα τους παρέχει ή όσα πλέον απέμειναν. Ξέρουμε πού είμαστε, σε ποια κατάσταση είναι η χώρα, πόσο υποφέρουμε όλοι με την οικονομική κρίση, αλλά είναι ατιμία να φτάνουμε στο... "η ζωή μου, ο θάνατός σου"!!!
  • Έχει αρχίσει να αναδίνεται πια η φονική αναθυμίαση ενός πολιτισμού που δεν τον ξέραμε, δεν τον θέλαμε, δεν είχε σχέση με την ιστορία και την παράδοσή μας.
  • Είναι ανεξάντλητη σ' εφευρετικότητα η μωρία των ανθρώπων, και φοβάμαι πως αυτή η κρίση που ξεκίνησε από την κρίση των αγορών, μας έχει ξεγυμνώσει όλους και για την ώρα ζούμε την απώλεια της ισορροπίας.

No comments: