Wednesday, November 28, 2012

Κύριε Σαμαρά, εγώ σου μιλάω!!!


Φωτογραφία: ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΓΩ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ!!!!

Ως εφαλτήριο για φυγή της χώρας προς τα εμπρός και την επίτευξη της ανάπτυξης αποτίμησε τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ξανακέρδισε την αξιοπιστία της και διασφάλισε την παραμονή της στο ευρώ.
Θα έλεγα ότι μας έχει σπάσει τα μπελερίνια κάθε τόσο με την "αξιοπιστία" του. 
Αλλά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς εννοεί όταν λέει και ξαναλέει για "ανάπτυξη"!
Όμως καλύτερα θα ήταν ο Σαμαράς να το κάνει πιο λιανό γιατί αυτή η "θεωρία" με την "ανάπτυξη" έχει καταντήσει ψωμοτύρι για όλους.
Εάν αρχίσει, λόγου χάρη, μετά από ένα μήνα να μας παραθέτει ξανά νούμερα, καλύτερα να γελάσω από τώρα.
Ο κοσμάκης τι προσδοκά;;;
Θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, θα μειωθεί η ανεργία, θα έχουμε φτηνά προϊόντα, οι νέοι θα βρίσκουν δουλειές, οι μισθοί και οι συντάξεις θα κρατηθούν χωρίς άλλες περικοπές, θα ανοίξουν νέες επιχειρήσεις χωρίς να κλείνουν οι παλιές, θα σταματήσουν τα χαράτσια που μας έχουν αλλάξει τον αδόξαστο;;;;
Τι ακριβώς σημαίνει ανάπτυξη για τον λαό;;;
[Μην ακούσω το τροπάριο περί επενδύσεων, γιατί οι επενδύσεις δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη...]
ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι όταν «οι αριθμοί ευημερούν, οι Έλληνες πένονται», όπως κάποτε είχε πει ο αλησμόνητος Γέρος της Δημοκρατίας.
Καλό είναι λοιπόν, ο Σαμαράς να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ν' αφήσει τους προσωπικούς πανηγυρισμούς, κι αν θέλει να γίνει ήρωας, ας βγει στην πλατεία Συντάγματος να αυτοπυρποληθεί για να τον γράψει η ιστορία.
Γιατί, έγινε πρωθυπουργός με απάτη, υποκρισία, και ψέμα κι όλοι τώρα κάνουν τις πάπιες.
Είπε και το κουφό για το κλείσιμο μιας «πολύ σκοτεινής περιόδου για την Ελλάδα»!!
Είναι πολύ "ποιητικός" ο Σαμαράκος και καλά θα κάνει να είναι πιο σαφής για ποια "σκοτεινή περίοδο" μιλάει.
Γράφει σε άρθρο του ο διευθυντής της "Καθημερινής" ότι "ο κ. Σαμαράς πήρε ένα τεράστιο ρίσκο με την πολιτική του και ίσως καταλαβαίνει τι έχει να λογαριασθεί με την Ιστορία...".
Μα ο Σαμαράς αναμετρήθηκε με την ιστορία όταν αρνιόταν επίμονα να στηρίξει την πολιτική του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και απέδειξε ότι είναι ένας μικρός και εν πολλοίς ανεύθυνος πολιτικός. 
Διότι εάν τότε είχε δώσει και τη δική του στήριξη, θα είχαμε κερδίσει χρόνο και ίσως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα.
Ο Σαμαράκος όμως τα ήθελε όλα δικά του.
Η μικροκομματική όσο και προσωπική πολιτική του, καθυστέρησε τις εξελίξεις...
Και αμφιβάλλω αν καταλαβαίνει την κρισιμότητα της συγκυρίας, διότι εάν την καταλάβαινε, θα έβλεπε ότι μόνος του δεν μπορεί και πολύ περισσότερο με τον νεο-δημοκρατικό συρφετό είναι αδύνατο να θεραπεύσει τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας μας.
Όσα γράφονται καθημερινά κινούνται απλώς στη σφαίρα των προσδοκιών και των ευχών για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση είτε όπως είναι τώρα είτε με κάποιον ανασχηματισμό, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να σώσει κάτι ή να προσδώσει μια άλλη δυναμική.
Ο Σαμαράς είναι μακριά από όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.
Για να μην αναφερθώ στην εξωτερική πολιτική, όπου είναι βαθιά νυχτωμένος και η χώρα μας έχει πέσει σε ανυποληψία, αφού μέχρι και ο Μπερίσα μας προκαλεί, αν λάβουμε υπόψη όσα είπε στην Αυλώνα, όπου έκανε λόγο για τη μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, θέτοντας ουσιαστικά θέμα Τσαμουριάς!!! Η ελληνική απάντηση ήταν ότι ο Αβραμόπουλος ματαίωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία!!! Ε, και λοιπόν;;;
Ως εφαλτήριο για φυγή της χώρας προς τα εμπρός και την επίτευξη της ανάπτυξης αποτίμησε τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ξανακέρδισε την αξιοπιστία της και διασφάλισε την παραμονή της στο ευρώ. Θα έλεγα ότι μας έχει σπάσει τα μπελερίνια κάθε τόσο με την "αξιοπιστία" του.  Αλλά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς εννοεί όταν λέει και ξαναλέει για "ανάπτυξη"! Όμως καλύτερα θα ήταν ο Σαμαράς να το κάνει πιο λιανό γιατί αυτή η "θεωρία" με την "ανάπτυξη" έχει καταντήσει ψωμοτύρι για όλους.
  • .............................
Εάν αρχίσει, λόγου χάρη, μετά από ένα μήνα να μας παραθέτει ξανά νούμερα, καλύτερα να γελάσω από τώρα. Ο κοσμάκης τι προσδοκά;;; Θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, θα μειωθεί η ανεργία, θα έχουμε φτηνά προϊόντα, οι νέοι θα βρίσκουν δουλειές, οι μισθοί και οι συντάξεις θα κρατηθούν χωρίς άλλες περικοπές, θα ανοίξουν νέες επιχειρήσεις χωρίς να κλείνουν οι παλιές, θα σταματήσουν τα χαράτσια που μας έχουν αλλάξει τον αδόξαστο;;;; Τι ακριβώς σημαίνει ανάπτυξη για τον λαό;;; [Μην ακούσω το τροπάριο περί επενδύσεων, γιατί οι επενδύσεις δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη...]
  • .............................
ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι όταν «οι αριθμοί ευημερούν, οι Έλληνες πένονται», όπως κάποτε είχε πει ο αλησμόνητος Γέρος της Δημοκρατίας. Καλό είναι λοιπόν, ο Σαμαράς να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ν' αφήσει τους προσωπικούς πανηγυρισμούς, κι αν θέλει να γίνει ήρωας, ας βγει στην πλατεία Συντάγματος να αυτοπυρποληθεί για να τον γράψει η ιστορία. Γιατί, έγινε πρωθυπουργός με απάτη, υποκρισία, και ψέμα κι όλοι τώρα κάνουν τις πάπιες. Είπε και το κουφό για το κλείσιμο μιας «πολύ σκοτεινής περιόδου για την Ελλάδα»!!
  • .............................
Είναι πολύ "ποιητικός" ο Σαμαράς και καλά θα κάνει να είναι πιο σαφής για ποια "σκοτεινή περίοδο" μιλάει. Γράφει σε άρθρο του ο διευθυντής της "Καθημερινής" ότι "ο κ. Σαμαράς πήρε ένα τεράστιο ρίσκο με την πολιτική του και ίσως καταλαβαίνει τι έχει να λογαριασθεί με την Ιστορία...". Μα ο Σαμαράς αναμετρήθηκε με την ιστορία όταν αρνιόταν επίμονα να στηρίξει την πολιτική του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και απέδειξε ότι είναι ένας μικρός και εν πολλοίς ανεύθυνος πολιτικός.  Διότι εάν τότε είχε δώσει και τη δική του στήριξη, θα είχαμε κερδίσει χρόνο και ίσως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς όμως τα ήθελε όλα δικά του. Η μικροκομματική όσο και προσωπική πολιτική του, καθυστέρησε τις εξελίξεις...
  • .............................
Και αμφιβάλλω αν καταλαβαίνει την κρισιμότητα της συγκυρίας, διότι εάν την καταλάβαινε, θα έβλεπε ότι μόνος του δεν μπορεί και πολύ περισσότερο με τον νεο-δημοκρατικό συρφετό είναι αδύνατο να θεραπεύσει τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας μας. Όσα γράφονται καθημερινά κινούνται απλώς στη σφαίρα των προσδοκιών και των ευχών για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση είτε όπως είναι τώρα είτε με κάποιον ανασχηματισμό, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να σώσει κάτι ή να προσδώσει μια άλλη δυναμική. Ο Σαμαράς είναι μακριά από όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.
  • .............................
Για να μην αναφερθώ στην εξωτερική πολιτική, όπου είναι βαθιά νυχτωμένος και η χώρα μας έχει πέσει σε ανυποληψία, αφού μέχρι και ο Μπερίσα μας προκαλεί, αν λάβουμε υπόψη όσα είπε στην Αυλώνα, όπου έκανε λόγο για τη μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, θέτοντας ουσιαστικά θέμα Τσαμουριάς!!! Η ελληνική απάντηση ήταν ότι ο Αβραμόπουλος ματαίωσε την επίσκεψή του στην Αλβανία!!! Ε, και λοιπόν;;;

No comments: