Thursday, November 1, 2012

Αθώος ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης, αλλά άνθρακες ο θησαυρός


ΑΘΩΟΣ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΑΛΛΑ... ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!!!

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για το δημοσιογράφο και εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων από τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ». Πολλή φασαρία για το τίποτα!!! Αλλά είναι περίεργες και οι θέσεις του δημοσιογράφου που στην απολογία του υποστήριξε ότι «η δημοσιοποίηση ενός ονόματος και η σχέση με την τράπεζα δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Οι συναλλαγές με τις τράπεζες είναι δημόσιες και όταν τις κάνουμε δεν φοράμε κουκούλα»!!! Αυτές είναι εξυπνάδες της πλάκας. 
  • Γιατί μπορεί να μη φοράμε κουκούλα όταν κάνουμε συναλλαγές στην τράπεζα, δεν παίρνουμε όμως και ντουντούκες για να φωνάξουμε το είδος της συναλλαγής, τα ποσά κ.λπ. Αλλά πέρα από αυτό, η δημοσιοποίηση της περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ" (αν είναι η αληθινή) τι προσέφερε στους πολίτες;  Απλώς τους μπέρδεψε.
Και στο κάτω της γραφής δεν μπορεί ένας δημοσιογράφος να έχει τέτοιο ντοκουμέντο και να μην το δημοσιοποιεί. ΟΜΩΣ, αφού προηγουμένως ελέγξει αυτό το ντοκουμέντο. Κατά πόσο δηλαδή είναι γνήσιο ή όχι, κατά πόσο τα στοιχεία που περιέχει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το αν ο Βαξεβάνης προσέφερε ωφέλιμες υπηρεσίες στη δημοκρατία και στους πολίτες, είναι κάτι που ελέγχεται. Το μόνο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι κέρδισε σε δημοσιότητα ο ίδιος. Κατά τ' άλλα... άνθρακες ο θησαυρός!

No comments: