Saturday, September 8, 2012

Θλίψη για τον ανίκανο πρωθυπουργό που έχουμε!!!


Ο "εξαφανισμένος" πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες στη συνάντηση με τον Ρομπάι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου εκφώνησε έναν θλιβερό λόγο, για να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ότι είναι διαφορετικός από τους άλλους! Αναμασώντας τα ίδια, πάνω-κάτω, λόγια που είπε και στη συνέντευξη με τον Ρομπάι, ο Αντώνης Σαμαράς μάς έσυρε στην κοιλάδα των δακρύων. Και για να διασκεδάσει την αδυναμία του να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, είπε ότι σε δυο χρόνια θα φανεί πια "καθαρά το φως στην άκρη του τούνελ"!!! 

Είναι γεγονός ότι σε γενικές γραμμές λέει τα ίδια που έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου, για την κρισιμότητα των περιστάσεων, για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει ο ελληνικός λαός και βέβαια ότι γνωρίζει πως οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες! Λες κι εμείς τις θεωρούσαμε... δίκαιες! Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία αρχίζει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης... Δηλαδή, πότε;;; Το αν οι περικοπές θα είναι οι τελευταίες είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα. 
  • ......................................
Όσο για την "ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας", είναι ένα άλλο θέμα που χωράει πολλή συζήτηση. Πώς θα εξασφαλιστεί ρευστότητα στην αγορά, πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πώς θα καταπολεμηθεί η ανεργία που κάθε μέρα τραβάει τον ανήφορο; «Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, αρχίζοντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολύτεκνους και τους ένστολους»!!! Ο Σαμαράς μας θυμίζει το "νέο μείγμα πολιτικής" που το κοπάναγε τα δυο τελευταία χρόνια. Ένα "μείγμα" που ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει κι ούτε πρόκειται να το δούμε διότι απλούστατα δεν υπάρχει. Μονάχα στη φαντασία του σημερινού πρωθυπουργού και των συμβούλων του που περίμεναν πώς και πώς να καταλάβουν την εξουσία. Τώρα τι θα την κάνουν;;; 
  • ......................................
Είπε, μεταξύ άλλων ο Σαμαράς ότι η κυβέρνηση "είναι αποφασισμένη να τελειώσει με το σκάνδαλο [sic] της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής" Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση "να τελειώσει"! Αλλά η γραφειοκρατία που είναι μια παθογένεια του ελληνικού κράτους δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει. Αν έλεγε ότι θα προσπαθήσει να την περιορίσει, θα έλεγα ότι πράγματι έχει καταλάβει τι γίνεται γύρω του. Αλλά ο Σαμαράς δεν έχει καταλάβει... Δεσμεύτηκε ότι μια φορά το μήνα θα βλέπει τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων, ώστε να έχει ακριβή εικόνα της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας. 
  • ......................................
Ο πρωθυπουργός έπρεπε να το εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη ότι θα βλέπει π.χ. τον... Μίχαλο μια φορά τον μήνα;;; Τι ανοησία!! Και οι σύμβουλοί του, και οι βουλευτές του, και οι συνδικαλιστές του, δεν του λένε τίποτα;;; Τι τους θέλει;; Αλλά σε αυτούς απευθυνόταν, εκεί στην αίθουσα της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη όταν κατέληγε: "Δεν θα σας πω μεγάλες κουβέντες, αλλά μένοντας ενωμένοι, σε δυο χρόνια η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική από την τωρινή..." 
  • ......................................
ΕΙΝΑΙ βέβαιο ότι ο Σαμαράς δεν έχει συλλάβει στην έκτασή τους τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. "Προσπαθούμε αυτές να είναι οι τελευταίες περικοπές...", είπε. Τι θα πει "προσπαθούμε";; Κι εγώ προσπαθώ να γίνω αστροναύτης, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρω... Οι ανοησίες του Σαμαρά έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι σφύριζε αδιάφορα όταν ο Γιώργος Παπανδρέου του έλεγε να συμφωνήσει και να βάλει κι αυτός ένα χεράκι για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Ο Σαμαράς τότε ήταν μονίμως αρνητικός και ζητούσε μετά μανίας εκλογές. Εγιναν δυο φορές εκλογές και μείναμε πίσω... Αυτό δεν τον απασχόλησε ποτέ τον Σαμαρά. Η πρωθυπουργία τον ενδιέφερε. Αλλά και την πρωθυπουργία την έχει διότι στηρίζεται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ. Κι εδώ είναι βέβαιο ότι η ανοησία του Βενιζέλου θα διαλύσει το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ μια ώρα αρχύτερα. Αποφασίζει ο Σαμαράς, τη φορά την εισπράττουν οι άλλοι δυο κυβερνητικοί εταίροι. Εμείς απλώς λυπούμαστε διότι πέσαμε στην εποχή τους και στην εποχή των πολιτικών που υποτίθεται ότι θέλουν να κυβερνήσουν τον τόπο και να ασχοληθούν με τις τύχες μας. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον!

No comments: