Thursday, September 20, 2012

"Ηγέτης ευθύνης" ο Σαμαράς;;;


Του Πάνου Μαραγκού (ΕΘΝΟΣ, 20/9/2012)

Με αφορμή το σχόλιο του φίλου Χάρη (Κοντόπουλου) για τους δυο πρώην Πασόκους και νυν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τους Μιχελογιαννάκη και Βουδούρη, θέλω να σημειώσω ότι είναι δυο ακόμη παραδείγματα της καταρράκωσης του πολιτικού και του δημόσιου ήθους. Πληροφορίες λένε ότι σύντομα θα μεταναστεύσουν και οι δυο στον ΣΥΡΙΖΑ! Να πάνε στο καλό. Είναι όμως μια ευκαιρία να πω ότι οι τελευταίοι μήνες της κρίσης που μαστίζει τη χώρα και ιδιαίτερα από τη μέρα που συνέβησαν τα θλιβερά γεγονότα της ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου, στον ελληνικό λαό έχει προσφερθεί "το πιο ολέθριο σχολείο πολιτικής ανηθικότητας"! Κάτι παρόμοιο έγραφε κάποτε και ο Μάριος Πλωρίτης, αναφερόμενος στο έγκλημα της Ιουλιανής εκτροπής του 1965.

Σχεδόν απαθής θεατής των τεκταινομένων ο απλός πολίτης βλέπει τους πολιτικούς που αυτός έχει ψηφίσει να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε ψεύδος, απάτη, αγυρτεία, αναισχυντία. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι πάνε χέρι-χέρι με συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα που επιζητούν να κουλαντρίσουν την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν υπάρχει εντιμότητα, συνέπεια, ευθιξία.... Αντιθέτως θριαμβεύουν η αναξιοπρέπεια, η δουλοφροσύνη, ο κυνισμός και ο ηθικός μηδενισμός. 
  • ...............................
Διάβαζα στην "Καθημερινή" της περασμένης Κυριακής το άρθρο του διευθυντή της, του Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος, μεταξύ άλλων έγραφε: "Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αναδειχθεί εδώ και μερικούς μήνες σε ηγέτη ευθύνης που δεν μασάει τα λόγια του, παίρνει τα ρίσκα του και υποστηρίζει αυτό που θεωρεί καλό για τον τόπο..." 
  • ...............................
Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα βλέπει μόνον ο κύριος Παπαχελάς, διότι αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Σαμαράς έχει αποδειχθεί όχι μονάχα κατώτερος των περιστάσεων, αλλά και σε κλασικό ψεύτη που δολιχοδρομεί μεταξύ της επιθυμίας του να είναι πρωθυπουργός, της αδυναμίας του να κυβερνήσει και της παντελούς έλλειψης οράματος και σχεδίου για τα βγει η χώρα από την κρίση. 
  • ...............................
Προεκλογικά ο Σαμαράς με στεντόρεια φωνή ανέμιζε το "Ζάππειο 1", το "Ζάππειο 2", το "Ζάππειο 3" και άλλα φληναφήματα που με΄σα σε ελάχιστο χρόνο απέδειξαν ότι κι αυτός είναι ένας πολιτικός δηλητηριασμένος από τον ιό του πιο απροσχημάτιστου πολιτικού αριβισμού. Το "αγαθό" πρόσωπο δίνει την ψευδή εικόνα και εντύπωση ενός ανθρώπου που πάσχει, αλλά δυστυχώς για τη χώρα που θα πληρώσει το τίμημα, ο Σαμαράς μπήκε από ανεύθυνο παράθυρο στη φάτνη της εξουσίας, που η πόρτα της είχε σφραγιστεί από την υπεύθυνη λαϊκή θέληση. Βέβαια έδειξε μια πανουργία, αφού ενέπλεξε τους Κουβέλη και Βενιζέλο, που φαίνεται να φορτώνονται τις αμαρτίες κι αυτός να προσπορίζεται πόντους!
  • ...............................
Εδώ όμως πρέπει να σημειώσω ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται εγρήγορση και περισσότερη αδιαλλαξία στους υπονομευτές της πολιτικής του ελευθερίας και ακόμη να αποφύγει πάση θυσία της παγίδες που του στήνουν. Η πολιτική και ηθική συνειδητοποίηση του λαού μας, πάντως, δεν έχει καμιάν απολύτως σχέση με τα φληναφήματα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ...

No comments: