Saturday, September 29, 2012

Ο Σαμαράς είναι η "ελπίδα" μας;;; Ήμαρτον Κύριε!!!



«Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», είπε σε χθεσινή συνέντευξή του στους New York Times, ο Αντώνης Σαμαράς. «Περίμενε μία ζωή για αυτή τη στιγμή και πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες τον βλέπουν ως την τελευταία ελπίδα για σταθερότητα. Αλλά για τον Αντώνη Σαμαρά η ηγεσία της χώρας του δεν είναι διασκέδαση», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας...
  • ......................
Αν δεν είναι ανόητος τότε συνειδητά μας δουλεύει ο πρωθυπουργός.  Είπαμε να τα πάει καλά και το ευχηθήκαμε, αλλά αυτός έχει τραβήξει τον ανήφορο και φαντάζεται ότι είναι ο Μωυσής που πήρε από τον Θεό τις Δέκα εντολές! Ένας ψεύτης είναι. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω. Μας είπε άπειρες φορές κι αυτός και τα στελέχη του κόμματός του ότι έχει έτοιμες λύσεις, έχει άλλο "μείγμα" πολιτικής κι εμείς υποθέσαμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να έχει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. 
  • ......................
Τελικά αποδείχτηκε ότι είχε το στίγμα της ακαδημαϊκής και οργανωμένης ψευδολογίας. Μια παλαιοκομματική αντίληψη για την πολιτική και δεν κατάλαβε ποτέ σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι Έλληνες και η χώρα. Διαπιστώσαμε ότι οι διαφορές μεταξύ των κομματικών σχηματισμών που "συγκυβερνούν" είναι ασήμαντες ή ανύπαρκτες. Και εν πάση περιπτώσει είναι διαφορές περιορισμένες  μέσα στα πλαίσια των κομματικών και ειδικότερα των προσωπικών ανταγωνισμών, χωρίς αυστηρό ταξικό διαφορισμό.
  • ......................
Στην περίπτωση του Σαμαρά, ο κίνδυνος έγκειται στη νοθεία μείγματος πολιτικής και ιδεολογίας και τούτο διότι παρουσιάζεται πρόσβαρο πότε το στοιχείο της πολιτικής στην κακή εκδοχή του όρου, δηλαδή του πολιτικού καιροσκοπισμού και πότε το στοιχείο της ιδεολογίας, αλλά με την κίβδηλη όψη του, οπότε η πολιτική δραστηριότητα χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την ιδεολογία, εκπίπτει σε δημαγωγία. Στην τελευταία περίπτωση είδαμε ότι η πολιτική έγινε όργανο εκμαυλισμού, διότι επιχείρησε και εξακολουθεί να επιχειρεί να καλύψει τους ιδιοτελείς κομματικούς σκοπούς κάτω από την πρόσοψη κοινωνικών επιδιώξεων, στις οποίες ούτε πιστεύει ούτε και σκέφτεται σοβαρά να τις πραγματοποιήσει.

Ο Σαμαράς σήμερα στηρίζει την όποια "καλή" εικόνα του στο εξωτερικό στο γεγονός ότι θα σφίξει μέχρις ασφυξίας το βρόχο στο λαιμό του ελληνικού λαού.

No comments: