Saturday, September 1, 2012

Μετά το ΠΑΣΟΚ... ο ΣΥΡΙΖΑ, ή πάλι από την αρχή;;;

«Είμαστε ο κορμός της προοδευτικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα». Το είπε ο Αλέξης Τσίπρας, το ξαναλέει μη τυχόν και το πιστέψει ο ίδιος και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ! Δυστυχώς για τον Τσίπρα δεν έχει καταλάβει ότι η Ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, αυτό γίνεται ως φάρσα! Κάποτε στα χρόνια της μεταπολίτευσης υπήρχε ένας ΗΓΕΤΗΣ που μπήκε πρωτοχορευτής στον μεγάλο αγώνα του ελληνικού λαού να τερματίσει την παντοκρατορία της Δεξιάς. Εννοώ τον Ανδρέα Παπανδρέου που τον ακολούθησε η δημοκρατική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κατάφερε ν' ανατρέψει ό,τι βάραινε τον τόπο επί δεκαετίες. Μπορεί να μην έβαλε τη ΔΕΞΙΑ στο χρονοντούλαπο όπως ήθελε κι ο ίδιος αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, κατάφερε όμως να βγάλει τον λαό στο προσκήνιο, και ν' αναλάβει τις τύχες του.
Ωστόσο, δεν είχαμε αυταπάτες ότι θα γίνουν λάθη. Κι έγιναν πολλά λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Όμως συντελέστηκε ένα γιγάντιο έργο, κι όχι "αθλιότητες", όπως διάβασα κάπου να γράφει ένας γνωστός δημοσιογράφος. Δεν έκανε αθλιότητες επί τριάντα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Αλλά, βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη κι εύκολα ξεχνάει και σ' αυτό βοηθάνε με νύχια και με δόντια οι διάφοροι μεγαλοκαρχαρίες με τους ανθρώπους τους. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίθουν από κεκράκτες επιχειρηματικών, οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.
  • ............................
Εδώ, δεν θα κάνω απολογισμό του έργου του ΠΑΣΟΚ, είτε στην αντιπολίτευση είτε στην κυβέρνηση. Διότι και ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, μείζων και αξιωματική, επιτέλεσε μεγάλο έργο. Συνέβαλε τα μέγιστα στον εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας και στην αφύπνιση των μαζών. Όσοι δεν το είδαν αυτό, είναι τυφλοί ή ηθελημένα αρνητές που έχουν τους δικούς τους λόγους. Ματά την αποχώρηση (με τον αήθη τρόπο που έγινε) του Γιώργου Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ πλέον με αρχηγό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν έχει πλέον σχέση με τις πλατιές λαϊκές μάζες που έφεραν την ΑΛΛΑΓΗ. Και η σήψη του σχηματισμού που ακόμη υφίσταται με το όνομα "ΠΑΣΟΚ" είναι προϊούσα. Δυστυχώς. Και κανείς από αυτούς που σήμερα διαχειρίζονται τις τύχες του δεν είναι σε θέση να δουν τις εξελίξεις και φυσικά να καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν, στηρίζοντας τον Βενιζέλο, ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανακάμψει κι ούτε οι σημερινοί καρεκλοκένταυροι, ν' ανανήψουν. 
  • ............................
Λοιπόν, τι μέλλει γενέσθαι; Πού πάμε; Υπάρχει προοπτική για τη δημοκρατική παράταξη ή θα φάμε στη μάπα τον Τσίπρα, τον Σκουρλέτη, τον Στρατούλη, τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου, τον Δρίτσα, τη Δούρου κι όλο αυτό το συνάφι των εξουσιομανών και φανατικά δογματικών που δεν ξεχωρίζουν σε τίποτα από τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Μας θυμίζουν τους σοφιστές, που κάποτε αλλιώς ξεκίνησαν, αλλά επιδόθηκαν προοδευτικά στη διατύπωση σοφισμάτων, υποστηρίζοντας παράδοξες σκέψεις και παραβιάζοντας συγκαλυμμένα τους νόμους της λογικής. Τελικά οι σοφιστές βρήκαν ανταπόκριση στους οπαδούς της εριστικής τέχνης!!! 
  • ............................
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα ακούσαμε στη διάρκεια των δυο προεκλογικών περιόδων και καταλάβαμε πολύ καλά τι πρεσβεύουν. Αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, υποκρισία, διαστροφή των θέσεων των αντιπάλων, υπαναχωρήσεις... Αλλά με τούτα και μ' εκείνα μπόρεσαν να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση, παρασύροντας μια αρκετά ευάριθμη μάζα δημοκρατικών ψηφοφόρων, οι οποίοι πίστεψαν ότι μπορεί να επαναληφθεί το θαύμα της Αλλαγής του 1981!!! Βέβαια, η μετακίνηση ήταν και η αλλαγή ηγεσίας και πλεύσης του σημερινού ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και το περιβόητο "Μνημόνιο". Και αυτό είναι το τελευταίο οχυρό του ΣΥΡΙΖΑ. 
  • ............................
Πονάμε όλοι που φτάσαμε σ' αυτή την κατάσταση. Αλλά φταίμε ΟΛΟΙ! Και οι πολιτικοί και οι πολίτες. Και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και ο Συνασπισμός/ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα αυτοί της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς επειδή -λένε- δεν κυβέρνησαν ποτέ, δεν έχουν ευθύνες! Αυτό κι αν είναι αστείο. Ποιος εξώθησε την κοινωνία μας στις υψηλές απαιτήσεις, ποιος έσπρωξε τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς να σπαταλήσουν δυνάμεις, να κολακεύσουν τις μάζες, να δίνουν τα κάθε λογής "επιδόματα" αφειδώς και χωρίς αιδώ, ποιος είχε τον κόσμο καθημερινά στους δρόμους, ποιος δίδαξε την ανυπακοή στους νόμους, ποιος συνέβαλε στο ξεχαρβάλωμα της εκπαίδευσης, ποιοι ξεζούμισαν τους πόρους του υπουργείου Πολιτισμού με τις γιγάντιες επιχορηγήσεις;;; 
  • ............................
Και για να τελειώσω: Πιστεύει στ' αλήθεια ο Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης; Εάν το πιστεύει, τότε είναι αστείος. Αλλά το ζήτημα που τίθεται είναι για τους ψηφοφόρους που τον πίστεψαν και ειδικά εκείνους που κάποτε στήριζαν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ και τώρα αυταπατώνται με τις ψευδαισθήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και να ήθελε κανείς να τον στηρίξει, δεν μπορεί να αντέξει τους υπερφίαλους ομαδάρχες του, που ένιωσαν να "ψηλώνουν" όταν έγιναν  αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι πρωτοφανής η αλαζονεία την οποία επέδειξαν και πριν τις εκλογές αλλά και τώρα που βλέπουν όλους τους άλλους αφ' υψηλού. Ακόμη κομπάζουν για το "αήττητο" της δικιάς τους σκέψης, και η απολυτότητα της προβολής των δικών τους θέσεων, αποκαλύπτει ότι η δουλειά τους στηρίζεται στην εκμετάλλευση των ελπίδων και της λαϊκής ευπιστίας. Γενικώς υπογράφουν συναλλαγματικές  υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα!
  • ............................
Θα πω και τούτο: Το δεδομένο του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου δημιουργήθηκε, είτε ως ΚΚΕεσωτ, είτε ως ΕΑΡ, είτε ως Συνασπισμός, είτε ως "Ρόζα", είτε ως Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, είτε ως Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας κ.λπ., είναι ένας χαρακτήρας κακός!!! Ο καημός τους ήταν και είναι να καταστρέψουν το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό φυσικά το κατάφεραν ή καλύτερα έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους, γιατί ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ αυτοκτόνησε! Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει κατακέφαλα τον καθένα που δεν ζει και δεν συμπεριφέρεται σύμφωνα με τον δικό του απόλυτο κανόνα. Και όλες οι καταστάσεις της πολιτικής, όλες οι αξίες, μετριώνται με αυτό το μέτρο, εγκρίνονται ή απορρίπτονται ανάλογα. Πότε στο παρελθόν ο Συνασπισμός απάντησε θετικά στις προσκλήσεις του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία;;; Ποτέ!!!

No comments: