Saturday, September 1, 2012

Ανέμπνευστος και ανεπαρκής πρωθυπουργός!!!


"Αιφνιδιαστική επίσκεψη" [έτσι την ονομάτισε το επικοινωνιακό επιτελείο του] στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, έκανε το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. Ο Σαμαράς περπάτησε στην πλατεία και τους δρόμους της περιοχής και διαπίστωσε από κοντά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Συνομίλησε, δε, με καταστηματάρχες και κατοίκους και ήπιε καφέ με τους συνεργάτες του σε δύο καταστήματα της περιοχής.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ λέει ότι εκφράστηκε η διαπίστωση, πρωθυπουργού και υπουργού, για βελτιωμένη εικόνα του κέντρου της πόλης. Κι ο Σαμαράς κλείνοντας τον περίπατό του είπε πως η Αθήνα, όπως και όλη η χώρα, πρέπει να παραδοθούν απολύτως ασφαλείς στους κατοίκους, διότι «ο Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει διαφορετικά»! Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!
  • .............................
Και ο περίπατος με τις δηλώσεις και ο "αψευδής μάρτυς" που είναι η φωτογραφία, καταδεικνύουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός πλέει σε πελάγη ευτυχίας με την ενδυμασία του "αξιώματός" του. Βέβαια, αν ήταν "αιφνιδιαστική", δεν θα τον βλέπαμε τώρα στις φωτογραφίες (σε διάφορες πόζες) και ενδεχομένως το βράδυ στις τηλεοπτικές φανφάρες. Στη φωτογραφία που βλέπουμε, σηκώθηκε ο πρωθυπουργός να χαιρετίσει έναν πιτσιρικά που τον έφερε ο πατέρας του. Τι ευτυχία για τον πατέρα, τι χαρά(;;) για το παιδί και τι απόλαυση για τον "απλό" πρωθυπουργό μας - αφού ούτε γραβάτα δεν φορούσε!
  • .............................
Αυτή η κίνηση του Σαμαρά να "περπατήσει", δηλαδή, στην πάσχουσα περιοχή του αθηναϊκού κέντρου, δεν με ξενίζει. Παραπέμπει σε ανάλογες άλλων πρωθυπουργών, για τις οποίες πάντα αναρωτιόμασταν για το αποτέλεσμα. Το ζήτημα είναι ότι οι επιτελείς των πρωθυπουργών  νομίζουν ότι βάζουν επικοινωνιακό... γκολ! Διαπίστωσε ο πρωθυπουργός ότι αυτά που πραγματοποίησε ο Δένδιας με την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς", είχαν αποτέλεσμα. Δεν θα διαφωνήσε σε γενικές γραμμές με την επιχείρηση. Αλλά είμαι βέβαιος ότι οι [λαθρο]μετανάστες "εξαφανίστηκαν" για το φόβο της σύλληψης και εκδίωξης και θα εμφανιστούν εφόσον ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα. Ο Δένδιας έχει πει ότι η επιχείρηση θα είναι διαρκής. Μακάρι...
  • .............................
Αλλά ο Σαμαράς, που σε άλλη δήλωσή του, τόνισε με καμάρι ότι σε δυο χρόνια θα έχουμε... ανάκαμψη, νομίζω ότι βαδίζει στην πεπατημένη. Δεν έχει καταλάβει ότι μας έχει πιάσει όλους από το λαιμό και όπου να 'ναι θα μας πνίξει;;; Δεν καταλαβαίνει πως η έλλειψη ρευστότητας που στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία, αναγκάζει τις επιχειρήσεις (όσες... δεν κλείνουν) να μην καταβάλλουν τις αμοιβές στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους;;; Ήθελα  και θέλω να πετύχει στο έργο της αυτή η κυβέρνηση. Αλλά δυστυχώς ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία στο πίσω  μέρος του κεφαλιού τους δεν έχουν το συμφέρον της χώρας, αλλά το κομματικό συμφέρον. 
  • .............................
Ο αρχηγός της Ν.Δ. που έγινε πρωθυπουργός, λόγω συγκυρίας, είναι ένας ανέμπνευστος πρωθυπουργός. Η ανεπάρκειά του δεν είναι στα επιμέρους, αλλά στο όλον! Μπορεί να "θέλει", ωστόσο δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα ν' ανοίξει δρόμους, να δώσει προοπτική. Δεν φτάνουν οι όποιες καλές προθέσεις του. Δεν έχει καταλάβει ότι η πολιτική είναι και ο πηλός του μέλλοντος. Και δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την αγωνία της κοινής γνώμης, του λαού, πώς πορεύεται, αν θα βγάλει τη μέρα του, αν θα μπορέσει να μορφώσει τα παιδιά του, αν οι νέοι θα βρουν δουλειά και δεν θα πάρουν τα μάτια τους για ξένες χώρες, αν οι συνταξιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα ν' αγοράσουν το καθημερινό γιαούρτι τους!!!



No comments: