Friday, August 31, 2012

Αλλάζει η Δεξιά;;;



Το αν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας ώστε το κόμμα να έχει άμεση επαφή με την κοινωνία όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην πρώτη του συνέντευξη ως γραμματέας του κόμματος, στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ, ποσώς μ’ ενδιαφέρει και δεν αφορά κανέναν εκτός από εκείνους που είναι δέσμιοι του παρελθόντος τους! Φρόντισε στην πρώτη από τηλεοράσεως συνέντευξή του ο Κεφαλογιάννης να εκθέσει τη φιλοδοξία του για το κόμμα του ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει άμεση επαφή με τους πολίτες και την κοινωνία γι' αυτό και φρόντισε να μας πετάξει κατάμουτρα μια χιλιοειπωμένη κουβέντα: «αν δεν αλλάξουμε τους εαυτούς μας πώς θα αλλάξουμε τη χώρα»!

Είπε κι άλλα που είμαι βέβαιος ότι θέλει να φανεί αρεστός στον αρχηγό του, προαναγγέλλοντας ότι θα αλλάξουν τα πάντα στο κόμμα, γεγονός που θα συνδράμει το έργο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καθώς επίσης «αρεστός» και στους οπαδούς, στους οποίους είπε ότι στην ΝΔ πλέον η επιλογή των υποψηφίων θα γίνεται από τους πολίτες! «Πρέπει να ματώσουν και τα κόμματα όπως και η κοινωνία», υποστήριξε ο Κεφαλογιάννης και σημείωσε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η πορεία της στην Ευρώπη, και όχι τα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα, όπως είπε, όμως πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χαϊδεύουμε τα αφτιά των πολιτών με εύκολα λόγια. Ο νέος γραμματέας της ΝΔ τόνισε ακόμη ότι στοίχημα για το κόμμα είναι να κερδίσει την μάχη των ιδεών  και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η κοινωνία θα δώσει τις λύσεις».
  • ...........................

Θα μου πει κανείς γιατί ασχολείσαι με τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας; Είναι απλό. Διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι η Δεξιά και τα στελέχη της είναι χαμένα στο… διάστημα. Πλήρης ιδεολογική και πολιτική σύγχυση. Και να φανταστείτε ότι αυτός, ο Κεφαλογιάννης, είναι από τα νέα στελέχη της Δεξιάς και υποτίθεται ότι μπορεί να ανανεώσει το δυναμικό της παράταξής του, καθώς επίσης να δώσει έναν αέρα εκσυγχρονισμού. Δυστυχώς υπάρχει τόση σύγχυση που πολύ αμφιβάλλω τόσο για τον ίδιο όσο και το κόμμα του. Ο «παλαιοκομματισμός» στην πολιτική ζωή του τόπου είναι μια ενδημική ασθένεια που δεν γιατρεύεται με… τίποτα! Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι και οι λεγόμενοι «νέοι πολιτικοί» προσπαθούν ν’ αποδείξουν με κάθε τρόπο ότι πέρασαν και αυτοί από την ίδια σχολή που δημιούργησε όλους αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Μια σχολή πολιτικής λογοφιλίας, η οποία παράγει κακέκτυπα!
  • ...........................

Ο Κεφαλογιάννης, στην προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποίησε ένα λεξιλόγιο που αποτελεί συνονθύλευμα από λόγια πολιτικών και άλλων παρατάξεων και είναι ν’ απορεί κανείς πώς είναι δυνατό να «κολλάνε» σε όλες τις περιπτώσεις! Είπε το ανεπανάληπτο ότι η «κοινωνία θα δώσει τις λύσεις»!! Γεννάται εύλογα το ερώτημα: Ποια κοινωνία; Και το λέω αυτό, διότι σήμερα αυτό που ονομάζουμε «κοινωνία» στη χώρα μας δεν είναι παρά ανθρώπινες υπάρξεις κομματιασμένες, κατακρεουργημένες, χωρίς να τις δένει κάτι μεταξύ τους, χωρίς οράματα, χωρίς ελπίδα, με το φόβο του αύριο, και την αγωνία της ατομικής επιβίωσης. Έτσι όπως χρησιμοποιούνται σήμερα διάφορες λέξεις και όροι και έννοιες από τους πολιτικούς, χρησιμοποιούνται συχνά για να χαρακτηρίσουν πρόδηλες αχρειότητες.
  • ...........................

Είπε ο Κεφαλογιάννης ότι στοίχημα για το κόμμα του είναι να κερδίσει την μάχη των ιδεών! Αν δεν γελάσω, θα σκάσω! Τι ιδέες μπορεί να έχει ή ποια μάχη μπορεί να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα με το πάθος ης διαφθοράς στα σπλάχνα του; Δεν θα κάνω τώρα συγκρίσεις με τη δράση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ούτε φυσικά θα διαγράψω την διεφθαρμένη δράση υψηλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πήραν στο λαιμό τους ολόκληρη τη δημοκρατική παράταξη. Κι ούτε βέβαια επειδή κάποιοι ασχολήθηκαν με τον προσωπικό τους πλουτισμό θα μηδενίσω την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως όσες φορές κι αν ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία, δεν κατάφερε να κυβερνήσει με καθαρά χέρια. Το ψέμα ήταν αποτυπωμένο στα συνθήματά της. Η υποκρισία ήταν το λάβαρό της. Δεν έχει ιδεολογικό δυναμισμό, αλλά δυναμισμό συμφέροντος. Ο Κεφαλογιάννης κάνει ό,τι και ο αρχηγός του. Θωπεύει για να θωπευτεί!

No comments: