Thursday, August 30, 2012

Ο πολιτικός τεντιμποϊσμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο μικροπωλητής σοσιαλιστικών ιδεών Αλέξης Τσίπρας


Αυτό που σήμερα συμβαίνει δηλοί ακριβώς την καλλιέργεια στην ελληνική πολιτική σκηνή μιας νοσηρής κατάστασης που εξικνείται από τον πόθο και το αλόγιστο πάθος μιας πολιτικής παράταξης να πάρει την εξουσία κι ενός πολιτικού, του Τσίπρα, να αναρριχηθεί στην πρωθυπουργία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποντάρει στην αρνητική οικονομική συγκυρία και στην αγωνία του ελληνικού λαού να βγει από την στενωπό, στο ανοιχτό πεδίο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Και κάνει ό,τι είναι δυνατό να εγκλωβίσει τους πολίτες...
Έχουμε και λέμε: Ο Μενέλαος Γκίβαλος, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η εκδήλωση και την αντίδραση του ΠαΣοΚ - η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά μίλησε για «βαρύτατο ατόπημα» -δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. «Δεν θα πάω στην εκδήλωση γιατί έγινε μια χοντράδα: είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα μου είχαν πει ότι θα ήταν εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή και ότι θα έκανε ένα χαιρετισμό ο κ. Τσίπρας. Αλλά χθες το βράδυ που τυπώθηκε η αφίσα είδα το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ επάνω. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνει κάτι τέτοιο στις 3 του Σεπτέμβρη, να είμαστε στα λογικά μας».
  • ............................
Διαβάζω σε σχετικό ρεπορτάζ ("Το Βήμα") ότι ήταν άμεση η απάντηση από την πλευρά του "Νέου Αγωνιστή", ο οποίος έχει διασπαστεί με το μεγαλύτερο κομμάτι του να κινείται στον χώρο του ΠαΣοΚ πρσφέροντας «κριτική στήριξη» όπως λένε τα μέλη του και ένα μικρότερο κομμάτι να έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως και τα δύο κομμάτια χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα και τώρα έχουν εμπλακεί σε μια απρόσμενη παρεξήγηση. Ο "Νέος Αγωνιστής" - συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά για «υπαναχώρηση του συντρόφου Γκίβαλου. «Αν όντως είπε αυτά που του αποδίδονται - ή δεν θυμάται ή δεν ακριβολογεί ως προς την μεταξύ μας σαφέστατη συνεννόηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και την οργανική ένταξη του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ο ίδιος διαχρονικά συνεπής αγωνιστής των κοινών αρχών μας και πολέμιος της ηθικής και πολιτικής φθοράς της δημόσιας ζωής, απλώς επέλεξε να είναι υπερβολικά έντιμος απέναντι σε άτιμους».

Ωστόσο, θα έλεγα ότι όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε και οι κότες! Τι ήθελε ο φίλος Μενέλαος να μπλεχτεί με κάποιους που πίστεψαν ότι κρατάνε τη σημαία της Πασοκικής  "ορθοδοξίας"; Τρεις κι ο κούκος ήσαν και διασπάστηκαν κι αυτοί. Είναι φανερό όμως ότι έπεσαν στη γοητεία του ΣΥΡΙΖΑ και άκρη δεν βγαίνει. Δεν κατάλαβαν αυτό που τους περίμενε. Ή απλώς η θέση τους ήταν ακριβώς εκεί όπου υπάρχει ένα μεγάλο καφενείο κι όπου ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του - εννοώ στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι πιάστηκαν στα δίχτυα του αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσουν. 
  • ............................
Αλλά το μεγαλύτερο θέμα έχει πλέον προκύψει για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία που ψαρεύει... παντού! Η πολιτική ανηθικότητα έχει ξεπεράσει τη λογική. Ο αρχηγός του, ο Τσίπρας αναδεικνύεται πλέον σε πολιτικό τεντιμπόι!!! Η αήθης εκμετάλλευση των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και της ημέρας των γενεθλίων του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως ιδεολογική αφετηρία. Υπάρχει μονάχα ένας στόχος: Η ικανοποίηση ιδιοτελών μικροκομματικών σκοπών, με τη συνεργασία των πολιτικών μπεχλιβάνηδων μιας συνιστώσας, του "Νέου Αγωνιστή", που το πάνε από καπηλεία σε καπηλεία! Χρησιμοποίησαν το άλλοτε ένδοξο τίτλο του περιοδικού της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, του "ΑΓΩΝΙΣΤΗ", και θεώρησαν ότι φορτώθηκαν και την ιστορία του! Ετσι και τώρα, βγάλανε την αφίσα, με την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπάτησαν τον Γκίβαλο, και ασκούνται πλέον σε ένα είδος πολιτικού πετροπολέμου. 
  • ............................
Τώρα φυσικά δεν υπερασπίζομαι παρά μόνον την ιστορία μου! Και η ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι δυνατό να τεμαχιστεί και να εκχωρηθεί σε οποιονδήποτε Τσίπρα ή ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει διάθεση και ηθική αλητοπαίδων. Τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι αδίστακτα. Και το πιο "τρελό" είναι ότι δεν προσπαθούν να διατηρήσουν κάποια πρόσοψη ευπρέπειας. Με την τελευταία αυτή ενέργειά τους, δηλαδή να διοργανώσουν εκδήλωση την ημέρα των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό ομιλητή τον Τσίπρα και βασική αναφορά στα τρία συνθήματα "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ", έδειξαν ευτέλεια σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς. 

No comments: