Monday, June 11, 2012

Ποιος πιστεύει σε μια κυβέρνηση της "αριστεράς";;;;


Σχετικά με την επιδίωξη συμμαχιών και την κυβέρνηση Αριστεράς, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια μεγάλη νίκη στις 17 Ιουνίου και σημειώνει: «Ανεξάρτητα από το εύρος μιας τέτοιας νίκης, εμείς θα επιδιώξουμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς», δηλαδή να είναι το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ «κυβερνητικοί εταίροι σε μια κυβέρνηση Αριστεράς».


Ο Ιούλιος Καίσαρας είχε πει ότι όσα επιθυμούμε, τα πιστεύουμε ευχαρίστως, και όσα οι ίδιοι έχουμε στο νου μας, ελπίζουμε πως και οι άλλοι τα σκέπτονται!!

Το ζήτημα όμως είναι ότι όσο και να ελπίζει ο Τσίπρας, το ΚΚΕ όχι μόνο δεν το σκέπτεται, αλλά αντιθέτως το διακηρύσσει καθημερινά πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση προσέγγισης των δυο αυτών κομμάτων της λεγόμενης παραδοσιακής αριστεράς.
  • ..............................
Όσο και να μη θέλω εγώ ή κάποιοι άλλοι μια κυβέρνηση με τον Τσίπρα, αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από μένα. Ο λαός μπορεί να του δώσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Όμως εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και καταστροφική για τη χώρα αλλά συγχρόνως και αποκαλυπτική των προθέσεων και των πραγματικών δυνατοτήτων ενός συνασπισμού διαφόρων ομάδων που πιστεύουν μονάχα στην εξουσία και τίποτε περισσότερο. 

Δεν ξέρω τι ακριβώς πρόκειται να κάνουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ εάν και εφόσον σχηματίσουν κυβέρνηση. Τα οράματα δεν μας έλειψαν ποτέ. Οι άνθρωποι που θα είχαν τα προσόντα να υλοποιήσουν αυτά τα οράματα, μας έλειψαν.
  • ..............................
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχω την αγωνία της αβεβαιότητας για το μέλλον. Η επίγνωση ότι το σημερινό (κομματικό και εν γένει) πολιτικό προσωπικό είναι σε πλήρη αδυναμία να ομονοήσει και να βρει τις πιο σωστές και χρήσιμες για τον τόπο λύσεις, είναι αυτό ακριβώς που με στεναχωρεί και δεν μου επιτρέπει αισιόδοξες σκέψεις.

Γιατί ήδη βλέπω τον εφιάλτη να βαραίνει τα στήθη των παιδιών μας, των νέων ανθρώπων, της γενιάς που θα διαδεχθεί τη δική μας. Καλώς ή κακώς ο τόπος έχει ανάγκη από οδηγούς! Και πού θα βρεθούν;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ο οδηγός που περιμέναμε. Γιατί ο Τσίπρας και τα συνθήματά του είναι διχαστικά. Είναι δυνατό ο "οδηγός" αυτός να μη μας γεμίζει με αμφιβολίες για την μελλοντική πρακτική του όταν λέει;:
  • Ή εμείς ή αυτοί! 
  • Προχωράμε χωρίς αυτούς! 
Αυτό είναι φασισμός, ρατσισμός, είναι κήρυγμα διχαστικό...

Αδυνατώ να καταλάβω την ιδεολογία που κουβαλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και τις ηθικές αρχές των στελεχών του. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως μας θέλουν εμάς, τους "άλλους", να αφεθούμε στο ρεύμα άβουλοι, ανήμποροι, ανυπεράσπιστοι, θύματα ενός πλέγματος ενοχής ακριβώς για την εκούσια παράδοσή μας και για την αδυναμία της αντίδρασης σε ό,τι ψυχικά, πολιτικά, ιδεολογικά αποκρούομε κι αισθανόμαστε σαν χρέος απέναντι του ίδιου του εαυτού μας να καταδικάσουμε.
  • ..............................
Αυτό, λοιπόν, που επαγγέλλεται ο Τσίπρας κι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, μια "κυβέρνηση της αριστεράς", είναι μια εκτός τόπου και χρόνου ουτοπία. Τι σημαίνει "αριστερά" σήμερα;
Δεν θ' απαντήσω τώρα. Αυτό οφείλουν να το απαντήσουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ όταν και εφόσον μπορέσουν να σχηματίσουν μια τέτοια κυβέρνηση!!!

No comments: