Thursday, June 7, 2012

«Φασισταριά» η μία, «Παλιοκομμούνι» ο άλλος!


Φασισμός είναι να θέλουν να σου επιβάλουν τη δική τους αλήθεια. Όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποια "αλήθεια" κι αν είναι αυτή! Αυτό που συμβαίνει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης σήμερα μου θυμίζει το "ο βασιλιάς είναι γυμνός"!  Όλοι [;;;] είδαν τον Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη να χειροδικεί κατά της κυρίας Κανέλλη και ελπίζω ότι θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για να καταλάβει και αυτός αλλά και όποιος άλλος διανοηθεί κάτι παρόμοιο, ότι η Δημοκρατία μπορεί να προστατεύσει τον  εαυτό της και τους πολίτες.
  • ..........................

 Αλλά εγώ είδα και άκουσα και την κυρία Κανέλλη. Η κυρία Κανέλλη είναι πολύ γνωστή για την sui generis συμπεριφορά της, έτσι όπως την βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στα τηλεοπτικά κανάλια. Η ίδια θέλει να χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της "πολιτική". Εγώ την χαρακτηρίζω απρεπή και αναιδή. Οι λέξεις του γλωσσικού οπλοστασίου της μπορεί να λέγονται στην ιδιωτική καθημερινότητά μας, αλλά ποτέ από την τηλεόραση που είναι ένα μαζικό μέσα ["φασισταριά", "πουσταριά" κ.ά.]
  • ..........................

Η κυρία Κανέλλη όμως δεν ορρωδεί και λέει ό,τι θέλει και όπου θέλει και όποια ώρα της αρέσει… Προκαλεί τη σύγχυση και όλως περιέργως απολαμβάνει πλήρη ασυλία από τους συναδέλφους της των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Μπορεί, λοιπόν, η κυρία Κανέλλη να λέει ό,τι θέλει;;;  Επιχείρησε a posteriori  να δικαιολογήσει τη δική της χειρονομία αλλά οι τηλεθεατές είδαν και δεν χρειάστηκαν επεξηγήσεις. Ο Χρυσαυγίτης έριξε το νερό στην κυρία Δούρου και ενώ προσπαθούσε να βγάλει τα μικρόφωνα, τότε ήταν που η κυρία Κανέλλη του πετάει την εφημερίδα, λέγοντάς του «άντε από δω  ρε…»!
  • .......................... 

Τότε, ο Χρυσαυγίτης έχασε το "δίκιο" του όταν χειροδίκησε. Αυτό ήταν αρκετό για όλους να βρουν "πάτημα" και άλλοθι ώστε να επιτεθούν στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τόσα χρόνια γιατί δεν την διάλυσαν αυτή την φασιστική οργάνωση; Ποιοι την τροφοδότησαν; Ποιοι την στήριξαν; Ποιοι της έδωσαν ψήφο για να μπει στην ελληνική Βουλή; Τα μέσα ενημέρωσης την "αποθέωσαν" με τον τρόπο τους. Για να κάνουν κάποιοι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι τις "επιτυχίες" τους, έδωσαν χώρο, χρόνο και την ευκαιρία να εξωραϊστεί μια εγκληματική οργάνωση.
  • ..........................

Δηλαδή, τώρα θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι με το ρεύμα;;; Δεν μπορώ να εκφράσω διαφορετικές απόψεις;; Η ιδεολογική "σιωπή" έχει γίνει συνυπεύθυνη σ' εγκλήματα ανατριχιαστικά και σε μιαν αδίστακτη τυραννία που έχει καταδυναστεύσει την ελευθερία του πνεύματος και του πολίτη. Δεν θέλω κι ούτε έχω  πρόθεση να βάλω στην ίδια ζυγαριά τις πράξεις του ενός και της άλλης. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο καθένας μας έχει συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι απόλυτα και ενιαία κριτήρια προκειμένου να χαρακτηρισθούν και να βαθμολογηθούν δυο αγωγές διαμετρικά αντίθετες, διάφορες – πνευματική αγωγή και αγωγή της πολιτικής – θα ήσαν αδιανόητα.
  • ..........................

Εκείνο που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι η επιβολή των λέξεων στις συνειδήσεις, ακόμη και στις πιο φωτισμένες, είναι τρομακτική, σχεδόν δαιμονική και έχει κανείς την εντύπωση ότι είναι δύσκολο ή και αδύνατο να αντιπαλέψει κανείς με τη μαγεία των λέξεων που έχει επιβληθεί από δεκαετίες. «Φασισταριά» η μία, «Παλιοκομμούνι» ο άλλος! Μπορεί εύκολα να καταλάβουμε ότι η λογική του λεκτικού πυροτεχνήματος είναι δημιουργός μέθης. Δηλαδή, η μέθη της λέξης που εμπνέει τον ρήτορα πρέπει να είναι μεταδοτική και στο ακροατήριό του για να δικαιωθεί το πυροτέχνημα, γιατί στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις συγκινήσεις του πομπού και του δέκτη. Στην επαφή πολιτικού και μάζας χρειάζεται πάντοτε η γέφυρα της λογικής επικοινωνίας κι ας είναι κι αυτή χάρτινη! 
  • ..........................

Ο ακροατής πρέπει να ακούει, να καταλαβαίνει για να παρασύρεται – κι αν είναι τηλεόραση πρέπει να βλέπει και γι’ αυτό οι πρωταγωνιστές αφήνουν τη λεκτική διαμάχη και πιάνονται στα χέρια! Πάντως, οι αντιδράσεις όλων των κομμάτων μου δίνει την ευκαιρία να πω ότι δεν αναστηλώνει κανείς την αρετή της πολιτικής ζωής και των μέσων της πολιτικής δραστηριότητας με τις παράτες των εξωστών και με συλλαλητήρια υπέρ της αρετής. Ιδιαίτερα  όταν κατά την πρακτική άσκηση της πολιτικής δίνει κάθε μέρα χαστούκια και στην πιο πενιχρή έννοια ηθικής τάξης. Η κυρία Κανέλλη, που έχει γίνει η «ηρωίδα» της ημέρας, έχει επιβάλει το ήθος του πολιτικού στόμφου και είναι γνωστό ότι ο στόμφος είναι ο δίδυμος αδελφός της δημαγωγού λογοκοπίας, και βεβαίως είναι πάντοτε ψευτιά.
  • ..........................

Στη θεατρική τέχνη καταδικάζεται γιατί είναι μια εκτροπή από τη φυσιολογία της υπόκρισης, αλλά στην πολιτική σκηνή πρέπει να καταδικάζεται εκατό φορές περισσότερο γιατί είναι απαράδεκτο για τα χρηστά πολιτικά ήθη, να γίνεται η πολιτική σκηνή, θέατρο! Σήμερα ακούστηκε επιπλέον άπειρες φορές και η περίπτωση μιας δύσκολης περιόδου της γερμανικής ιστορίας, δηλαδή της δημοκρατίας της Βαϊμάρης, του νέου κράτους που πήγε να δημιουργηθεί μετά την κατάλυση της Γερμανικής αυτοκρατορίας και που συνδέεται άμεσα με την άνοδο στην εξουσία του εθνικοσοσιαλισμού. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης αποτέλεσε έργο των μετριοπαθών πολιτικών δυνάμεων της Γερμανίας (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Κόμμα του Κέντρου, Φιλελεύθεροι), και ατύχησε γιατί αντιμετώπισε την κρυφή ή απροκάλυπτη εχθρότητα των άκρων (Ναζί, Συντηρητικοί Εθνικιστές, Κομμουνιστές).
  • .......................... 

Κάποιοι, συνεπώς, στη χώρα μας θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την πολιτική πρακτική τους και να πάψουν να πολιτεύονται με κούφιες λέξεις και κούφια συνθήματα. Όσο για εκείνους που χειροδικούν, η Δικαιοσύνη μπορεί να τους βάλει στη θέση τους!
Για να προστατεύσουμε τη δική μας δημοκρατία!!!

No comments: