Wednesday, April 18, 2012

Ο λαός φαίνεται, τελικά, ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ!


Το ΠΑΣΟΚ λεηλατείται
[Ατύχησε και στον αρχηγό. Είμαι βέβαιος πως όλοι όσοι πίστεψαν στον Βενιζέλο θα διαπίστωσαν πια ότι ο άνθρωπος δεν κάνει για πρόεδρος. Για "δεύτερο βιολί" κάνει. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ...]


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν "τραβάει"

[Δυστυχώς έχει πρόβλημα από τη γέννησή της, αλλά δεν θα το λύσω εγώ γιατί απλούστατα δεν μπορώ να το λύσω. Η ηγεσία της, ας ψάξει να βρει τα αίτια..]


Η ΔΕΞΙΑ προσελκύει σαν τον μαγνήτη τους ψηφοφόρους!

Η Χρυσή Αυγή πάει ντουγρού για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση (αυτοί που δεν πιστεύουν στην δημοκρατία)

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη 
Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Καμμένου
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Καρατζαφέρη...
Αυτοί είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα συσπειρωθούν...

Η παραδοσιακή αριστερά ζει στον δικό της αρρωστημένο κόσμο και αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι πιο κοντά στη ΔΕΞΙΑ βρίσκεται και την στηρίζει με την πολιτική της. 

Οσο για του "Οικολόγους Πράσινους", θεωρώ ότι είναι το πιο αστείο πολιτικό ανέκδοτο. Οι άνθρωποι είναι γελοίοι. Αν αυτοί είναι οικολόγοι, τότε εγώ είμαι αστροναύτης!

Κι όλα αυτά μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που έκανε ο Alpha και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος.
  • ................................
Είμαι απογοητευμένος με τον λαό. 
Ο λαός φαίνεται, τελικά, ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ!

Είμαι απογοητευμένος με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους που συμβάλλουν στη γενικότερη μπαχαλοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ολοι οι δημοσιογράφοι είναι ΕΞΥΠΝΟΙ, τα ξέρουν όλα, κάνουν δήθεν τον δικηγόρο του διαβόλου, αλλά είναι διάβολοι οι ίδιοι, παίζουν θέατρο καθημερινά, χλευάζουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας, χλευάζουν αυτή την ίδια τη δημοκρατία, και τελικά δεν ξέρουν ποιος είναι ο ρόλος τους!
  • ................................
"Ανακάλυψαν", λόγου χάρη ότι η αιτία όλων των κακών ήταν ο Τσοχατζόπουλος! [Μην προτρέξετε και με παρεξηγήσετε...] Μπορεί κανείς να μου πει γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς με τα σπίτια του Ρουσόπουλου. Ο δρόμος του χρήματος είναι η πιο αποτελεσματική διαδικασία για να βρει κανείς πώς ο άνθρωπος που ήταν ένας απλός δημοσιογράφος, βρέθηκε πάμπλουτος!!! Κι όχι μόνον ο Ρουσόπουλος. Τόσοι άλλοι πολιτικοί που από τα Πατήσια ή την Κυψέλη, ή το Περιστέρι, βρέθηκαν να διαμένουν στα βόρεια προάστια....

Η Νέα δημοκρατία επανέφερε τους Τσιτουρίδηδες, έβαλε υποψήφιους τα παιδιά βουλευτών του και ο Σαμαράς θέλει να ξεχνάει ότι κι ο ίδιος συμμετείχε στην κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή που διέλυσε κυριολεκτικά τη χώρα. Κι ο λαός τον εμπιστεύεται αυτόν τον άθλιο Σαμαρά, τον ψεύτη;;;

Θα μου πείτε τι γίνεται τώρα;;;
  • ................................
Με τη φόρα μέσα τους, μιας εποχής προχωρημένης, ριζοσπαστικής, πολλοί και διάφοροι αυτοχειροτόνητοι οδηγητές του συνόλου καταπιάνονται, ούτε λίγο ούτε πολύ, να μας καθοδηγήσουν, να μας ποδηγετήσουν, να κλέψουν τη συγκατάθεσή μας για να κυβερνήσουν, να μας κάνουν όργανα των επιδιώξεών τους.

Νιώθω, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή και εμείς είμαστε άτυχοι, χωρίς ηγέτες, χωρίς φωτισμένους οδηγούς. Είμαστε άτυχοι γιατί η εποχή μας είναι πνιγμένη στο ψέμα, και στην ανηθικότητα. Βέβαια, θέλω να βλέπω και με τα μάτια της λογικής. 
  • ................................
Η Ιστορία είναι εξ ορισμού ανήθικη. Εκείνοι που θέλουν να την αντιδιαστείλουν από τη Φύση ή πέφτουν θύματα ενός παιδιάστικου ρομαντισμού ή λένε ψέματα με στόμφο. Μπορεί μέσα στο γενικό πλαίσιο της Ιστορίας να σημειώνονται εδώ κι εκεί πράξεις με αξία ηθική, στην ευρύτερη σημασία του όρου, αυτό όμως δεν χρωματίζει καθόλου την ίδια την Ιστορία. 
  • ................................
"Ο άνθρωπος με χαρακτήρα - έγραφε ο αείμνηστος γάλλος ηγέτης, ο Ντε Γκολ - δίνει στη δράση ευγένεια". Σε πείσμα της Ιστορίας, αυτός δημιουργεί στιγμές ομορφιάς. Στιγμές. Ο αγύρτης δημιουργεί, κάτω από μιαν ωραιολογία φορτική, φτηνή, ασχήμια και μόνον ασχήμια, όπως ακριβώς αυτήν που δημιούργησαν οι Χίτλερ, Μουσολίνι, Στάλιν και διάφοροι άλλοι αγύρτες. Το εισιτήριο, λοιπόν, στο χώρο της Ιστορίας δεν σημαίνει και οποιαδήποτε δικαίωση. Είναι παράδοξο και για την Ελλάδα που μετά από τόσες οδυνηρές περιπέτειες, ξαναγυρίζει στην πιο πρωτόγονη ηρωολατρεία. Υψώνει αδιάκριτα σε ήρωες όλους εκείνους που κατόρθωσαν να σκαρφαλώσουν έστω και πάνω σε σωρούς από απάτες, ψέματα, υποκρισίες και κολακείες, για να σηκώσουν το κεφάλι τους με αναίδεια πάνω από το επίπεδο της μάζας.

Με δουλοπρέπεια αφάνταστη ο λαός αναγνωρίζει αναγκαιότητα και μέγεθος σε κακοποιούς του κοινού δικαίου, επειδή μας έπεισαν, τάχατες, πως έχουν ηγετικά προσόντα. Τι θα πει προσόντα ηγετικά;;; Κι ο αγύρτης μαγνητίζει!

No comments: