Sunday, February 12, 2012

Δανειακή σύμβαση ή χρεοκοπία;;;; Ποιος ξέρει πια!!!

Δέχτηκα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα απόψε από φίλους και με ρωτούσαν να πω δυο κουβέντες... Δεν είχα, δεν έχω τι να πω. Τα έχω χαμένα... Θα σταθώ όμως κάπου. Λυπάμαι γιατί κάποιοι φίλοι μου βουλευτές αποφάσισαν να μην πάνε απόψε στη Βουλή. Και μιλώ για τους έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με έγγραφη δήλωσή ανακοίνωσαν ότι θα απόσχουν της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή καθώς αυτή «επιβλήθηκε ως μόνη επιλογή στο πολιτικό σύστημα και αγνοεί τον ελληνικό λαό»! Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές, Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
  • ..................................
Θα διαβάσατε προφανώς όλοι το κείμενο της δήλωσης. Για να μην τα πολυλογώ, το κύριο σημείο της είναι πως οι έξι βουλευτές θεωρούν ότι "το πιο αναγκαίο απ' όλα είναι να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού όλες οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του".

Δηλαδή, να γίνει δημοψήφισμα. Πολύ ωραία. Όλοι το θέλαμε το δημοψήφισμα, αλλά όλοι είδαμε τι έγινε μόλις το εξήγγειλε ο Παπανδρέου. Σε λίγες ώρες πιθανόν να τελειώσει όλη αυτή η ιστορία και να ψηφιστούν τα έκτακτα μέτρα. Οι "έξι" δεν θα έχουν πάει, θα έχουν "γλιτώσει" τη ρετσινιά ότι ψήφισαν ή δεν ψήφισαν, όπως επίσης θα έχουν γλιτώσει και οι άλλοι που παραιτήθηκαν ή εκείνοι που δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν...
  • ..................................
Και για να θυμηθούμε την κινηματογραφική ατάκα του Ηλιόπουλου, "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"!

Δεν έχω όλα τα δεδομένα για να ταχθώ αναφανδόν υπέρ ή κατά. Μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφω, πιστεύω ότι τα έκτακτα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν. Γιατί παραμονεύει η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, για την οποία ξέρουμε τα πάντα. Όσοι έχουν λίγο μυαλό καταλαβαίνουν τι σημαίνει να χρεοκοπήσει η χώρα. Όσα είπε ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Και θα αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν τα εξηγούσαν νωρίτερα! Δεν έχει σημασία πια.

Σημασία έχει ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε τετρακόσια κομμάτια. Πάει, χάθηκε ο συνεκτικός ιστός. Δεν υπάρχει πλέον ούτε το αναγκαίο συναίσθημα που κάποτε μας κρατούσε δεμένους. Και είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν οι κοινές πολιτικές αρχές που μας καθοδηγούσαν.
  • ..................................
Υπάρχουν εκείνοι που σκέφτονται μονάχα την προσωπική πολιτική τους επιβίωση. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που τα έχουν με τη συνείδησή τους και πιστεύουν ότι με την μία ή την άλλη στάση και συμπεριφορά επιτελούν το καθήκον τους. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν ξέρουν τι θέλουν ή δεν ξέρουν τι κάνουν. Και υπάρχουν ακόμη και μερικοί ακόμη που κάτι κάνουν αλλά δεν θέλουν να μας πουν γιατί το κάνουν. Υπάρχουν κι εκείνοι που φοβούνται την ετυμηγορία του λαού... Γενικώς, μπάχαλο.

  • ..................................
Τώρα, απόψε, δοκιμάζονται οι αντοχές μας. Δοκιμάζεται το πολιτικό μας σύστημα, και η κομματική ενότητα. Θα επιβιώσουν εκείνοι που θ' αντέξουν! Η χώρα θ' αντέξει; Ο λαός μας θα βγει κερδισμένος ή χαμένος; Είναι δυνατό πλέον να μιλάμε για δημοψήφισμα όταν κορυφαία πολιτικά αστελέχη του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν δημοσίως ότι δεν διάβασαν το Μνημόνιο, ή οι βουλευτές αγνοούν τι ακριβώς, και να ζητάμε από τον λαό να αποφασίσει για κάποιο κείμενο που δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσει;;; Ήδη είναι προϊδεασμένος με όλα αυτά που έχουν συμβεί και συμβαίνουν...

No comments: