Monday, April 11, 2011

ΓΙΑΤΙ κάποιοι δημοσιογράφοι θεωρούν "ασήμαντο θέμα" το έγκλημα του Ψωμιάδη;;;


  • Ενοχος ο Παν. Ψωμιάδης για παράβαση καθήκοντος
Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παν. Ψωμιάδης, ο οποίος κρίθηκε και στο δεύτερο βαθμό ένοχος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση, που ανοίγει το δρόμο για την απομάκρυνση του Π. Ψωμιάδη από τη θέση του περιφερειάρχη, αφορά στη μείωση προστίμου που είχε επιβληθεί σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Θεσαλονίκης για νοθεία καυσίμων. Το αρχικό πρόστιμο μειώθηκε μετά από απόφαση του τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη. Ο ίδιος σε δήλωσή του επικαλείται ανθρωπιστικούς λόγους για την επίμαχη απόφαση, σημειώνοντας πως ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ήταν καρκινοπαθής. Προσθέτει ότι δεν είχε κανένα όφελος από την υπόθεση και προαναγγέλλει την προσφυγή του στον Αρειο Πάγο...

Tuesday, April 5, 2011

Εγώ δεν λέω "καληνύχτα..." γιατί θέλω να είμαι -πλέον- απέναντί τους!

Κυρίες και κύριοι, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ σας! 'Η αλλιώς: αποχαιρετισμός στα όπλα...

Το μπλογκ αυτό ξεκίνησε σε μία εποχή που η πολιτική είχε αρχίσει να με απογοητεύει. Η εκλογή του Γιώργου στην ηγεσία του Πασόκ τότε, οι ιδέες που ο ίδιος πρέσβευε και ο αγώνας που δώσαμε όλοι μαζί κατά των ενορχηστρωμένων ΜΜΕ, μου δημιούργησαν μία αίσθηση νέας μεταπολίτευσης.

Πίστευα ότι η εκλογή της νέας κυβέρνησης του Πασόκ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν η τελευταία ελπίδα της πολιτικής να επιβιώσει... Δυστυχώς, διαψεύσθηκα ΟΙΚΤΡΑ. Η μάχη με το οικονομικό χάος, που μας κληροδότησε ο τεμπέλαρος πρώην πρωθυπουργός, μας οδήγησε στο βάλτο: ο Γιώργος ασχολήθηκε (ίσως δικαιολογημένα, ίσως αδικαιολόγητα) ΜΟΝΟΝ με τα οικονομικά και ξέχασε ή αναγκάστηκε να ξεχάσει τα θεσμικά ζητήματα και τις αλλαγές, οι οποίες ... περιορίστηκαν στο να σταματήσω πλέον εγώ, ως δικηγόρος, να αποτελώ "κλειστό επάγγελμα" (!) και να με αναγκάσουν να ασχολούμαι όλη μέρα με το να συλλέγω ΦΠΑ (!!) για τα ταμεία του κράτους αντί να με απασχολεί το επιστημονικό μου έργο. Τέτοια αλλαγή! Την ίδια στιγμή, το εμπόριο μαραζώνει και η ανάπτυξη είναι μηδενική.

Saturday, April 2, 2011

ΟΛΟΙ θέλουν τον διάλογο αλλά ΟΛΟΙ... μονολογούν!

Είναι απορίας άξιον, πώς σε μια εποχή σαν τη δική μας που είναι τόσο παθιασμένη για διάλογο, να συνεννοούνται τόσο λίγο οι άνθρωποι μεταξύ τους - ή να μην συνεννοούνται καθόλου! Δεν μπορώ να αποσιωπήσω τη γνωστή, αλλά πασίδηλη διπροσωπία; Όποιος διατυμπανίζει την προθυμία του για διάλογο, δεν θα πει και πως τον επιθυμεί. Απλώς μεταμφιέζει την εγωλατρική του προσήλωση στον μονόλογο.

Τι μπορεί να σημαίνει μια πρόταση για διάλογο; Σημαίνει ότι αυτός που την κάνει, με πρόσχημα τη συνδιάλεξη γυρεύει ακροατές. Εχει πεποίθηση στη ρητορική του δεινότητα (κι αν δεν έχει, δεν χάλασε κι ο κόσμος - παίρνει ένα χαρτί και διαβάζει αυτά που του έχουν γράψει) ή στη δικολαβική του ευελιξία και δεν του κακοφαίνεται να εξασφαλίσει μια εύκολη νίκη. Αποκαλεί τον άλλον συνομιλητή του, αλλά τον κρατάει κάτω από την απειλή της εξουσίας του."Αν σου βαστάει, πες ό,τι πιστεύεις"!!! Και ξέρετε γιατί ο σύγχρονος κόσμος δεν μπορεί να συνεννοηθεί; Γιατί είναι ένας κακόπιστος κόσμος...